Annonce
Guldborgsund

Hel by skal have nye gadelamper

Der lægges ud på Egevænget, og så går det ellers rundt i Nysted med opsætning af de nye led-gadelamper i de kommende uger. Foto: Claus Hansen
Omkring 450 nye gadelamper er på vej til at lyse Nysted op med led-belysning frem for de gamle kviksølv-lyspærer. Der er dog lige enkelt lamper i den historiske bymidte, hvor det lokale facaderåd vil vente og finde en anden løsning, men ellers er gadelampe-projektet sat i værk på Egevænget som det første sted.

NYSTED: Nysted skal have nye gadelamper som det første større samlede byområde i Guldborgsund Kommune, og målet er at være færdige med arbejdet til august.

Sådan lyder vurderingen fra projektleder Lene Jensen hos Andel lumen, som er totalleverandør af gade- og vejbelysning.

- Hele Nysted får de nye led-lamper undtagen lige omkring den gamle historiske bymidte. Her ville facaderådet i Nysted gerne vente og finde deres egen løsning, fortæller Lene Jensen.

Annonce

Natsænkning og ikke slukning

Hun kan også tilføje, at det netop er for at skabe natsænkning og ikke slukning af gadelamperne, at de nye gadelamper sættes op. Arbejdet er påbegyndt på Egevænget i byens udkant, og i løbet af de kommende uger vil arbejdet nærme sig bymidten.

Udover at undgå decideret slukning af gadelamperne om natten, er der især den fordel ved de nye lamper, at de sparer en masse udgifter. Der bliver i øvrigt to forskellige i form af henholdsvis et parkarmatur mest til villaveje og så et vejarmatur.

- De nye led-lamper afgiver faktisk mindre lys, men lamperne gør, at folk føler, de får mere lys end ved de gamle kviksølv-lyspærer. Det tager selvfølgelig lige lidt tid at vende sig til det nye lys, som også har en lidt anden farve end det gamle, fortæller Lene Jensen.

De nye led-lamper afgiver faktisk mindre lys, men lamperne gør, at folk føler, de får mere lys end ved de gamle kviksølv-lyspærer.

Lene Jensen, projektleder hos Andel Lumen
Annonce

Omkring 450 lamper

Der skal i alt skiftes omkring 450 lamper i Nysted i de kommende uger, og når først der er kommet nye lamper over det hele, vil Nysted komme til at være en by med tændte gadelamper om natten. Her går led-lamperne ned og dæmper automatisk byens belysning med 70 procent fra klokken 22, og klokken seks om morgenen skrues der op på fuldt blus igen. Det hele styres med et såkaldt astronomisk ur, som kan føle sig frem til, hvornår solen står op og går ned.

Tidligere er der blevet "pletskiftet" fra gamle til nye led-gadelamper rundt omkring i Guldborgsund Kommune - blandt andet enkelte steder i Sakskøbing - men Nysted bliver nu det første samlede byområde i kommunen med nye smarte og besparende gadelamper.

Annonce
Annonce
Biler

LÆNGERE VENTETID PÅ RESERVEDELE

Annonce
112

GULD- OG SØLVSMYKKER STJÅLET VED INDBRUD

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

ÆLDRE MÅ VENTE PÅ, AT HJEMMEHJÆLPERE BLIVER SAT FRI

112

NARKOPÅVIRKET BILIST PARKEREDE PÅ MOTORVEJEN

Sport

NFC-TRÆNER VENTER NYE SPILLERE INDEN VINDUET LUKKER

Lokal nyt

LOKALE UDVIKLINGSPROJEKTER FÅR MILLIONSTØTTE

Femern

UTILFREDSE FEMERN-ARBEJDERE BLOKERER INDGANG OG FORTSÆTTER STREJKE

Guldborgsund

RINGEDE 112 FLERE GANGE: KVINDE SIGTET FOR MISBRUG AF FARESIGNAL

112

TYV LAGDE SIN TELEFON TIL OPLADNING I BUTIK - ANHOLDT DA HAN KOM TILBAGE

Lokal nyt

STIGENDE FØDEVAREPRISER KOSTER FAMILIER 500 KRONER OM MÅNEDEN

112

ALT FOR STÆRKT PÅ MOTORVEJ

112

POLITI SÆTTER OVERVÅGNING OP

Motorsport

MIKKEL MAC BLEV ETTER

Hop i havet

HOPPEDE I HAVET FOR MILJØET

Saxkjøbing Avis

DEN ONDE MALER FIK EN MINDESTEN

Annonce
Veterantog

KULDEGYSNINGER PÅ DEN GODE MÅDE

Lolland

SÆLMA OG LUFFE FIK NAVN

Traktortræf

FLERE DELTAGERE OG TILSKUERE END FORVENET

112

TO EFTERSØGES I SAG OM KRÆNKELSE

Erhverv

NORDIC SUGAR ØGER OVERSKUDDET

Hylddalen

- VI HAR ARMENE OPPE, MEN PÅ EN LIDT SJOV MÅDE

Hylddalen

ROSA FORSØDEDE LØRDAGEN

112

TÅRNHØJ PROMILLE KOSTEDE BILEN

Annonce
Annonce