Annonce
Politik

Heino Knudsen slår rekord for flest personlige stemmer

Regionsrådsformand Heino Knudsen. Foto: Denny Michael Jakobsen

Heino Knudsen fra Nakskov har med 50.868 personlige stemmer mere end fordoblet stemmetallet fra sidste valg i Region Sjælland.

Regionsrådsformand Heino Knudsen (S) fra Nakskov har fået et historisk godt valg.

Med 50.868 personlige stemmer har han mere end fordoblet stemmetallet fra regionsrådsvalget for fire år siden, hvor han fik 23.463 personlige stemmer, hvilket også var den hidtidige rekord for et valg til regionsrådet i Region Sjælland.

- Det er helt vildt. Jeg er ærligt talt mundlam over den opbakning og det stemmetal. Jeg er løbet tør for ord, for det er helt overvældende. Jeg er meget taknemmelig, siger en tydeligt rørt Heino Knudsen.

I en pressemeddelelse fra Region Sjælland oplyser regionen dog, at regionsvalgbestyrelsen har besluttet, at netop Socialdemokratiets stemmer skal fintælles, da fem kandidater på listen ligger meget tæt.

Det får dog næppe betydning for Heino Knudsen, som med sine 50.868 stemmer er milevidt fra nummer to på listen, Jorun Bech fra Roskilde, der fik 4.189 personlige stemmer.

Resultatet af fintællingen ventes at ligge klar på lørdag.

Hvad tror du, det gode stemmetal skyldes?
- Det tør jeg ikke begynde at gætte på lige her og nu. Jeg har lige fået tallet og er i virkeligheden meget ydmyg og berørt af det, men jeg håber, det er fordi, folk synes, jeg gør en god indsats og stiller mig op med ret ryg og kæmper for at løse de udfordringer, der er, siger Heino Knudsen.

Med 50.868 personlige stemmer svarer det til, at mere end hver 10. af de borgere, som har afgivet en stemme ved regionsrådsvalget har sat krydset ved nakskovitten, eller mere præcist 11,25 procent.
Og med godt 151.000 stemmer til Socialdemokratiet i alt svarer det til, at næsten hver tredje S-stemme er gået til Heino Knudsen.

Hvis man ser på hele kommunal- og regionsrådsvalget, er Heino Knudsen den kandidat i Danmark, der har fået næstflest stemmer af all - kun overgået af spidskandidat for Venstre i Region Syddanmark, Stephanie Lose, der fik vanvittige 147.485 personlige stemmer.

Socialdemokratiet er gået frem med 3,2 procentpoint i Region Sjælland, hvilket udløser et ekstra mandat, så Socialdemokratiet nu har 15 mandater.

- Ved de to sidste valg er vi gået fra 11 til 15 mandater, og jeg er selvfølgelig rigtig stolt og taknemmelig over den opbakning, som vælgerne har vist vores parti.

- Vi er den region, hvor Socialdemokratiet har størst andel af stemmerne, og det er jeg stolt over og glad for. Også fordi, det slider at sidde for bordenden med ansvaret, og alligevel har vælgerne vist os tillid, og det er jeg meget taknemmelig for, siger Heino Knudsen.

På valgnatten pegede en konstituering bestående af De Radikale, SF og Enhedslisten på Heino Knudsen som formand for regionsrådet.

Han har dermed 22 mandater i ryggen, men han vil gerne have en bredere konstituering, og der er derfor indledt forhandlinger med Venstre og De Konservative for at se, om de to partier kan tilslutte sig konstitueringen.

Annonce
Annonce
Sport

Andreas Holm lægger støvlerne på hylden

Annonce
Guldborgsund

Tre driftige forretningsfolk har skabt en minidestination

Annonce
Forsiden netop nu
Nordfalster

Ny uddeler er fundet til Super Brugsen

Guldborgsund

Færre på højskole i foråret

Guldborgsund

Lokale oddere har fået nye hængebroer

Lokal nyt

Priserne er høje: Det er gyldne rapstider

Sport

Nick Szwiec: Vi skal tillade os at drømme stort

Sport

Ung ukrainsk flygtning spiller i NFC: - Fodbold er mit liv

Guldborgsund

Lille ønske om mere ro bliver til kæmpe-naturpark

Guldborgsund

Kædeforretning genåbner stor butik: Nu er vi mere rustede til konkurrencen

Lokal nyt

Folketidende Podcast: De lokale hjælper ukrainerne, fordi de slet ikke kan lade være

Guldborgsund

Indbrud i biler fra kommunen

Guldborgsund

Hel by skal have nye gadelamper

Erhverv

Øernes Revision overtager Revisionscentralen

Guldborgsund

Kommunale byggeprojekter udskydes: Vi følger prisudviklingen tæt

Annonce
Lolland

Lollandske sportsforeninger oplever fortsat medlemsflugt

Lolland

Netværk føler sig sat udenfor døren

Guldborgsund

Boligselskab udskyder renoveringer for op mod 300 millioner kroner

112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Annonce
Annonce