Annonce
Guldborgsund

HOTEL, UDSIGTSTÅRN OG MEGET ANDET SKAL UDVIKLE FÆRGEHAVN

Der er store planer for udvikling af Gedser Havn. Arkivfoto: Anders Knudsen
Schønherr arkitekter har på vegne af kommune, Scandlines, Business LF og Visit Lolland-Falster lavet en udviklingsplan for Gedser Havn med hotel, husbåde og meget andet til at skabe aktivitet på havnen.

GEDSER: Skandinaviens sydligste havn kan byde på både udsigt, historie og infrastruktur. Med en ny udviklingsplan for den østlige del af Gedser Havn skal der skabes liv og aktivitet til både havnen og til hele området.

Gedser Havn blev anlagt i 1903, da de første dampfærger sejlede med post til Tyskland. Gedser blev født, og byen blev bygget op med færgefarten som livsnerve.

Færgerne er stadig byens primære orientering, og i dag sejler Scandlines færger mange gange dagligt mellem Danmarks sydligste punkt og det europæiske fastland fra Gedsers færgeterminal. Scandlines benytter dog kun den vestlige del af havneområdet. På størstedelen af den østlige del af havnen vil man derfor skabe et område med aktivitet, erhverv og turisme, som kan gå hånd i hånd og skabe udvikling og dermed arbejdspladser.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mange af de forudsætninger, som skal være til stede for at tiltrække investorer og dermed udvikle et attraktivt miljø, findes i Gedser. Der er vand til alle sider, lystbådehavn, Nordens sydligste punkt, fantastisk lys, nærhed til feriebyen Marielyst for blot at nævne nogle. En investering i Gedser Havn vil påvirke udviklingen positivt, da liv og arbejdspladser forhåbentlig vil være et ekstra incitament til at bosætte sig i Gedser, siger formand for Landdistrikter, Kultur og Fritidsudvalget Ole K. Larsen.

Scandlines, Guldborgsund Kommune, Business Lolland-Falster og Visit Lolland-Falster har derfor slået sig sammen i et offentligt-privat partnerskab og har fået arkitektfirmaet Schønherr til at udarbejde en udviklingsplan, der peger på aktiviteter, som målrettet skal tiltrække konkrete investeringer til området.

Vi har her muligheden for at udvikle endnu flere naturnære oplevelser uden for sæsonen og ikke mindst skabe vækst og udvikling i området baseret på nye og flere overnatningsmuligheder af høj kvalitet

Lindy Kjøller, Destinationschef i Visit Lolland-Falster

Planen ligger klar, og tager udgangspunkt i de historiske bygninger, der i dag danner det erhvervsaktive havnemiljø. I planen er blandt andet placeret 16 husbåde i havnen, bygget udsigtstårn og, i sidste etape af projektet, hotel på havnekajen.

- På Lolland-Falster er vi godt i gang med at skabe en turismedestination i international liga med bæredygtighed for øje. I det arbejde er Nordens Syd – Gedser – en meget vigtig brik. Vi har her muligheden for at udvikle endnu flere naturnære oplevelser uden for sæsonen og ikke mindst skabe vækst og udvikling i området baseret på nye og flere overnatningsmuligheder af høj kvalitet. Alt sammen med respekt for Gedsers unikke natur og kulturhistorie, siger Visit Lolland-Falsters Destinationschef Lindy Kjøller.

Udviklingsplanen indgår i strategiplanen for hele destination Sydfalster. Planen strækker sig over tre etaper, der kan finansieres af investorer trin for trin. I første trin etableres blandt andet husbåde og strandhuse, mens etape to indeholder grønne korridorer og udsigtstårn. Projektets sidste etape indeholder blandt andet, som før nævnt, hotel og en ny erhvervshub.

- Det har været vigtigt for os at få en udviklingsplan, der ikke nødvendigvis skal realiseres i et hug og kræver en meget stor investor. Samtidig vil vi gerne udnytte de eksisterende bygninger og skridt for skridt udbygge havneområdet med respekt for stedets kvaliteter og Gedsers beboere, siger Anette Ustrup Svendsen, der er kommunikationschef hos Scandlines.

  • 33-TEM-Havne-F-Gedser havn4
    Der er store planer for udvikling af Gedser Havn. Arkivfoto: Anders Knudsen
Annonce
Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Annonce
Annonce
Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem