SAKSKØBING: Det er ikke set før i Sakskøbing, og nu skal Wasabi Sushi da også lige åbne først.
For her og nu er der fortsat så rigeligt at gøre på byens kommende nye restaurant for sushikok Juan Jose Cussen og den sushi-erfarne medarbejder Sadika Kajkus i det lille køkken inde bag facadevinduerne ud mod bilforhandler Skotte på den anden side af vejen.
Men, når det hele er på plads til at åbne, får Sakskøbings borgere og andet godtfolk altså muligheden for at dreje ind hos en takeaway-restaurant for at hente deres Futo maki, deres Nigiri eller måske en gang laksetartar.
Der er i hvert fald nok at vælge mellem i det menukort, som stadig skal helt på plads inden første åbningsdag.
Tager sig tid
- Vi er nødt til at prøve alle menuer af og få det hele tilpasset på en måde, så vi er tilfredse. Hellere servere noget godt første gang end noget, hvor det er gået for hurtigt med at komme på plads, lyder det fra indehaver af den nye sushi-restaurant i Sakskøbing Mehmet Kiran.
Hvis navnet skulle lyde bekendt i nogens ører - ikke mindst lokale restaurant-kunder - er det nok ikke helt tilfældigt. Mehmet Kiran står nemlig også bag Café Da-Vinci 50 meter væk fra Wasabi Sushi-restauranten.
Og hvorfor så nu udvide med en sushi-restaurant?
Hvorfor ikke Sakskøbing?
- Idéen kommer af, at Sadika (Kajkus, red.) havde arbejdet som tjener hos mig i Café Da-Vinci i noget tid, og så faldt vi i snak om, at der måske manglede en sushi-restaurant i byen. Sadika havde erfaring med sushi-mad fra hendes tidligere arbejde i Menu i Maribo, og så sagde vi til hinanden: Hvorfor ikke i Sakskøbing? lyder det ganske enkelt fra Mehmet Kiran denne formiddag, hvor Folketidende har fået lov at kigge inden for i den restaurant, som inden længe vil åbne for kunder.
Mehmet KiranVi kan ikke sige præcis, hvornår vi har første åbningsdag. Vi skal have helt styr på alle menuerne.
- Vi kan ikke sige præcis, hvornår vi har første åbningsdag. Vi skal have helt styr på alle menuerne først, og de skal præsenteres ordentligt. Men der kommer et skilt ud, og vi tænder for spotlysene på facaden, og så kan man se, at vi er åbnet, fortæller Mehmet Kiran, der forventer at kunne åbne restauranten inden for de næste 14 dage.
Bliver der taget godt imod takeaway-restauranten, kan det endda være, at iværksætteren Mehmet ruller sig endnu mere ud i det baglokale, som han har mulighed for at inddrage til en decideret restaurant med siddepladser.
Her står 80 ledige kvadratmeter og venter, hvis altså sushi-eventyret på Nykøbingvej vokser sig stort nok.