Annonce
Ugeavisen Lolland

Jazzoplevelser overalt

Der kommer også jazz på Museumsbanen - og masser af musik i Bandholm. Foto: Flemming Keith Karlsen.
Når Maribo Jazz den 14. juli spreder jazzglæde i Maribo og omegn, så kan alle være med. Der er både gratis-arrangementer, billet-arrangementer samt naturligvis mulighed for at få adgang til det hele.

MARIBO: Der bliver jazzet godt igennem i alle kroge af Maribo, når Maribo Jazz Festival den 14. skydes i gang med musik ved Qvades Gård, Torvet, Domkirken, Apotekergården, campingpladsen – samt naturligvis Bandholm ved hotellet og stranden.

Og vil man have det hele med, så anbefaler Helle Nielsen fra bestyrelsen, at man køber sig en festivalbillet, der giver adgang til samtlige scener og samtlige arrangementer. Plus ovenikøbet jazz-toget til Bandholm om fredagen, domkirkekoncerten om søndagen – og alt det andet. For 700 kroner kan man kort sagt selv vælge frit i alle jazz-dagene. Og børnene indtil 14 år kommer gratis ind med betalende voksne. Studerende får det hele til halv pris, og der er stadig billetter på både Ticketmaster og Turistbureauet på Banegårdspladsen.

Men kan mindre gøre det, så er der masser af andre muligheder for at opleve lidt jazz i dagene, fortæller Helle Nielsen, der oplyser, at meget er helt gratis.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Mange vælger at dukke op i Bandholm, når Jazztoget fredag ankommer ca. klokken 16 ved havnen, hvor der vil være musik med ”Dixie for you” fra 16-18 – samt øltelt og en fantastisk sommerstemning, siger hun og tilføjer, at mange går videre til Hvedemagasinet, hvor der er musik mellem 20 og 22.

Naturligvis er det dog Maribo, der er i centrum:

- Allerede ved åbningen om torsdagen vil der være to timers jazz på torvet med en række af musikere fra klokken 14 til 16. Om fredagen er der endnu flere oplevelser på torvet og Qvades Gård, hvor en del er gratis indtil klokken 13, siger hun og anbefaler blandt andet familier at opleve børnejazzen i Qvades Gård klokken 10 til 11.

- Herefter kan man gå ned på campingpladsen og opleve Blå Mandag Camp Band – og så følge med dem i Street Parade mod centrum igen, siger hun og oplyser, at ”Street Parade” gentages om lørdagen klokken 10.30 med start ved Hotel Søpark.

- Søndag bliver det store tilløbsstykke for alle nok en gratis ”Jam Session”, hvor mange bands deltager i ”Muslingeskallen” ved Hyldalen mellem 10.30 og 12.30 – det plejer at være utroligt sjovt, siger hun.

Søndag bliver det store tilløbsstykke for alle nok en gratis ”Jam Session”, hvor mange bands deltager i ”Muslingeskallen”

Eneste anden aktivitet søndag er en stor koncert med Jazz Kompaniet i Maribo Domkirke, som typisk tiltrækker mange. Denne koncert er en af de få, der ikke er af New Orleans-stilen. Det koster 175 kroner at komme ind – dog gratis for dem med fuld billet.

Delbilletter

Kan man nøjes med dagsbilletter fredag eller lørdag, så er der mulighed for at købe dem på stedet til Apotekets have og Qvades Gård til 300 kroner pr. dag – begges spillesteder inklusive. Deltager man kun efter klokken 18 er det 100 kroner billigere. Der sælges også dagsbillet udelukkende til Qvades gård torsdag den 14. for 100 kroner.

Vil man nøjes med en tur med Museumsbanen, så kan man være heldig, at der er ledige billetter, inden det kører fra stationen i Maribo klokken 15.30 om fredagen. Dog skal man vide, at det er sket, at man har måttet afvise kunder, da der ikke altid er plads på toget.

- Så må man tage bilen eller bussen til Bandholm, siger Helle Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Start i Bandholm

Som noget nyt kan man i øvrigt vælge at indlede fredagsfesten i Bandholm med musikken, der spiller fra 16-18 på havnen.

- Dem som ikke fortsætter til Hvedemagasinet-koncerten klokken 20, kan tage bussen til Maribo Station klokken 18.15 eller 18.45, forklarer Helle Nielsen. Bussen koster 50 kroner. Bagefter kan man klokken 00.15 køre retur fra Maribo Station på en natbus, der stopper i Hunseby, Bandholm, Nørreballe og Stokkemarke.

- Vi har virkelig lagt os i selen for at lave et program, der møder folk på alle niveauer. Og så vil jeg opfordre alle til at studere programmet, så de kan se alt det, som man kan opleve i jazzdagene, siger Helle Nielsen, der glæder sig til at byde velkommen til en festival, der på grund af corona har stået stille i tre år.

- Det bliver skønt at komme tilbage til jazzen og give folk nogle unikke oplevelser, så vi kan slet ikke vente, siger hun.

  • Der kommer også jazz på Museumsbanen - og masser af musik i Bandholm. Foto: Flemming Keith Karlsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Camillas umulige kamp: 300 har takket nej

Guldborgsund

Brand i ejendom: - Den var godt udviklet, da vi ankom

Lolland

Frygter for idyllen: Overraskede, kede af det og indignerede

Indland

Forventer flere kraftige brag omkring udbrændt Børsen

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Annonce
Annonce
Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken