Annonce
Kultur

INGEN OPEN AIR I 2023 ÆRGRER

Nakskov Open Air blev holdt på parkeringspladsen ved Nakskov Idrætscenter 4. juni. Foto: Nils Lund Pedersen
Det ærgrer både Nakskov 2030 og Nakskov Handel og Erhverv, at musikevent ikke holdes næste år.

NAKSKOV: I den forgange uge meldte Nakskov Idrætscenter ud, at man sætter musikeventen Nakskov Open Air, der blev holdt for første gang i år, på pause. Den vender ikke tilbage i 2023.

Læs også: Open air-musikfestival på pause

Økonomien bag hænger ikke sammen, lyder det fra folkene bag eventen. Man havde godt 2.000 betalende gæster, men forventningen lød inden eventen på 3.000 gæster.

Annonce

Derfor kommer man ud med et underskud, så man skal gøre brug af sin underskudsgaranti fra Lolland Kommune.

Det som adskiller

I Nakskov 2030, der arbejder på udvikling af Nakskov, ærgrer det programdirektør Tim Jeppesen, at Nakskov Open Air ikke vender tilbage næste år.

- Noget af det, der får byer til at adskille sig og stå ud fra hinanden, er de fælles aktiviteter og begivenheder, som man laver for hinanden. Det er dem, som gør, at man kan fornemme stemningen i en by. Sådan et stort musikarrangement kan netop det, siger Tim Jeppesen.

Han peger på, at en event som denne ikke alene har betydning for gæsterne og de frivillige, der lægger mange kræfter, men at det også trækker tråde ud til erhvervslivet og detailhandlen.

- Derfor er det rigtig ærgerligt, at det ikke kommer næste år, for det har stort potentiale.

Annonce

Basis for events

Også i Nakskov Handel og Erhverv er formand Peter Dan Petersen ærgerlig over, at Nakskov Open Air ikke spiller næste år.

- Det var godt arrangeret og et godt setup, som havde fortjent at kunne leve i mange år. Det var uheldigt, at to events på Lolland løb sammen (Whitsun blev afviklet samme weekend, red.). Det kunne have været koordineret bedre. Det har kostet noget på deltagerantallet.

Han mener, at der er basis for events som Nakskov Open Air.

- Jeg tror på, at det kan lade sig gøre at lave events som denne. Og der skal lyde stor ros fra vores side for det arbejde, der er gjort, men det er ærgerligt, at der ikke var økonomi til at føre det videre. På sigt kunne det være en festival til gavn for hele byen. Der er helt afgjort brug for den type af events.

Annonce

Foreløbig en pause

Nakskov Idrætscenter udelukker ikke, at der bliver arrangeret andre musikevents næste år - og heller ikke, at Nakskov Open Air vender tilbage senere.

- Vi har stadig ambitioner om et stort musikprojekt, men det bliver altså tidligst i 2024. Vi har også stadig en tro på at kunne skabe et bæredygtigt projekt, set ud fra alle de mange lærepenge og flere ændringer i konceptet for arrangementet. Vi har lagt mange kræfter og investeringer i projektet, men har vurderet at tiden lige nu ikke er med os, lød det i pressemeddelelsen.

I Nakskov 2030 hæfter programdirektør Tim Jeppesen sig ved, at man nøjes med at sætte Nakskov Open Air på pause og ikke afviser en senere tilbagevenden.

- Jeg er virkelig glad for at høre, at de måske kommer igen i 2024. Pausen kan måske betyde, at flere vil være med i 2024, for jo flere der er med, jo bedre. Så måske kan man få noget godt ud af pausen, lyder det fra Tim Jeppesen.

Jeg er virkelig glad for at høre, at de måske kommer igen i 2024. Pausen kan måske betyde, at flere vil være med i 2024, for jo flere der er med, jo bedre.

Tim Jeppesen, programdirektør
Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce