Annonce
Ugeavisen Lolland

Jazzoplevelser overalt

Der kommer også jazz på Museumsbanen - og masser af musik i Bandholm. Foto: Flemming Keith Karlsen.
Når Maribo Jazz den 14. juli spreder jazzglæde i Maribo og omegn, så kan alle være med. Der er både gratis-arrangementer, billet-arrangementer samt naturligvis mulighed for at få adgang til det hele.

MARIBO: Der bliver jazzet godt igennem i alle kroge af Maribo, når Maribo Jazz Festival den 14. skydes i gang med musik ved Qvades Gård, Torvet, Domkirken, Apotekergården, campingpladsen – samt naturligvis Bandholm ved hotellet og stranden.

Og vil man have det hele med, så anbefaler Helle Nielsen fra bestyrelsen, at man køber sig en festivalbillet, der giver adgang til samtlige scener og samtlige arrangementer. Plus ovenikøbet jazz-toget til Bandholm om fredagen, domkirkekoncerten om søndagen – og alt det andet. For 700 kroner kan man kort sagt selv vælge frit i alle jazz-dagene. Og børnene indtil 14 år kommer gratis ind med betalende voksne. Studerende får det hele til halv pris, og der er stadig billetter på både Ticketmaster og Turistbureauet på Banegårdspladsen.

Men kan mindre gøre det, så er der masser af andre muligheder for at opleve lidt jazz i dagene, fortæller Helle Nielsen, der oplyser, at meget er helt gratis.

Annonce

- Mange vælger at dukke op i Bandholm, når Jazztoget fredag ankommer ca. klokken 16 ved havnen, hvor der vil være musik med ”Dixie for you” fra 16-18 – samt øltelt og en fantastisk sommerstemning, siger hun og tilføjer, at mange går videre til Hvedemagasinet, hvor der er musik mellem 20 og 22.

Naturligvis er det dog Maribo, der er i centrum:

- Allerede ved åbningen om torsdagen vil der være to timers jazz på torvet med en række af musikere fra klokken 14 til 16. Om fredagen er der endnu flere oplevelser på torvet og Qvades Gård, hvor en del er gratis indtil klokken 13, siger hun og anbefaler blandt andet familier at opleve børnejazzen i Qvades Gård klokken 10 til 11.

- Herefter kan man gå ned på campingpladsen og opleve Blå Mandag Camp Band – og så følge med dem i Street Parade mod centrum igen, siger hun og oplyser, at ”Street Parade” gentages om lørdagen klokken 10.30 med start ved Hotel Søpark.

- Søndag bliver det store tilløbsstykke for alle nok en gratis ”Jam Session”, hvor mange bands deltager i ”Muslingeskallen” ved Hyldalen mellem 10.30 og 12.30 – det plejer at være utroligt sjovt, siger hun.

Søndag bliver det store tilløbsstykke for alle nok en gratis ”Jam Session”, hvor mange bands deltager i ”Muslingeskallen”

Eneste anden aktivitet søndag er en stor koncert med Jazz Kompaniet i Maribo Domkirke, som typisk tiltrækker mange. Denne koncert er en af de få, der ikke er af New Orleans-stilen. Det koster 175 kroner at komme ind – dog gratis for dem med fuld billet.

Delbilletter

Kan man nøjes med dagsbilletter fredag eller lørdag, så er der mulighed for at købe dem på stedet til Apotekets have og Qvades Gård til 300 kroner pr. dag – begges spillesteder inklusive. Deltager man kun efter klokken 18 er det 100 kroner billigere. Der sælges også dagsbillet udelukkende til Qvades gård torsdag den 14. for 100 kroner.

Vil man nøjes med en tur med Museumsbanen, så kan man være heldig, at der er ledige billetter, inden det kører fra stationen i Maribo klokken 15.30 om fredagen. Dog skal man vide, at det er sket, at man har måttet afvise kunder, da der ikke altid er plads på toget.

