Annonce
Bikemeet

- JA, DET ER VARMT. VI HAR JO EN KVART KO OM NAKKEN!

Der er noget for enhver smag, når bikemeet Lolland mødes hver torsdag aften klokken 18 på torvet i Maribo. Foto: Jan Knudsen
Hver torsdag aften ruller motorcykel efter motorcykel ind på torvet i Maribo. De samles via facebookgruppen "Bikemeet Lolland", og kommer for hyggens skyld.

MARIBO: Skønt lummer sommervarme og høj sol var der masser af tykt, sort lædertøj på torvet i Maribo torsdag aften.

Gang på gang genlød Maribos gader af den karakteristiske vibrerende brummen, når Harleyer, Ducatier, Hondaer, Suzukier, BMW'er og andet isenkram kørte ind i byen med torvet som mål.

Hver torsdag aften holder Bikemeet Lolland træf her, og det kan både høres og ses.

Annonce

- Der kom 107 første gang, vi var her, fortæller Tommy Søgaard Christiansen fra Horslunde, der er kommet på idéen til motorcykeltræffet sammen med Leon Schmager fra Maribo.

Leon Schmager fra Maribo ligger i konstant ombygning af sin Intruder 1400. Dækkene er specielt brede, og intet er originalt. Stadig går han og overvejer, hvad der nu skal laves om. Motorcyklen er hans hobby. Foto: Jan Knudsen

Også for hr. og fru Danmark

Ingen af de to kører i klub, men kan bare godt lide at mødes med andre motorcykelentusiaster. Derfor fik de ideen til Bikemeet.

- Det er fuldstændigt for hyggens skyld. Mange andre steder er der træf for veteraner, men det her er for alle, som har en motorcykel, forklarer Leon.

Bikerne trak hurtigt ind i skyggen, hvor de mange motorcykler blev beundret. Denne ekstremt velholdte veteran-Honda har udelukkende originale dele. Derfor er den både sjælden, dyr og beundret. Foto: Jan Knudsen

Mange andre steder er der træf for veteraner, men det her er for alle, som har en motorcykel.

Leon Schmager, arrangør af Bikemeet Lolland

- Vi kan mødes her en gang om ugen og sparke dæk, se hvad vi har lavet på motorcyklerne siden sidst, og samtidig får vi en hyggelig aftentur herover. Men det er jo også for hr. og fru Danmark, der gerne vil komme at kigge på motorcyklerne, fortæller Tommy, der laver opsamling af andre MC'ere på turen hen over Nordlolland.

Bikemeet Lolland

  • Bikemeet Lolland begyndte som en indskydelse og er blot en åben invitation til, at alle motorcykelejere kan mødes på torvet i Maribo hver torsdag aften klokken 18. 
  • Bikemeet Lolland er ikke tilknyttet en klub.
  • Bikemeet er åbent for alle motorcykelentusiaster. Der er ingen krav til motorcyklen. Den kan være klassisk, specialbygget, med eller uden sidevogn. Scootere og knallerter er også meget velkomne.
  • Se mere på facebookgruppen Bikemeet Lolland eller #bikemeetlolland
Bikemeet Lollands facebookside
Annonce

Alt i nærheden

At Maribo torv er mødestedet, skyldes, at byen er placeret centralt på Lolland, og der er god plads til de mange motorcykler.

Et væld af motorcykelmærker var repræsenteret på torvet torsdag aften, og kromet glimtede om kap med sommersolen. Den gamle Nimbus i en særdeles velholdt udgave dukkede også op. Foto: Jan Knudsen

- Vi ville gerne kompensere, så alle skulle køre lige langt, om de kom fra øst eller vest. Og så har vi alt lige i nærheden - der er pølsevognen, sushi hos kineseren eller Cafe Vin&Brød, hvis man er sulten. Og så har Søpark Kiosken masser af is klar, hvis man skulle få brug for det, siger Leon Schmager.

På ansigtsudtrykkene at dømme, når de nærmest sydende hjelme kom af, var det nok den store isvaffel fra Søpark Kiosken, der kaldte mest på mange af torsdagens deltagere.

Lædertøjet røg hurtigt af, da Tommy Søgaard Christiansen og de øvrige bikere steg af cyklerne. For torsdag aften var det lidt varmt at være motorcykelentusiast. Foto: Jan Knudsen

- Det er faktisk ikke så varmt, når bare vi kører. Men så snart vi holder stille, begynder man at koge. Så er det varmt. Vi har jo en kvart ko om nakken, griner Tommy.

Annonce

Babe med batbike

Under "den kvarte ko" gemmer sig mest mænd denne aften. Men en del af dem kigger langt efter en cool, sort Suzuki Intruder 800, der er paint brushed med motiver fra Batman.

Mette fik mange misundelige blikke på Bat-biken (en Suzuki Intruder 800), der nok har Batman på fronten - men den onde Joker lurende på tanken. Foto: Jan Knudsen

Af cyklen stiger Mette Jørgensen fra Hunseby.

- Jeg har lige købt den. Jeg så den bare, og sagde "den må jeg bare have", griner Mette, der måtte få lavet motorcyklen lidt om, så hun kunne nå styret.

Den gamle motorcykel har Mette splittet ad i atomer, så hun kan "gå at skrue lidt". Hun er en af de få kvinder, som er kommet for at vise sin cykel frem.

- Men det kommer. Vi bliver flere og flere kvinder i miljøet, fortæller hun.

Og det er vitterligt alle aldre, grupperinger og typer, der møder op på torvet denne aften - både når det gælder motorcykler og mennesker. Der er både klassikeren, den sjældne, den sporty, den brede, den bekvemmelige, den hurtige, den stærke, den kreative og den praktiske.

Annonce

Med Hanne i sidevognen

Nogen af de første til at ankomme er Hanne og Finn Jakobsen fra Grimstrupvej. Hanne er 76 år, og Finn er 68 år, og stadig er den blå MZ-motorcykel et hit. Dog holder Hanne sig til sidevognen nu.

- Før sad jeg skam bag på, smiler hun kærligt op mod Finn.

Hanne og Finn Jakobsen fra Grimstrup har kørt på motorcykel i mange år, og de elsker det. Foto: Jan Knudsen

Parret har kørt på MC, siden Finn blev 50 år og genoptog ungdommens interesse for de tohjulede. Og de har ikke umiddelbart tænkt sig at holde op. Finn drager for første gang i sit liv til USA til august, hvor han skal ud på langtur fra Los Angeles på en Herritage eller Roadbeat.

- Det er kulturen, der er fantastisk. Bikerne er et folkefærd for sig selv. Der er ikke noget hierarki. Alle taler med alle, forklarer Hanne.

Det er kulturen, der er fantastisk. Bikerne er et folkefærd for sig selv. Der er ikke noget hierarki. Alle taler med alle.

Hanne Jakobsen, motorcykelentusiast


01 LOL MAR Bikermeet på Maribo torv 38 30-06-2022 Bikemeet med en hel masse motorcykler. Mødes hver torsdag aften på torvet i Maribo
Annonce
Annonce
112

OPSKRÆMT VIDNE ALARMEREDE POLITIET: SÅ MAND GÅ RUNDT MED GEVÆR

Annonce
Femern

FEMERN-BYGGERI MED I NYT NATIONAL GEOGRAPHIC-PROGRAM

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

350 STILLEDE TIL START: CYKLER FOR MILLIONER RULLEDE FALSTER RUNDT

Femø Jazz Festival

PUNKTUM FOR I ÅR - DATOEN ER SAT FOR NÆSTE ÅRS FEMØ JAZZ

Lokal nyt

SKOLEELEVERNE KAN FORVENTE TØRSKOET OG SOLRIG SKOLESTART

Guldborgsund

EJER AF UDPINT BYGNING: - PÅ SIGT KUNNE VI GODT FINDE PÅ AT RENOVERE DET

Lolland

FJORDDAGE MED DET VILDESTE PROGRAM NOGENSINDE

Guldborgsund

FÆLLESKØKKENET DRØMMER OM AT HJÆLPE LOKALE PRODUCENTER VIDERE

Lolland

BORGMESTERVIKAR MED KONTOR I BAGHAVEN

Sport

ANFØRER DUMMEDE SIG I NFC-NEDERLAG

Guldborgsund

TIDLIGERE HOSPITAL SAT TIL SALG

Guldborgsund

SEJLERFORMAND: KOMMUNEN VIRKER TIL AT HAVE IS I MAVEN

Lolland

SKAL SKABE LIV OG GLÆDE FOR ENSOMME KRÆFTRAMTE

Lolland

FULDT HUS PÅ IDRÆTSEFTERSKOLE: HESTE OG 196 ELEVER ER KLAR

Guldborgsund

VIL KLIMASIKRE HAVNEFRONT MED RØDT PLANKEVÆRK

Annonce
Lolland

SKOLERS STØRSTE ØNSKE: ET ÅR UDEN CORONA-RESTRIKTIONER

Sport

CLAUS JENSEN FRYGTER IKKE VEJLE

Guldborgsund

CAFETERIA GENÅBNER SOM RESTAURANT

Guldborgsund

ÅBNE KIRKER ER POPULÆRE: TURISTERNE MYLDRER IND

Istid

DOMMEN ER AFSAGT: TAG TIL MARIELYST ELLER MARIBO FOR AT FÅ DEN BEDSTE IS

Guldborgsund

EFTER OTTE TIMER PÅ SKADESTUEN KØRTE MORTEN HJEM UDEN AT HAVE SET EN LÆGE

Skolestart

POLITIET HOLDER ØJE VED SKOLERNE: - PAS PÅ DE NYE I TRAFIKKEN

Guldborgsund

REGNVAND PLAGER SOMMERHUSEJER: NÅR VAND SKILLER VANDENE

Annonce
Annonce