Annonce
Lolland

Har over 100 aktiviteter på programmet

Ole Rechter og Filip Jørgensen er klubbens nye næstformand og formand. Mens formanden har mange års medlemskab i klubben, kom næstformanden først ind for ni måneder siden. Foto: Ingrid Riis

Skiftede bestyrelsen ud på en ekstraordinær generalforsamling sidste år og er klar til at tage hul på en ny sæson.

HOLEBY Selv om hastigheden i Filip Jørgensens Ford T kun når op på 55 kilometer i timen, så ved formanden for Lolland-Falsters Veteran Klub godt, at hvis du kun kigger i bakspejlet, kan du også køre galt med den hastighed. Derfor er hans blik rettet fremad.

I november sidste år overtog han sammen med en ny bestyrelse ledelsen af klubben og dens knap 460 medlemmer. Filip Jørgensen har været klubmedlem siden 2008 og siddet som suppleant, men manden ved hans side er nærmest helt ny i klubregi. Næstformand Ole Rechter har blot været med i ni måneder.

- Jeg ville netop have Ole med, fordi han er et nyt medlem. Man kan nok ikke sige, at det var for at få yngre kræfter ind, men i hvert fald nogle nye, siger han og slår en latter op.

Den nye næstformand var nemlig klar til at få kørekort mange år før sin formand.

Den nye bestyrelse har haft travlt med at fylde kalenderen op, så medlemmerne får noget for de 250 kroner, som kontingentet koster, og det gør man nu. Der er over 100 aktiviteter på programmet, og det dækker alt fra foredrag, stumpemarkeder og selvfølgelig en masse køretur ud i det blå.

At skabe så stort et program havde ikke været muligt, hvis ikke der var god opbakning fra en masse af klubbens medlemmer. Nogle byder ind med et garagetræf, køreturene bliver planlagt af en masse forskellige, og i det hele taget er det målet, at klubben skal leve gennem engagementet hos veteranbilejerne.

- Kernen i en klub er at samles om det, som interesserer medlemmerne. Her er det veteranbiler, men det betyder ikke, at vi bare sidder og snakker biler hele tiden, siger Ole Rechter, der selv blev veteranbilsejer i foråret sidste år, hvor han købte en Vauxhall Velox EIP Salon. Den eneste indregistrerede af sin slags i Danmark.

Klubhuset er derfor rammen for nogle foredrag i løbet af året. Nogle handler om bilhistorie, som når de i morgen skal høre om Jørgen Skafte Rasmussen og DKW, andre eksempelvis om tunnelbyggeriet. Klubhuset har plads til godt 70 medlemmer, og de to nye i spidsen for bestyrelsen håber, at der bliver fyldt på alle pladser.

Køreturene er dog vigtige, men de kan kun finde sted i sommertiden, hvor der er forsikringsdækning på veterankøretøjerne. Det er sydhavsøernes småveje, at de gamle biler kommer til deres ret.

- På den sidste tur i 2021 var vi 56 biler i en lang kortege, og det giver selvfølgelig en stor opmærksomhed, men det er også sjovt at være med til. Bilerne har flag på, og der bliver gjort noget ekstra ud af det, forklarer Ole Rechter.

Formanden selv holder også af at køre rundt i sin gamle Ford T. Faktisk så meget, at den bliver brugt i sommerferien.

- I de sidste to år er vi kørt på ferie rundt i Danmark i den. Så ser vi en hel masse andet, end vi ellers ville have set, fortæller Filip Jørgensen.

Bare fordi hastigheden højest når de 55 kilometer i timen, kan man godt komme vidt omkring. Det ene år gik turen således til Skagen, men du lærer, at selv om køreturen foregår i slowmotion, skal du være hurtig, når du forlader bilen.

- Det tager kun et øjeblik, så står der en masse mennesker, der gerne vil snakke om bilen.

Sådanne snakke kan man få masser af i Lolland-Falster Veteran Klub, hvor der er medlemmer både uden kørekort og veteranbil. Man skal bare have interessen for køretøjer fra en svunden tid.

Klubhuset skal meget mere i brug, mener det nye formandskab, og allerede i morgen aften er der foredrag om Jørgen Skafte Rasmussen og DKW. Foto: Ingrid Riis
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Stemmer man ja eller nej, hvis man er i tvivl?

Annonce
Lolland

Tak for kaffe - varmeregningen stiger med 83 procent på plejehjem

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

LIVE: Nykøbing FC - AC Horsens

Guldborgsund

Formand jubler over lave ledighedstal: Endelig er vi på landsgennemsnittet

Dølle

Dølle-drabet: Politiet efterlyser video-optagelser

Sport

Jessen foran kontraktudløb: - Jeg elsker at være i NFC

Guldborgsund

Børn slog alarm om naturbrand

Lokal nyt

Indsatsen nedjusteres, men det er stadig muligt at blive vaccineret mod covid-19

Lolland

Mindre brand ved sundhedscenter

Lolland

Tyverier fra utallige køretøjer

Sport

Lokal racerkører har taget spidsen i årets Super GT-serie

Guldborgsund

Hurtig indsats fra beboere hindrede brand i at sprede sig

Lolland

Dannebrogsfaner "uønsket" ved dronningebesøget

112

Unge drenge brød ind i fitnesscenter og begik hærværk

Sport

Elma lavede 21 mål i rekordsejr

Annonce
Guldborgsund

Godt vejr betyder flere gæster

Lolland

Ældreminister fik gode råd fra frontpersonale

112

Ubudne gæster kom med vin og kage

Erhverv

Poul Nyrup besøgte lærlinge på Femern-byggeplads

Lolland

Opholdssted rykker ind i nedlagt skole

Guldborgsund

Klimaaktivister foran sukkerfabrikken: Det er ikke raketvidenskab, det her

Lolland

Landsbyordninger truet af lukning

Lolland

Maribo Varmeværk skifter formand i utide

Annonce
Annonce