Annonce
Erhverv

Hurtigt match mellem virksomhed og ansøger skal sikres

Ronni Steinfeldt er uddannet tømrer og har gennem sin profession oplevet, hvordan lærlinge får afslag på afslag og i flere tilfælde sendes i skolepraktik eller helt opgiver deres erhvervsuddannelse. Foto: BLF

Lokale iværksættere udvikler platform, der gør det let for virksomheder og lærlinge at komme i kontakt med hinanden.

To lokale iværksættere lancerer inden årets udgang Zeeker - en digital platform, der gør det let for virksomheder og lærlinge at komme i kontakt med hinanden.

- Formålet med Zeeker er at gøre det enkelt og nemt for lærlinge og virksomheder at ansøge og rekruttere. App'en gør det ligetil at få overblik over mulige kandidater gennem en brugervenlig platform, fortæller medejer og manden bag konceptet Ronni Steinfeldt.

Ronni Steinfeldt er uddannet tømrer og har gennem sin profession oplevet, hvordan lærlinge får afslag på afslag og i flere tilfælde sendes i skolepraktik eller helt opgiver deres erhvervsuddannelse.

- Det er et kæmpe samfundsmæssigt problem, at unge år efter år ikke kan få en læreplads. I 2017 manglede 22 procent af alle de elever på erhvervsuddannelserne, der havde gennemført grundforløbet, en praktikplads. Det ville jeg gøre noget ved, og nu står min partner og jeg med en konkret løsning, der kan være med til at afhjælpe et årelangt problem og få flere faglærte ud på arbejdsmarkedet, siger Ronni Steinfeldt.

I flere år har der været et problem med mange unge, der ikke kan komme videre med erhvervsuddannelsen på grund af manglende lærepladser.

Corona-krisen medførte en halvering af antallet af nye praktikpladser i perioden fra midt marts til udgangen af april 2020, og med ét blev en mørk prognose endnu mere dyster.

Hånden holdt under

I kølvandet på corona-krisen blev arbejdsmarkedets parter enige om at bruge 5,4 milliarder kroner på at holde hånden under elever, lærlinge og danske virksomheder. Lønkompensation har da også haft en positiv effekt, og lokalt kunne Celf i august måned berette om en fordobling i antallet af lærlingeaftaler i forhold til 2019.

- Det er glædelige tal, men virksomhederne har også haft et ekstraordinært økonomisk incitament til at ansætte lærlinge. Når det incitament forsvinder, så står vi tilbage med de samme udfordringer som før. Manglen på lærepladser stikker langt dybere end corona-krisen, understreger Ronni Steinfeldt.

- Der er mange udfordringer og faldgruber knyttet til det nuværende system. Helt overordnet hjælper Zeeker med at gøre hele ansættelsesprocessen hurtigere og nemmere for begge parter. App'en håndterer blandt andet ansøgningspresset hos virksomhederne og understøtter persondataudfordringen, så virksomheden ikke risikere at få en stor bøde, samt hjælper lærlingene med at skrive en fokuseret ansøgning, fortæller han videre.

Ronni Steinfeldt og hans partner Morten Pyndt Dalgaard, der håndterer den tekniske udvikling og drift, fandt sammen via matchmaking gennem Business Lolland-Falster.

- En del af vores tilbud er sparring til lokale iværksættere. Zeeker har et kæmpe potentiale, og det klare samfundsnyttige perspektiv gør produktet endnu mere interessant, fortæller forretningsudvikler i Business Lolland-Falster Anders Due.

Annonce

Flere investeringer

I juli måned fik de to iværksættere blåstemplet Zeeker i form af en investering på 470.250 kroner fra Innovationsfonden.

Desuden har de også fået sponsorater fra både Johannes Fog Fonden og XL Byg C. Aarslew-Jensen og er i dialog med flere store aktører med henblik på partnerskaber.

- Investeringen gennem Innovationsfonden er utrolig vigtig. Det betød, at vi kunne ansætte nye medarbejdere og få lanceret Zeeker hurtigere. Derudover blåstempler investeringen Zeekers potentiale, for Innovationsfonden stiller høje krav til produktet. Vi er utrolig glade for, at Business Lolland-Falster hjalp os med at sikre investeringen, fortæller Morten Pyndt Dalgaard.

Dialog med landets erhvervsskoler er højt på to-do-listen hos de to iværksættere, der på nuværende tidspunkt har travlt med sikre samarbejder.

- Vi er i dialog med flere erhvervsskoler på tværs af landet med henblik på at teste løsningen og introducere den over for eleverne. Jeg er utrolig glad for, at Celf i Nakskov har valgt at indgå i et samarbejde. Vi får mulighed at vise Zeekers potentiale direkte til de kommende lærlinge, og Celf i Nakskov er godt på vej til at sikre, at endnu flere elever får den rigtige læreplads, siger Ronni Steinfeldt.

Annonce
Annonce
Femern

TYSK MINISTER: TYSKERNE SKAL SE MERE POSITIVT PÅ FEMERN-PROJEKTET

Annonce
Lolland

LOLLANDS BORGMESTER: - SIG MIG, HVAD ER DET FOR EN VERDEN, DE LEVER I?

Annonce
Forsiden netop nu
Revyshow

REVY-VETERANER BLEV HÆDRET

Lolland

SE BILLEDERNE: UNGDOMSSKOLE SØRGEDE FOR LARM OVER LOLLAND

Sport

KLAR TIL KAMP: KREATØREN ER TILBAGE FOR NYKØBING FC

Revyshow

NYKØBING FALSTER REVYEN FEJRET I STORT SHOW

Lolland

KOMMUNE VIL LÆRE BORGERNE AT STYRE PRIVATØKONOMIEN

Lolland

KLAP PÅ SKULDEREN TIL SOFIES FORÆLDRE

Guldborgsund

NY LEDER AF LANDSBYORDNING: - ALLE BØRN KAN LYKKES

Guldborgsund

NY JERNBANEBRO BLIVER MERE END DOBBELT SÅ DYR SOM FØRST BEREGNET

Lokal nyt

BENAMPUTATIONER: REGION SJÆLLAND VIL GENNEMGÅ ALLE JOURNALER FRA 2019 TIL 2021

112

ENDNU EN MARKBRAND - HALMPRESSER UDBRÆNDT

112

TRODS TØRKEN: DERFOR ER DER IKKE AFBRÆNDINGSFORBUD - ENDNU

112

MARKBRAND SPREDTE SIG TIL HALMBALLER PÅ NABOMARK

112

INDSAT I FÆNGSEL SLOG SIN ADVOKAT

Annonce
Koncert

VIL DU SE MERE? FLERE BILLEDER FRA RADIOENS STORE KONCERT I NAKSKOV

112

STJÅLET BIL BRÆNDTE

Koncert

SE BILLEDERNE: - HVAD SÅ, NAKSKOV - ER I KLAR …

Lolland

DANMARKSPREMIERE PÅ NY LADESTANDER

Vejr

DANMARK FÅR BESØG AF HEDEBØLGE SYDFRA I WEEKENDEN

Lolland

NYE PADELBANER UDSAT FOR HÆRVÆRK

Guldborgsund

NÆSTEN 600 SANG SOLEN NED FOR SIDSTE GANG

Filmanmeldelse

ANMELDER ON NY ØGENDAHL-FILM: - DUMT, PLAT, MORSOMT OG UNDERHOLDENDE

Annonce
Annonce