Annonce
Lolland

- JEG ER KLART BLEVET BEDRE TIL AT HOLDE FOKUS

Wiktor Pedersen her i midten sammen med (fra venstre) Berit Bech, Hans Tofte Jensen samt Marianne Rasmussen. Foto: Daniel Brøns
Wiktor Pedersen Kjæp er en af de bueskytter, der ikke har ladet sit engagement bremse af corona-epidemien.

NAKSKOV: Når man en solskinsrig eftermiddag møder ind til træningen hos Lollands Bueskytteklub, bemærker man hurtigt, at der kun er en enkelt ungdomspiller til stede.

Han hedder Wiktor Pedersen Kjæp, er 15 år og kører ofte flere gange om ugen turen fra Keldernæs til Nakskov for at træne med de andre. Det har han gjort siden 2018 - og det bliver han ved med.

- Siden jeg startede, kan jeg mærke, at jeg er blevet meget bedre til både sporten og til at fokusere og koncentrere mig generelt, så det er klart en sport, som jeg kan anbefale, siger Wiktor Pedersen Kjæp, der undrer sig over, at ikke flere kaster sig ind i udfordringerne på banen.

Annonce

- Det er jo ikke alle, der har lyst til at spille fodbold, håndbold eller gå til spejder. I stedet for at blive derhjemme, så kunne de måske opdage, at der findes sportsgrene for dem også, siger bueskytten, der ikke har lyst til at spille holdsport, men alligevel finder en hold-ånd ved klubben i Nakskov.

- Man kan bestemt godt lære noget af at snakke med i pauserne om Verdens-situationen med folk i alle aldersgrupper, siger Wiktor Pedersen Kjæp, der godt kan lide, at klubben aldrig har været større end højest 35 medlemmer, hvilket har medført, at man kommer til at kende hinanden rigtigt godt.

- Jeg synes egentlig, at man får utroligt meget viden ud af at være sammen med voksne mennesker. Og som ung får man også lov til at være med til at tage ansvar, siger Wiktor Pedersen Kjæp, der selv taler polsk, og derfor har været meget nyttig, da en gruppe polakker på et tidspunkt var med i klubben.

- Vi kan faktisk tage imod medlemmer på dansk, tysk, fransk, polsk og engelsk, tilføjer bueskytten, der klarer sig godt til turneringer og har fået en del sølvmedaljer med hjem til Keldernes, hvor han er så heldig at han kan træne på familiens lille landsted med god plads udendørs.

Op til 77 år

Og så er det i øvrigt sådan, at man i en lille klub helt naturligt er meget spredt aldersmæssigt. Den ældste i klubben er Hans Tofte Jensen på 77 år. Og selv om han også er aktiv med mere fysisk krævende sport på tennisbanen, så nyder han at komme i netop denne klub.

- I min alder er det utroligt vigtigt at holde sig i gang, og her handler det især om at træne sin evne til at holde fokus. Og så gør det jo ikke noget, at man får lov til at udleve barndommens sjov med at skyde med bue og pil, griner pensionisten, der ligesom de andre medlemmer af og til deltager i turneringer.

- Det har jeg dog ikke fået de vilde resultater ud af, men jeg kommer nu også mest, fordi det er hyggeligt at være med, siger Hans Tofte Jensen, der er overbevist om, at bueskydning er godt for det mentale helbred for alle aldre.

Annonce

Godt mod sygdom

Den holdning deler en af klubbens bestyrelsesmedlemmer Marianne Rasmussen, der lider af epilepsi og mærker, at det er en god kur mod sygdommen at holde hjernen skarp.

- Det er simpelthen bare noget af det bedste, og vi har også den erfaring, at folk med generelt koncentrationsbesvær eller lidelser som ADHD og Asperger kan have glæde af at komme ud koncentrere sig med bue og pil, siger hun og fortæller, at klubben har haft flere medlemmer med mentale diagnoser, som er kommet utroligt langt i turneringerne.

Annonce

Danmarks-rekorder

Klubbens største medaljehøst står ægteparret Peter Lundsgaard og Berit Bech dog for med flere rekorder i skabet derhjemme. En status, som unge spillere i klubben meget gerne må udfordre, siger Berit Bech.

- Vi håber derfor, at flere som Wiktor får lyst til at komme og opleve glæden ved fællesskabet - og glæden ved en sport, hvor man i virkeligheden kæmper mod sig selv ved hver eneste træning i dyb koncentration. Det er det, som er det fascinerende ved sporten, og selv om vi er mange voksne her, så ville det nok være endnu sjovere at være med, hvis der også var en gruppe unge, som kunne tage sammen ud til turneringer og vise, at vi her fra Lolland bare er supergode.

Annonce
Lolland

AFTALE PÅ PLADS: VARMESTRIDEN PÅ PAUSE

Annonce
Annonce
Lolland

TRAFIKSTYRELSEN SKAL HOLDE LOKALTOG I ØRENE

Guldborgsund

OMSTRIDT BYGGERI: NU STOPPER TREDJE CHEF PÅ FJERDE ÅR

Lolland

AFTALE PÅ PLADS: VARMESTRIDEN PÅ PAUSE

Guldborgsund

- MEGET, MEGET TRIST

Guldborgsund

BRÆDDER: - KATASTROFAL KONKURS OG UACCEPTABEL POLITISK HÅNDTERING

Guldborgsund

BO-HUS HAR SAT ET MARKANT AFTRYK

Guldborgsund

FOLKETIDENDE VED BO-HUS: SÅDAN ER STEMNINGEN

Guldborgsund

BO-HUS KONKURS: KOMMUNEN HAR MANGLET DOKUMENTATION FOR STIGENDE UDGIFTER

Guldborgsund

3F-FORMAND: BO-HUS' MEDARBEJDERE ER ULYKKELIGE

Guldborgsund

BO-HUS KONKURS: PROJEKTER FOR OVER 400 MILLIONER I KLEMME

Guldborgsund

KURATOR I BO-HUS: KOMMUNEN FRAVÆLGER LOKALE ARBEJDSPLADSER

Guldborgsund

BO-HUS KONKURS - 100 MAND SENDT HJEM

Guldborgsund

STORSTRØMSBRO: FØRSTE BRODRAGER SKAL NU PÅ PLADS

Sport

FORLÆNGER MED FORMSTÆRK KEEPER

Lolland

DE FLESTE SMÅBØRNSFORÆLDRE VÆLGER MADPAKKEN FRA

Guldborgsund

- MEGET, MEGET TRIST

Annonce
Guldborgsund

BRÆDDER: - KATASTROFAL KONKURS OG UACCEPTABEL POLITISK HÅNDTERING

Guldborgsund

TILLADELSE TIL NYT VANDVÆRK ER I HUS

Vejret

VEJCHEF OM GLATTE VEJE: - PAS PÅ HINANDEN

Lolland

KLAGENÆVN: INDSIGELSER TIL KOMMUNEPLANEN BLEV MANGELFULDT GENGIVET

Corona-virus

GULDBORGSUND HAR REGIONAL CORONAREKORD

Lokal nyt

NY MÅLING: VIL DANSKERE UD AF FIFA?

Lolland

HER VIL PRIVAT INVESTOR BYGGE SENIORBOLIGER

Annonce
Annonce