Annonce
Lolland

HEMMELIG INVESTOR VIL BYGGE BOLIGER

Mellem Rema 1000 og Maribo Hallerne ligger grunden, som en privat investor har set sig lun på. Foto: Jan Knudsen
Investor ønsker at købe grund mellem Rema 1000 og Maribo Hallerne for at bygge boliger.

MARIBO: Der er muligvis nye lejeboliger på vej i Maribo.

Lolland Kommune har allerede udstykket nye parcelhusgrunde på Havesangervej og gjort plads til seniorbofællesskaber på Tornsangervej og Sdr. Boulevard. Men ledige byggegrunde tættere på midtbyen er der ikke mange af.

Nu har en investor fået øjnene op for det stykke jord, der ligger mellem Rema 1000 og Maribo Hallerne, hvor der er skitseret et projekt med cirka 60 familieboliger i to plan på den 9.507 kvadratmeter store grund.

Annonce

Læs også: Optimisme for stort boligbyggeri

Planer blev droppet

Allerede i 2021 besluttede økonomiudvalget, at grunden på "Namsosvej 9" skulle sættes til salg via udbud for at tiltrække en privat boliginvestor.

Men det viste sig, at det ikke var så ligetil at udvikle grunden til boligbyggeri, da der ligger en mindre legeplads, som Børnebakkens vuggestue bruger meget.

Samtidig ligger Aktiv Fritids petanquebaner også på grunden, der også anvendes ved store arrangementer i hallen. Så planerne blev droppet igen.

Læs også: Præsenterer lokalplan for nye seniorboliger

Nu har kommunen imidlertid fået en forespørgsel fra en privat investor, som helt konkret har et projekt, hvor der skal bygges nye lejeboliger på arealet.

med fuglen i hånden i stedet for på taget kom sagen derfor på september måneds økonomiudvalg igen.

- Vi har gennem flere år arbejdet med at få flere nye boliger i både Nakskov og Maribo. Vi ser gerne, at de nye boligområder udvikles indefra byernes centrum og ud. Vi vil ikke starte i udkanten. Der er i Maribo stort behov for adgangsvenlige boliger i midtbyen. Det kan vi se på den venteliste, der hurtigt er kommet til Margrethehusene, siger Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen (S).

Der er i Maribo stort behov for adgangsvenlige boliger i midtbyen.

Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune
Annonce

Petanquebane i klemme

Borgmesteren medgiver, at der er borgere, som bruger det lille grønne areal lige nu.

- Petanquebanen kommer i klemme. Men så må vi se på, om der kan anlægges petanquebaner et andet sted i området. I det hele taget vil vi prøve at kigge på hele området. Der er også cirkuspladsen lige ved siden af. Det er efterhånden sjældent, byen har besøg af cirkus, og til det har vi andre grønne pladser i udkanten af byen. Vi har mere brug for boliger i bymidten, slår borgmesteren fast.

Skitserne fra den interesserede investor tager højde for den lille legeplads.

Men hvis skitserne til det aktuelle projekt bliver til virkelighed, skal petanquebanens nuværende placering ændres.

Aktiv Fritid har 20 seniorer, som spiller hver tirsdag året rundt på petanquebanen, som de gør meget ud af at holde pæn.

Aktiv Fritids petanquebaner ligger i vejen for eventuelle boliger på grunden her. Grunden ejes lige nu af Lolland Kommune, som er villig til at se nærmere på, om den skal udbydes til salg. Foto: Jan Knudsen

Kultur og Fritid i Lolland Kommune meddeler økonomiudvalget, at beboere i området benytter bålpladsen på området, hvor der er et overdækket hus med borde og bænke, som kommunens Park & Vej netop har sat i stand.

Området er en af de små og få grønne "opholdsrum", der er i Maribo, så Park & Vej anbefaler at bevare det som en såkaldt "lommepark".

Annonce

Vil i dialog

Økonomiudvalget besluttede dog, at arealet nu skal bringes i spil til boligudvikling, men at der også skal gennemføres en idéfase med borgerne om, hvordan et fremtidigt boligprojekt på arealet kan se ud.

- Grunden ligger perfekt. Men den er jo ikke så stor, så der kan hurtigt blive pladsmangel. Nu skal vi lige have fundet ud af, hvor stort sådan et byggeri kan blive. Så vi har besluttet os for at tage processen et skridt videre. Nu må vi se. Hen mod årsskiftet vil vi tage en dialog med investoren og andre aktører i området. Så det er nok ikke lige noget, man kan blive skrevet op til i morgen eller dagen efter, siger borgmester Holger Schou Rasmussen:

Hvis grunden skal sælges til boligbyggeri, skal den ud i offentligt udbud, kommuneplanrammen skal ændres, og der skal udarbejdes en ny lokalplan. Så der er endnu ingen tidsramme for, hvornår nye lejeboliger kan blive en realitet på grunden.

Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce