Annonce
VM i fodbold

- MAN FÅR STADIG GÅSEHUD

Folketidendes VM-ekspert mener trods alt, der er svagheder i holdet - men at et stærkt kollektiv kan gøre meget. Foto: Anders Kjærbye
Hvor meget betyder Christian Eriksen for holdet? Hvordan er Kasper Hjulmand som leder? Det svarer Jens Olsen før landsholdets kamp mod Tunesien.

Som uret tikker mod VM-slutrunden i Qatar, stiller Jens Olsen igen skarpt på det danske landshold.

Hvilke danske profiler i fokus?

- Andreas Cornelius har ikke overbevist i Superligaen, jeg tror mere, han bliver en indskifter, hvor han kan afgøre tingene i boksen. Kasper Dolberg er kommet til Sevilla og har haft en rigtig dårlig periode, men der sker jo noget med spillere, når de spiller for deres land. Danmark er et af de stærkste kollektiver, der findes. Sammen er vi rigtigt stærke, og det er helt klart, at sammenholdet er vores største styrke.

- Kollektivet kommer til at spille en stor rolle, landsholdsfodbold er ikke på et lige så højt niveau som i Champions League. Så man kan overleve langt med et stærkt kollektiv.

Annonce

Du har arbejdet sammen med Kasper i nogle år. Hvordan er han som leder?

- Vi arbejder sammen, og jeg var scout for Kasper, hvor jeg så modstandere og aflagde rapporter fra dem, vi nu engang skulle møde. Kasper er en stærk leder, men en meget inkluderende leder, der tror på dem, han omgiver sig med. Han er positiv, grundig og får det bedste ud af spillerne. Han har formået at inkludere hele Danmark i det her DBU-landsholds projekt. Mange organisationer og hold har fået en masse ud af den hype, der har været omkring landsholdet.

Annonce

Hvilken betydning vil Christian Eriksen få?

- Jeg ved godt, vi klarede det fint til EM uden Christian, der havde vi Damgaard, men han var i en anden forfatning der, end han er nu.

- Christian har vist sig stærkt fra landskampe og Manchester United. Han er ubetinget Danmarks største stjerne og meget kommer til at stå og falde med ham, det er helt sikkert.

- Man får jo stadig gåsehud over, at han er tilbage. Det er rigtigt godt for Danmark. Det sætter nogle ting i perspektiv, når man kommer i svære situationer, som da han fik et hjertestop på banen. Det kan hjælpe spillerne med at tro, "jamen, den her svære situation kan vi godt klare, for vi har prøvet meget værre."

Annonce

Hvad er Danmarks største kæphest egentligt til dette VM? Vores største minus?

- Den største udfordring, det danske hold har, er, at de offensive spillere ikke er i en god forfatning. De har ikke fået særligt mange mål og ikke meget spilletid. De skarpeste kort er Lindstrøm og Skov Olsen, der har udviklet sig helt fantastisk og har været stærk for Club Brugge og spillet Champions League og er et super stærkt sted i sin karriere, synes jeg.

- Jeg synes, vi er stærke på defensiven, vi ser fine ud og er dygtige til at forsvare os kollektivt. Vi er blevet rigtigt dygtige til at forsvare dybere på banen, hvor der notorisk kommer mange chancer.

Annonce

"Dark Horse"/Bobler? Og hvorfor?

- Det er en svær en. Det må jeg indrømme. Også fordi det kommer lidt skævt ind, jeg rejser til Spanien med U/19 og har beskæftiget mig mest med det. Men når nu du presser mig …

- Hvis det belgiske hold nogensinde skal vinde noget eller gøre noget, så er det sidste udkald med det hold, de nu engang har.

- De europæiske hold står rigtigt stærkt i de her slutrunder. Lukaku har svinget lidt, men når han er på toppen, er han en af verdens bedste for Belgien.

Annonce
Lolland

LUFTFORURENING? KOMMUNE KUNNE IKKE LUGTE NOGET PÅ HAVN

Annonce
Annonce
Lolland

BYRÅDSMEDLEM SKIFTER PARTI OG GIVER S ABSOLUT FLERTAL

Vejr

OVERGANGEN TIL DECEMBER BYDER IKKE PÅ RIGTIGT VINTERLIGT VEJR

Lolland

- JEG PRØVEDE AT RÅBE OP, MEN JEG BLEV KASTET RUNDT

Guldborgsund

HER KAN DU SNART HENTE SUSHI

Håndbold

USKARPE NFH TABTE TIL ODENSE

Juletid

DET ER STADIG MULIGT AT SKAFFE JULEANDEN

Guldborgsund

KRIG OG KLIMAKRISE ER EN DEL AF PRISBELØNNET LOLLIKS HVERDAG

Lolland

JULEHJÆLP: REKORD-DONATION TIL REKORDMANGE ANSØGERE

Guldborgsund

PRIVATSKOLE GODKENDT AF MINISTERIUM

Guldborgsund

AMBITIØS UDVIKLINGSPLAN ER KLAR FOR FÆRGEHAVN

Håndbold

EM-MEDALJETAGERE STILLER OP I NÆSTVED, NÅR SÆSON GENOPTAGES

Erhverv

BUTIKKER FIK OVERRASKENDE TRAVLR PÅ BLACK FRIDAY

Lolland

LOKAL FORFATTER BEGÅR LOLLANDSK FORBRYDERALBUM

Guldborgsund

UNDERBUKSER OG SUND SKEPSIS KAN BESKYTTE MOD IT-SVINDEL

Lolland

TILFREDSE TRODS MINDRE INDTJENING

Lolland

HVEM SKAL VÆRE ÅRETS Ø 2023?

Annonce
Lolland

HVORDAN SER FREMTIDENS SKOLE UD?

Lolland

- UDVIKLINGEN SKAL KUNNE LØFTE NAKSKOV SOM ET STED AT BO OG BESØGE

Guldborgsund

FORENING HAR AMBITIONER FOR SÆRLIG MOTORSPORT

Guldborgsund

KOMMUNE GIVER LOV TIL NYT VANDVÆRK

Lolland

SHUBBER GAV KONCERT I 91-ÅRIGE ELSES STUE

Guldborgsund

72 NYE BOLIGER STÅR SNART KLAR

Guldborgsund

NY PLAN FOR KOBBELSØLEJR

Annonce
Annonce