Annonce
Guldborgsund

HOTEL, UDSIGTSTÅRN OG MEGET ANDET SKAL UDVIKLE FÆRGEHAVN

Der er store planer for udvikling af Gedser Havn. Arkivfoto: Anders Knudsen
Schønherr arkitekter har på vegne af kommune, Scandlines, Business LF og Visit Lolland-Falster lavet en udviklingsplan for Gedser Havn med hotel, husbåde og meget andet til at skabe aktivitet på havnen.

GEDSER: Skandinaviens sydligste havn kan byde på både udsigt, historie og infrastruktur. Med en ny udviklingsplan for den østlige del af Gedser Havn skal der skabes liv og aktivitet til både havnen og til hele området.

Gedser Havn blev anlagt i 1903, da de første dampfærger sejlede med post til Tyskland. Gedser blev født, og byen blev bygget op med færgefarten som livsnerve.

Færgerne er stadig byens primære orientering, og i dag sejler Scandlines færger mange gange dagligt mellem Danmarks sydligste punkt og det europæiske fastland fra Gedsers færgeterminal. Scandlines benytter dog kun den vestlige del af havneområdet. På størstedelen af den østlige del af havnen vil man derfor skabe et område med aktivitet, erhverv og turisme, som kan gå hånd i hånd og skabe udvikling og dermed arbejdspladser.

Annonce

- Mange af de forudsætninger, som skal være til stede for at tiltrække investorer og dermed udvikle et attraktivt miljø, findes i Gedser. Der er vand til alle sider, lystbådehavn, Nordens sydligste punkt, fantastisk lys, nærhed til feriebyen Marielyst for blot at nævne nogle. En investering i Gedser Havn vil påvirke udviklingen positivt, da liv og arbejdspladser forhåbentlig vil være et ekstra incitament til at bosætte sig i Gedser, siger formand for Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget Ole K. Larsen.

Scandlines, Guldborgsund Kommune, Business Lolland-Falster og Visit Lolland-Falster har derfor slået sig sammen i et offentligt-privat partnerskab og har fået arkitektfirmaet Schønherr til at udarbejde en udviklingsplan, der peger på aktiviteter, som målrettet skal tiltrække konkrete investeringer til området.

Vi har her muligheden for at udvikle endnu flere naturnære oplevelser uden for sæsonen og ikke mindst skabe vækst og udvikling i området baseret på nye og flere overnatningsmuligheder af høj kvalitet

Lindy Kjøller, Destinationschef i Visit Lolland-Falster

Planen ligger klar, og tager udgangspunkt i de historiske bygninger, der i dag danner det erhvervsaktive havnemiljø. I planen er blandt andet placeret 16 husbåde i havnen, bygget udsigtstårn og, i sidste etape af projektet, hotel på havnekajen.

- På Lolland-Falster er vi godt i gang med at skabe en turismedestination i international liga med bæredygtighed for øje. I det arbejde er Nordens Syd – Gedser – en meget vigtig brik. Vi har her muligheden for at udvikle endnu flere naturnære oplevelser uden for sæsonen og ikke mindst skabe vækst og udvikling i området baseret på nye og flere overnatningsmuligheder af høj kvalitet. Alt sammen med respekt for Gedsers unikke natur og kulturhistorie, siger Visit Lolland-Falsters Destinationschef Lindy Kjøller.

Udviklingsplanen indgår i strategiplanen for hele destination Sydfalster. Planen strækker sig over tre etaper, der kan finansieres af investorer trin for trin. I første trin etableres blandt andet husbåde og strandhuse, mens etape to indeholder grønne korridorer og udsigtstårn. Projektets sidste etape indeholder blandt andet, som før nævnt, hotel og en ny erhvervshub.

- Det har været vigtigt for os at få en udviklingsplan, der ikke nødvendigvis skal realiseres i et hug og kræver en meget stor investor. Samtidig vil vi gerne udnytte de eksisterende bygninger og skridt for skridt udbygge havneområdet med respekt for stedets kvaliteter og Gedsers beboere, siger Anette Ustrup Svendsen, der er kommunikationschef hos Scandlines.

Annonce
Erhverv

SKOLE RAMT AF MILLION-UNDERSKUD: FARVEL TIL 14 MEDARBEJDERE

Annonce
Annonce
112

KNALLERTKØRER FORSVANDT EFTER SAMMENSTØD

Indland

MUSIKEREN HUGO HELMIG ER DØD, 24 ÅR

Lokal nyt

TURPAL HAR FÅET SVAR

Håndbold

NFH PÅ JAGT EFTER NY POLMAN

Lolland

STARTER VINDMØLLESAG OM IGEN

112

RØG FRA PILLEFYR SATTE BRANDFOLK I ARBEJDE

112

TO MÆND SIGTET FOR SERIE AF BUTIKSTYVERIER

Lolland

SPAREDE ALT FOR MANGE PENGE

Lokal nyt

SÅDAN TØRRER DU TØJ TIL VINTER

Lolland

HOLGER SCHOUS KRAV FÅR OPBAKNING FRA FREDERIKSBERG

Indland

CORONA HAR FÅET FLERE AF SAMFUNDETS SVAGESTE TIL AT MISTRIVES

Vejr

DMI VARSLER KEDELIG WEEKEND MED SKYDÆKKE OG GLATTE VEJE

Lokal nyt

STADIG ET UDSAT BOLIGOMRÅDE

Guldborgsund

MALERI PÅ VEJ UD AF LANDET - NU VIL FUGLSANG HAVE PUBLIKUMS HJÆLP TIL AT KØBE DET

Guldborgsund

VÆR PÅ VAGT: SPILMISBRUG KAN STARTE TIDLIGT

Lokal nyt

NYE PENSIONSREGLER FRA NÆSTE ÅR: DET BETYDER DET FOR DIG

Annonce
Lolland

MØD MANDEN DER SKABTE EN HELT NY VALUTA

Varmestrid

FRIFINDELSE AF MARIBO VARMEVÆRK ANKET

Lokal nyt

SKIFTER DE ANDEBY UD MED LOLLAND-FALSTER?

112

SIGTET FOR FIELD'S-SKYDERI BLIVER FRIVILLIGT BAG TREMMER

Musik

Julekoncert på Fuglsang

Lokal nyt

SKADEDYR LUKKER BUTIK PÅ STOR TANKSTATION

Lokal nyt

HØJESTERET: EKSBANKDIREKTØR SKAL BETALE 231 MILLIONER

Annonce
Annonce