Annonce
Sport

Har fundet lykken og konen i Mexico

I denne uge var Stephan Hansen hjemme hos forældrene på Engmosevej i Nagelsti - inden turen så gik videre til et stævne i Frankrig. Foto: Anders Knudsen

Den professionelle bueskytte Stephan Hansen foretog en mellemlanding i Nagelsti.

NYKØBING Der er meget langt fra Cancun i Mexico til Nagelsti lidt udenfor Nykøbing. Næsten 9.000 kilometer. Flyvetiden til Kastrup er ca.15 timer med en mellemlanding i Frankfurt.

Men i denne uge tog det væsentligt længere tid for den professionelle bueskytte Stephan Hansen, der i forbindelse med et World Cup-stævne i denne weekend i sydfranske Nimes først ville en tur forbi hjemmet og forældrene Pia og Dan Hansen på Engmosevej i Nagelsti - når man nu alligevel er i Europa ...

- Den oprindelige plan var, at jeg skulle være hjemme i Nagelsti i løbet af tirsdagen, men flyet blev aflyst, og ventetiden på det næste fly gjorde, at jeg først kom hjem onsdag aften, fortæller den 26-årige verdensmester i compound fra 2015 til sportsredaktionens udsendte, der kiggede forbi i familiens hjem til en snak, efter Stephan havde fået en god omgang søvn ovenpå de mange timers rejsestrabadser.

På skødet af Stephan ved spisebordet sidder familiens lille hund, den blot syv måneder gamle bomuldshund Molly.

- Min far ville egentligt ikke have en hund, men det er altså lykkedes min mor at overtale ham, griner Stephan, der er ankommet alene til Danmark.

Han har nemlig ikke sin hustru med. Der er tale om mexicaneren, Aida Roman på 33 år. Sammen bor de i nærheden af en mindre by, Puerto Morelos, i Mexicos østligste stat, på Yucatán-halvøen. Byen ligger 36 kilometer syd for den store og berømte turistmetropol Cancun og 30 kilometer nord for byen Playa del Carmen - ligeledes en turistmagnet.

Aida Roman er også bueskytte og er ligesom Stephan i eliten. Hun skyder recurve bue, der i modsætning til compound buen, som Stephan benytter, er på det olympiske program. Aida har tre gange deltaget ved OL, og ved legene i 2012 vandt hun sølvmedalje i kvindernes individuelle konkurrence. Desuden er hun indendørs verdensmester fra 2014.

- Kunne du ikke godt have tænkt dig, at compound-buen også var på det olympiske program?

- Jo, det er da lidt irriterende. Men jeg synes, det er fedt at skyde compound Og racerkøreren Kevin Magnussen ville vel heller ikke have fravalgt at køre Formel 1, blot fordi det ikke er en OL-disciplin, konstaterer Stephan.

Aida og Stephan blev gift 8. december i fjor i Playa del Carmen. Foto: Privat

Hus med egen træningsbane

Lige nu bor Aida og Stephan i en lejlighed, men de er ved at bygge et hus lidt udenfor byen næsten midt i naturen. Det skal efter planen stå færdigt om et halvt års tid. Huset bliver på 170 kvadratmeter, ligesom der bliver opført yderligere 80 kvadratmeter, der skal fungere som Airbnb, som parret vil udleje.

- Grunden er stor, nemlig på en hektar. Vi har fældet masser af træer og fået etableret et træningsområde, hvor vi kan skyde på en 70 meter-bane. Den har vi allerede taget i brug, fortæller Stephan, der nyder livet i Mexico.

- Her ud mod det Caribiske Hav er der stort set altid mellem 20 og 30 grader og ideelle træningsforhold. Der er ikke så langt til USA, hvor der er relativ stor interesse for bueskydning, og hvor mange af stævnerne foregår.

- For eksempel er der kun godt tre timer i fly til New York. Desuden går der fly til stort set hele verden fra Cancun. Og lige nu, her i coronatiden, er det også en fordel at bo her, da der ikke er så mange omfattende ind- og udrejserestriktioner.

- Det gør det hele lidt nemmere. Der testes heller ikke så meget i Mexico, selv om der er rigtig mange smittede. Vi forsøger at undgå at blive smittet ved at holde os for os selv, så godt det nu kan lade sig, understreger han.

Til spørgsmålet om der ikke er meget kriminalitet i Mexico og farligt i landet, siger han:

- Det er et stort land med 130 millioner indbyggere. Men der foregår ikke så meget af den slags, hvor vi bor og færdes. Der er tale om et stort og fredeligt turistområde. I den tid vi har boet her, har der måske været ét skyderi i Cancun. Det er mindre end i København.

Livet og indtjeningen som professionel bueskytte kan på ingen måde sammenlignes med for eksempel tennissporten, hvor stjernerne rejser rundt omkring på kloden fra det ene stævne til det næste, bor på dyre hoteller og kæmper om store præmiebeløb i millionklassen.

. Foto: Anders Knudsen
Annonce

Beskedne præmier

- Nej, på ingen måde. Stævnet, hvor det største beløb er på spil, er World Cup-stævnet The Vegas Shoot, der finder sted i Las Vegas fra 3. til 6. februar på det enorme South Point Hotel & Casino.

- Her kommer der normalt rigtig mange tilskuere og præmien er i størrelsesordenen 70.000 dollars, hvilket trods alt svarer til 460.000 kroner. Ellers er det langt mere beskedne beløb, siger Stephan, der opnåede en tredjeplads ved The Vegas Shoot i 2017.

Han fortæller, at han godt kan leve af sin sport. Men det skyldes i høj grad, at han har forskellige sponsorer, blandt andet PSE, der er producent af udstyr, ikke mindst de avancerede buer og pile. Der er også private sponsorer, ligesom også Guldborgsund Kommune er klar med et sponsorbeløb på 50.000 kroner.

- Men der er jo også rigtig mange udgifter til rejser og hoteller, og i 2020 var der stort set ingen stævner, understreger Stephan, der i indeværende weekend altså skal forsøge at komme til tops i franske Nimes.

Onsdag går turen så videre til Lancaster i USA og herefter til Las Vegas.

Han er en berejst mand, Stephan Hansen fra Nagelsti - nu Mexio.

. Foto: Anders Knudsen
. Foto: Anders Knudsen
. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Annonce
112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Annonce
Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

112

Bølge af indbrud i biler fortsætter

Indland

Lægeformand: 1500 ekstra kolleger vil løse mangel i yderområder

Guldborgsund

Sagde ja til at afløse Lisbet Dahl: Pernille Schrøder fik fem dage til at lære en hel revy

Indland

Sundhedsaftale sikrer op til 25 nærhospitaler og mere almen praksis

Lolland

Beboer afværgede brand

Lolland

Kongelig sommerballet på havnekaj

Vejret

Efter to sommerdage trækker køligere luft ind over landet

Lolland

Så sin bil forlade indkørslen

Guldborgsund

20 år med hospitalsklovnen Karla: Hun gør en stor forskel

Annonce
Guldborgsund

Antallet af sager om kriminelle unge stiger

Lolland

Broarbejde kan forsinke passagerer til færgerne

Sakskøbing

Nyt kobbertyveri

Lokal nyt

Tænketank: Elektriske sukkerfabrikker vil være meget billigere i drift

Guldborgsund

Rift om billetter til revy-forpremiere

Guldborgsund

X Factor castede sangtalenter: Nu handler jeg på min drøm

Guldborgsund

BILLEDER OG VIDEO: Hollændere høstede tulipaner på Falster

112

Ukrudtsafbrænding løb løbsk i tørken: Indsatsleder advarer

Annonce
Annonce