Annonce
Erhverv

Hurtigt match mellem virksomhed og ansøger skal sikres

Ronni Steinfeldt er uddannet tømrer og har gennem sin profession oplevet, hvordan lærlinge får afslag på afslag og i flere tilfælde sendes i skolepraktik eller helt opgiver deres erhvervsuddannelse. Foto: BLF

Lokale iværksættere udvikler platform, der gør det let for virksomheder og lærlinge at komme i kontakt med hinanden.

To lokale iværksættere lancerer inden årets udgang Zeeker - en digital platform, der gør det let for virksomheder og lærlinge at komme i kontakt med hinanden.

- Formålet med Zeeker er at gøre det enkelt og nemt for lærlinge og virksomheder at ansøge og rekruttere. App'en gør det ligetil at få overblik over mulige kandidater gennem en brugervenlig platform, fortæller medejer og manden bag konceptet Ronni Steinfeldt.

Ronni Steinfeldt er uddannet tømrer og har gennem sin profession oplevet, hvordan lærlinge får afslag på afslag og i flere tilfælde sendes i skolepraktik eller helt opgiver deres erhvervsuddannelse.

- Det er et kæmpe samfundsmæssigt problem, at unge år efter år ikke kan få en læreplads. I 2017 manglede 22 procent af alle de elever på erhvervsuddannelserne, der havde gennemført grundforløbet, en praktikplads. Det ville jeg gøre noget ved, og nu står min partner og jeg med en konkret løsning, der kan være med til at afhjælpe et årelangt problem og få flere faglærte ud på arbejdsmarkedet, siger Ronni Steinfeldt.

I flere år har der været et problem med mange unge, der ikke kan komme videre med erhvervsuddannelsen på grund af manglende lærepladser.

Corona-krisen medførte en halvering af antallet af nye praktikpladser i perioden fra midt marts til udgangen af april 2020, og med ét blev en mørk prognose endnu mere dyster.

Hånden holdt under

I kølvandet på corona-krisen blev arbejdsmarkedets parter enige om at bruge 5,4 milliarder kroner på at holde hånden under elever, lærlinge og danske virksomheder. Lønkompensation har da også haft en positiv effekt, og lokalt kunne Celf i august måned berette om en fordobling i antallet af lærlingeaftaler i forhold til 2019.

- Det er glædelige tal, men virksomhederne har også haft et ekstraordinært økonomisk incitament til at ansætte lærlinge. Når det incitament forsvinder, så står vi tilbage med de samme udfordringer som før. Manglen på lærepladser stikker langt dybere end corona-krisen, understreger Ronni Steinfeldt.

- Der er mange udfordringer og faldgruber knyttet til det nuværende system. Helt overordnet hjælper Zeeker med at gøre hele ansættelsesprocessen hurtigere og nemmere for begge parter. App'en håndterer blandt andet ansøgningspresset hos virksomhederne og understøtter persondataudfordringen, så virksomheden ikke risikere at få en stor bøde, samt hjælper lærlingene med at skrive en fokuseret ansøgning, fortæller han videre.

Ronni Steinfeldt og hans partner Morten Pyndt Dalgaard, der håndterer den tekniske udvikling og drift, fandt sammen via matchmaking gennem Business Lolland-Falster.

- En del af vores tilbud er sparring til lokale iværksættere. Zeeker har et kæmpe potentiale, og det klare samfundsnyttige perspektiv gør produktet endnu mere interessant, fortæller forretningsudvikler i Business Lolland-Falster Anders Due.

Annonce

Flere investeringer

I juli måned fik de to iværksættere blåstemplet Zeeker i form af en investering på 470.250 kroner fra Innovationsfonden.

Desuden har de også fået sponsorater fra både Johannes Fog Fonden og XL Byg C. Aarslew-Jensen og er i dialog med flere store aktører med henblik på partnerskaber.

- Investeringen gennem Innovationsfonden er utrolig vigtig. Det betød, at vi kunne ansætte nye medarbejdere og få lanceret Zeeker hurtigere. Derudover blåstempler investeringen Zeekers potentiale, for Innovationsfonden stiller høje krav til produktet. Vi er utrolig glade for, at Business Lolland-Falster hjalp os med at sikre investeringen, fortæller Morten Pyndt Dalgaard.

Dialog med landets erhvervsskoler er højt på to-do-listen hos de to iværksættere, der på nuværende tidspunkt har travlt med sikre samarbejder.

- Vi er i dialog med flere erhvervsskoler på tværs af landet med henblik på at teste løsningen og introducere den over for eleverne. Jeg er utrolig glad for, at Celf i Nakskov har valgt at indgå i et samarbejde. Vi får mulighed at vise Zeekers potentiale direkte til de kommende lærlinge, og Celf i Nakskov er godt på vej til at sikre, at endnu flere elever får den rigtige læreplads, siger Ronni Steinfeldt.

Annonce
Annonce
Lolland

TO SOGNE LÆGGES SAMMEN EFTER PRÆSTESTRID

Annonce
Kultur

STJERNE-DIRIGENT OG BIGBAND INDTAGER BY

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

TO BOLIGBLOKKE SKAL RIVES NED

Rejsegilde

NY STADIONHAL BLIVER DYRERE END VENTET

Gaslækager

ENERGISTYRELSEN: OVER HALVDELEN AF GASSEN ER UDE AF RØRLEDNINGER

Energikrise

FJERNVARMEKUNDER KAN ÅNDE LETTET OP

Gaslækager

RUSLAND VIL HAVE SAG OM GASLÆKAGER TAGET OP I FN'S SIKKERHEDSRÅD

Energikrise

JULESTJERNERNE LYSER KUN I FÅ TIMER

Gaslækager

MYNDIGHEDER INDKALDER TIL BRIEFING OM GASLÆKAGER ONSDAG - FØLG LIVEBLOG

Lolland

SNART KAN DU KOMME I INFRARØD SAUNA

Royalt

PRINS JOACHIMS BØRN MISTER PRINSESSE- OG PRINSETITLER

112

UNG BUTIKSTYV STAK AF, FØR POLITIET NÅEDE FREM

112

FORMODET FALSK BANKMAND ANHOLDT

Lolland

TRYKKET STEMNING: LILLE PLEJEHJEM TRUET AF LUKNING

Indland

SOL OG VIND SKAL HJÆLPES PÅ VEJ MED MIDLERTIDIGE ELMASTER

Annonce
Håndbold

NFH FORLÆNGER MED CHEFTRÆNEREN

112

STOPPET MED 1.700 KILO I OVERLÆS AF GRØNTSAGER

Guldborgsund

LOKAL MINKAVLER VIL IKKE HAVE DYR I BURENE IGEN

Lolland

SKEPTISK BYRÅD GODKENDTE PARTNERSKABSAFTALE

Guldborgsund

ÆLDRE SAGEN SØGER FLERE SKOLEVENNER

Erhverv

DANSKE NETBUTIKKER MANGLER MÆRKNING AF FARLIGE VARER

112

MAND FUNDET DØD I HAVNEBASSIN

Gasledning til LF

SELSKAB KLAPPER I OM GASLEDNINGEN

Annonce
Annonce