- Så må man tage bilen eller bussen til Bandholm, siger Helle Nielsen.

Annonce

Start i Bandholm

Som noget nyt kan man i øvrigt vælge at indlede fredagsfesten i Bandholm med musikken, der spiller fra 16-18 på havnen.

- Dem som ikke fortsætter til Hvedemagasinet-koncerten klokken 20, kan tage bussen til Maribo Station klokken 18.15 eller 18.45, forklarer Helle Nielsen. Bussen koster 50 kroner. Bagefter kan man klokken 00.15 køre retur fra Maribo Station på en natbus, der stopper i Hunseby, Bandholm, Nørreballe og Stokkemarke.

- Vi har virkelig lagt os i selen for at lave et program, der møder folk på alle niveauer. Og så vil jeg opfordre alle til at studere programmet, så de kan se alt det, som man kan opleve i jazzdagene, siger Helle Nielsen, der glæder sig til at byde velkommen til en festival, der på grund af corona har stået stille i tre år.

- Det bliver skønt at komme tilbage til jazzen og give folk nogle unikke oplevelser, så vi kan slet ikke vente, siger hun.

Annonce
Annonce
Femern

FEMERN-BYGGERI MED I NYT NATIONAL GEOGRAPHIC-PROGRAM

Annonce
Guldborgsund

350 STILLEDE TIL START: CYKLER FOR MILLIONER RULLEDE FALSTER RUNDT

Annonce
Forsiden netop nu
Femø Jazz Festival

PUNKTUM FOR I ÅR - DATOEN ER SAT FOR NÆSTE ÅRS FEMØ JAZZ

Lokal nyt

SKOLEELEVERNE KAN FORVENTE TØRSKOET OG SOLRIG SKOLESTART

Guldborgsund

EJER AF UDPINT BYGNING: - PÅ SIGT KUNNE VI GODT FINDE PÅ AT RENOVERE DET

Lolland

FJORDDAGE MED DET VILDESTE PROGRAM NOGENSINDE

Guldborgsund

FÆLLESKØKKENET DRØMMER OM AT HJÆLPE LOKALE PRODUCENTER VIDERE

Lolland

BORGMESTERVIKAR MED KONTOR I BAGHAVEN

Sport

ANFØRER DUMMEDE SIG I NFC-NEDERLAG

Guldborgsund

TIDLIGERE HOSPITAL SAT TIL SALG

Guldborgsund

SEJLERFORMAND: KOMMUNEN VIRKER TIL AT HAVE IS I MAVEN

Lolland

SKAL SKABE LIV OG GLÆDE FOR ENSOMME KRÆFTRAMTE

Lolland

FULDT HUS PÅ IDRÆTSEFTERSKOLE: HESTE OG 196 ELEVER ER KLAR

Guldborgsund

VIL KLIMASIKRE HAVNEFRONT MED RØDT PLANKEVÆRK

Lolland

SKOLERS STØRSTE ØNSKE: ET ÅR UDEN CORONA-RESTRIKTIONER

Annonce
Sport

CLAUS JENSEN FRYGTER IKKE VEJLE

Guldborgsund

CAFETERIA GENÅBNER SOM RESTAURANT

Guldborgsund

ÅBNE KIRKER ER POPULÆRE: TURISTERNE MYLDRER IND

Istid

DOMMEN ER AFSAGT: TAG TIL MARIELYST ELLER MARIBO FOR AT FÅ DEN BEDSTE IS

Guldborgsund

EFTER OTTE TIMER PÅ SKADESTUEN KØRTE MORTEN HJEM UDEN AT HAVE SET EN LÆGE

Skolestart

POLITIET HOLDER ØJE VED SKOLERNE: - PAS PÅ DE NYE I TRAFIKKEN

Guldborgsund

REGNVAND PLAGER SOMMERHUSEJER: NÅR VAND SKILLER VANDENE

Erhverv

OVERBEVIST OM, AT MEDARBEJDERE FLYTTER MED TIL TREKRONER

Annonce
Annonce