Annonce
Ugeavisen Lolland

Intense Aldi-rygter i Vestergade fortsætter

Der er ryddet ved den gamle Fakta - og bygningen ved siden af. Hegnet til højre mod Vestergade står der formentlig, indtil der er bygget noget andet. Nu mangler kun et endeligt svar om, hvorvidt projektplanerne bliver realiseret. Foto: Daniel Brøns
Trods stigende priser på byggematerialer og krig i Ukraine, lyder det fortsat fra flere forretningsdrivende i Vestergade, at de har pålidelige informationer om, at der snart kommer en ny Aldi i området mellem Vestergade 2 og 10.

MARIBO: Man skal ikke gå langt i Vestergade i Maribo i disse dage, uden at møde nogen, der har "pålidelig information" om, at den længe omtalte Aldi snart kommer til midtbyen i det område, hvor den gamle Fakta er revet ned. Ingen vil dog stå frem med deres navn i avisen.

Men alligevel er der sket noget nyt. For det første har det denne gang været svært for Ugeavisen at få et hurtigt svar fra Aldi, der ved tidligere henvendelser hurtigt og definitivt benægtede, at rygterne havde bund i realitetsforhandlinger. Supermarkedsgiganten har dog aldrig afvist, at man skulle være interesseret i at flytte sin forretning, hvis den rigtige mulighed viser sig.

Rygterne i forhold til projektet er dog bestyrket af konkrete forhold også. Grunden ved den gamle Fakta er nu ryddet og byggeklar. Og så har Klip In i Vestergade 18 meddelt, at der flyttes til den modsatte side af vejen - hvor frisøren Lene Rubæk tidligere lå. Dette sker i løbet af oktober måned, og herefter har ingen butikker længere hjemme i ejendommen ved Vestergade 18.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hvis denne ejendom sælges ind i projektet, kunne den nye bydel i området mellem Vestergade og Suhrsgade i teorien blive en del af visionerne, der er præsenteret som meget ambitiøse af ejendomsudvikler Morten Henckel, som styrer forhandlingerne i projektet. Siden præsentationen af projektet har han dog nægtet at udtale sig til Ugeavisen.

Trods rygterne, ved man derfor ikke med sikkerhed, om det hele ender med et hegn og ingen aktivitet, som det ses på den anden side ad Vestergade ved den nu nedrevne historiske Granfeldts Gård. Dette blev ellers regnet som usandsynligt, idet der ved byrådsbeslutningen om nedrivningen angiveligt var givet garanti for, at et nyt byggeri i det område kunne finansieres.

Garantier eller ej, så gælder den hovedregel ved byggeri dog, at ejeren i sidste ende beslutter, hvad der skal ske - og hvornår.

Lolland Kommune oplyser, at der stadig ikke er indsendt byggeansøgninger i forbindelse med projektet ved den gamle Fakta-grund.

Mange handlende er dog ikke i tvivl om, at nu sker der noget. De er også enige om, at en dagligvareforretning i Vestergade vil være en kæmpe gevinst for handlen i denne del af byen, så de håber på, at de snart får en afklaring.

  • Der er ryddet ved den gamle Fakta - og bygningen ved siden af. Hegnet til højre mod Vestergade står der formentlig, indtil der er bygget noget andet. Nu mangler kun et endeligt svar om, hvorvidt projektplanerne bliver realiseret. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
112

Hunde redder kvinde fra kraftig brand

112

Efter voldsomt overfald: Politiet kommer med nyt om 15-årig drengs tilstand

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Annonce
Annonce
112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen