Annonce
Guldborgsund

Hed debat om kontingent blandt sommerhusejere

Selvom der var godt fyldt op i områdets fælleshus, før generalforsamlingens begyndelse, var der ikke nok beboere til at vedtage ændringen i vedtægterne. Det kræver fremmøde fra to tredjedele af medlemmerne. Foto: Ingrid Riis
Er det fair, at man skal betale kontingent til grundejerforening baseret på størrelsen af ens sommerhus? Det var til debat ved generalforsamlingen i Marielyst Ferieby Grundejerforening lørdag.

MARIELYST: Lørdag eftermiddag holdt Grundejerforeningen i Marielyst Ferieby generalforsamling. Fælleshuset var fuld af sommerhusejere og der var repræsentanter fra både de nye og gamle huse i grundejerforeningen, ligesom mange havde valgt at afgive stemme via fuldmagt.

Velkendt krav

Bestyrelsen i Marielyst Feriebys Grundejerforening foreslog på mødet en ændring i vedtægterne. Ændringen vil betyde, at man fremover betaler kontingent til grundejerforeningen ud fra størrelsen på ens sommerhus.

- Det er faktisk ikke noget nyt. På de møder, vi har holdt med kommunen og bygherre af de nye store sommerhuse, har vi talt om det og vi havde forventet, at det var blevet gjort klart overfor de kommende ejere af de nye huse, allerede inden de købte dem, siger Tina Koeffoed, formand for bestyrelsen. Hun fortsætter:

- Vi har flere gange bedt om, at de kommende nye ejere blev loyalt informeret, forud for deres køb. Det er nu os, både de nye og gamle ejere, der står med problemerne, fortæller Tina Koeffoed.

Vi har flere gange bedt om, at de kommende nye ejere blev loyalt informeret, forud for deres køb.

Tina Koeffoed, formand for bestyrelsen

Leo Bjørnskov ejer også et af de gamle huse i feriebyen. Han har i hele miseren om sommerhusene rådgivet bestyrelsen og satte følgende ord på lørdagens generalforsamling, før den gik i gang.

- Det vi kommer til at se i dag er resultatet af den disharmoni, som er blevet skabt i området. Det er helt forudsigeligt, at det ville komme, og Guldborgsund Kommune er årsag til det. Derfor er det også deres ansvar at få det løst, lyder det.

Leo Bjørnskov mener, at det er Guldborgsund Kommunes ansvar at rette op på de problemer, der er opstået som følge af byggeriet af ti nye sommerhuse i Feriebyen. Foto: Ingrid Riis
Annonce

Fra 28 til 10

Men er det fair, at man som ejer af et større hus skal betale mere. Set med bestyrelsens øjne, ja:

- I rigtig mange andre ejer og grundejerforeninger er det standard, at man betaler efter kvadratmeter. Det er klart, at et hus med plads til 30 overnattende slider mere på hele området end et hus med plads til fem overnattende. Oprindeligt lå der en plan om 28 nye, mindre huse på området, men i stedet er der kommet de ti, som er meget større. Så vi har måttet tilpasse de eksisterende vedtægter til den nye virkelighed. Det er en proces, som har stået på i længere tid, men på grund af corona har vi ikke kunnet drøfte det før på generalforsamlingen i går, fortæller Tina Koeffoed.

Annonce

Overraskende vrede

Allerede ved drøftelserne omkring budgettet var debatten livlig. Det berettede Flemming Knudsen, som har ejet et af de gamle huse siden 2009 i en af pauserne.

- Der var en overraskende vrede imod os fra de nye beboere.  De ville ikke stemme ja til budgettet, fordi det stod klart ved gennemgangen, at de bliver en del af et fællesskab. Så hvis de er utilfredse med ændringen i vedtægterne og gør alvor af, at det kan ende i retten, kommer de også selv til at bidrage til de udgifter, grundejerforeningen får i den forbindelse.

Da der senere skulle stemmes om ændringen i vedtægterne, blev det et ja fra et overvejende flertal af de fremmødte.  Men for at lave en vedtægtsændring skal to tredjedele af foreningers medlemmer stemme. Derfor skal sagen op igen på en ekstraordinær generalforsamling.

Tina Koeffoed, bestyrelsesformand i Grundejerforeningen Marielyst Ferieby, fortalte efter generalforsamlingen, at der havde været en god, men følelsesladet debat. Foto: Ingrid Riis

Det er et krav, at de nye sommerhuse bliver en del af grundejerforeningen. Ifølge Tina Koeffoed har bestyrelsen allerede brugt tid og kræfter på det rent juridiske omkring at tilpasse vedtægterne, så de kan rumme de nye medlemmer.  Indtil videre er der, ifølge Tina Koeffoed, brugt tæt på 250.000 kroner

- Og vi frygter at vi godt kan komme op på en halv million, før det hele er på plads. Det er ikke penge, vi burde betale, når fejlen ikke er vores.

Udskiftning i bestyrelsen

På lørdagens møde var der også udskiftning i bestyrelsen i Grundejereforeningen i Marielyst Ferieby  

Ud trådte: 

Hans Holm og Lisbeth Sode

Ind trådte suppleanterne:

Ivan Hansen og Lars Kroman

Nye suppleanter blev:

Ib Sørensen og Bente Nielsen.

Annonce
Annonce
Guldborgsund

84-ÅRIG UDSAT FOR TYVERI PÅ ÅBEN GADE VED HØJLYS DAG

Annonce
Biler

LÆNGERE VENTETID PÅ RESERVEDELE

Annonce
Forsiden netop nu
112

GULD- OG SØLVSMYKKER STJÅLET VED INDBRUD

Guldborgsund

ÆLDRE MÅ VENTE PÅ, AT HJEMMEHJÆLPERE BLIVER SAT FRI

112

NARKOPÅVIRKET BILIST PARKEREDE PÅ MOTORVEJEN

Sport

NFC-TRÆNER VENTER NYE SPILLERE INDEN VINDUET LUKKER

Lokal nyt

LOKALE UDVIKLINGSPROJEKTER FÅR MILLIONSTØTTE

Femern

UTILFREDSE FEMERN-ARBEJDERE BLOKERER INDGANG OG FORTSÆTTER STREJKE

Guldborgsund

RINGEDE 112 FLERE GANGE: KVINDE SIGTET FOR MISBRUG AF FARESIGNAL

112

TYV LAGDE SIN TELEFON TIL OPLADNING I BUTIK - ANHOLDT DA HAN KOM TILBAGE

Lokal nyt

STIGENDE FØDEVAREPRISER KOSTER FAMILIER 500 KRONER OM MÅNEDEN

112

ALT FOR STÆRKT PÅ MOTORVEJ

112

POLITI SÆTTER OVERVÅGNING OP

Motorsport

MIKKEL MAC BLEV ETTER

Saxkjøbing Avis

DEN ONDE MALER FIK EN MINDESTEN

Annonce
Hop i havet

HOPPEDE I HAVET FOR MILJØET

Veterantog

KULDEGYSNINGER PÅ DEN GODE MÅDE

Lolland

SÆLMA OG LUFFE FIK NAVN

Traktortræf

FLERE DELTAGERE OG TILSKUERE END FORVENET

112

TO EFTERSØGES I SAG OM KRÆNKELSE

Erhverv

NORDIC SUGAR ØGER OVERSKUDDET

Hylddalen

- VI HAR ARMENE OPPE, MEN PÅ EN LIDT SJOV MÅDE

Hylddalen

ROSA FORSØDEDE LØRDAGEN

Annonce
Annonce