Annonce
Erhverv

Indgår ny stor kontrakt

Sådan kan det se ud, når Floating Power Plant producerer vind- og bølgeenergi fra et flydende kraftværk til en olieboreplatform. Foto: Visualisering: Floating Power Plant

Lokal virksomhed vil levere grøn strøm til platform øst for Skotland.

Virksomheden Floating Power Plant med hovedsæde i Bandholm, som udvikler flydende kraftværker, der kan producere grøn strøm ved hjælp af vind- og bølgeenergi, har indgået en ny vigtig kontrakt.

Floating Power Plant vil levere vedvarende energi til en olieboreplatform i Nordsøen. Virksomheden har indgået en design-kontrakt med en stor olie-gas-producent.

-Vi skal ikke levere udstyr endnu, men det er første skridt til den næste fase. Det er en stor milepæl for os, siger Anders Køhler, adm. direktør for Floating Power Plant, som dog ikke kan afsløre endnu, hvilken olie-gas-producent der er tale om.

Han kan dog fortælle, at olie-gas-industrien er under gevaldigt pres for at reducere CO2-udledningen.

- I omegnen af 11 procent af Storbritanniens samlede CO2-udledning kommer fra at hente olie og gas op af havbunden. Så vi tilbyder at levere vedvarende energi til olieboreplatforme. Vi kommer ikke til at dække 10-11 procent af Storbritanniens CO2-udledning, så stort er projektet trods alt ikke, men det vil have en indflydelse, og det er første fase i den her transition væk fra olie og gas, forklarer Anders Køhler.

Strøm til De Kanariske Øer

Floating Power Plant har afdelinger i Edinburgh, Gran Canaria og i København og i alt 15 ansatte.

Floating Power Plant har i mange år udviklet på teknologien til de flydende kraftværker, som kræver over 50 meters havdybde, og derfor ikke er velegnet i Danmark.

I 2021 sikrede Floating Power Plant en aftale om at opføre det første fuldskala-testanlæg i verden ved Gran Canaria, som skal producere strøm fra både vind- og bølgekraft. Anlægget skal levere strøm til elnettet på De Kanariske Øer.

- Men det projekt er nu udvidet med hydrogen (brint, red.) sammen med en af vores store partnere, som leverer alt hydrogenudstyret, så det bliver verdens første vind-, bølge-, hydrogenenhed i verden, så det er et fint lille projekt til 50 millioner euro, som virkelig buldrer fremad, fortæller Anders Køhler.

Arbejdet med at bygge konstruktionen til testanlægget forventes at starte i slutningen af 2023 og stå klar i slutningen af 2024.

Annonce

Stadig minus på bundlinjen

Det går altså den rigtige vej for Floating Power Plant, som netop også har udsendt årsregnskabet. Det viser dog et stort minus på 13,7 millioner kroner efter skat, og underskuddet er cirka 10 millioner kroner større end de foregående par år.

Men det skal man ikke lægge så meget i ifølge Anders Køhler.

- Vi er stadig et selskab, som bruger flere penge, end vi tjener. Så det, at der er et minus, er ikke en overraskelse. Vi har tegnet vores første kommercielle designkontrakt i år, og der kommer flere ind, så det er først nu, at vi rigtig begynder at tjene penge. Men når minusset er større i år, skyldes det først og fremmest, at vi har omstruktureret noget gæld, forklarer Anders Køhler.

Derudover har Floating Power Plant også fordoblet antallet af medarbejdere i det forgangne år.

Annonce

På jagt efter investorer

Floating Power Plant er stadig midt i en stor kapitaliseringsproces og på jagt efter flere investorer.

- Når man går fra at være tossede opfindere til at tjene penge, hvilket vi er begyndt på nu, så er det på kapitaliseringsdelen, at man skal vækste sit selskab. Det går fornuftigt, siger Anders Køhler, som har store forventninger til 2022.

- Jeg forventer mig meget af vores første kommercielle designprojekt ved Skotland og forventer, at der kommer flere. Og så forventer jeg selvfølgelig også, at vi får nogle store partnere og investorer ind. Det er det, der skal til for virkelig at rulle det her ud over rampen, fortæller Anders Køhler.

Annonce

Testanlæg i Nakskov

Floating Power Plant er også i gang med et projekt om at opføre verdens største tørtest-anlæg i en hal på havnen i Nakskov, som skal simulere, hvad det flydende kraftværk kan holde til.

- Ligesom en vindmølle har en kasse mellem vingerne med generatorer, der producerer strøm, så har bølgeteknologien også et energikonverteringssystem, som består af en masse hydraulik og generatorer, og det er den teknologi, vi skal teste i fuld skala i Nakskov, fortæller Anders Køhler.

Projektet er designet, og testanlægget skulle være bygget hos East Metal i Nakskov. East Metal har dog valgt at lukke ned for produktionen i Danmark, og Floating Power Plant er derfor ved at fastlægge, hvordan testanlægget nu skal produceres.

Anders Køhler håber dog, at byggefasen kan indledes inden for et par måneder.

Annonce
Annonce
Guldborgsund

LUKNING AF GÅGADE UDFORDRER TAXIER MED GANGBESVÆREDE KUNDER

Annonce
112

BUSPASSAGER MED ULOVLIG KNIV

Annonce
Forsiden netop nu
Forside

EFTER VERBAL KRIG: MARK O. MADSEN HAR FÅET MODSTANDER OG DATO

Lolland

MARIBO DUFTER AF MIDDELHAVET: - DET GIVER LIGE BYEN ET PIFT

Politik

FORETRÆKKER VALG INDEN NYT FOLKETINGSÅR

Erhverv

LOLLANDS BANK FORNUFTIGT GENNEM FØRSTE HALVÅR

Lolland

KOMMUNE IMPORTERER ARBEJDSKRAFT TIL ÆLDREPLEJEN

Politik

INGEN KANDIDATER SYD FOR NÆSTVED

Forside

UBESEJRET BOKSER OG DEBUTANT MELDES KLAR

Lolland

BEBOERE DROPPER KAMPEN FOR AT FÅ PRÆST TILBAGE

112

STJÅLET BIL STANDSET - TRE SIGTET FOR TYVERI

Guldborgsund

DEBAT OM 48 METER HØJ MAST: - FOR MEGET FOKUS PÅ DET NEGATIVE

Guldborgsund

HEDEBØLGE KAN SLUTTE MED TORDEN OG SKYBRUD

Pædagogisk Psykologisk Rådgivning

OTTE UD AF 28 ANSATTE FORLADER PPR

Guldborgsund

REVYSKUESPILLERE OVERRASKET MED HYLDEST

Annonce
Vejr

RISIKO FOR TÆT TÅGE AFLØSES AF SOL, SKYER OG NÆSTEN 30 GRADER

Guldborgsund

SMADREDE VINDUER, TAG OG MUR VED INDBRUD

Sommervarme

GODT NYT FRA SYGEHUSET: MEGET FÅ ER KOMMET IND MED DEHYDRERING

Sport

MODLØSE NYKØBING FC HAVDE INGEN CHANCE MOD HB KØGE

Guldborgsund

SNART PÅ TV: BENNY FRA FALSTER BLIVER GIFT VED FØRSTE BLIK

112

BRANDVÆSEN MÅTTE TILKALDE POLITI

Høsten 2022

STORT TILLØBSSTYKKE: LANDMAND INVITEREDE GÆSTER MED I MEJETÆRSKER

Lolland

NEJ TIL AT HASTEBEHANDLE SAG OM MULTIHANDICAPPEDE SOFIE

Annonce
Annonce