Annonce
Værdifuldt

- JEG ER VEL EN SLAGS BLÆKSPRUTTE HER

Simone Bundgaard Mistarz er uddannet kok, men bruger meget af sin dag på at koordinere indsatsen i Kirkens Korshær. Foto: Anders Knudsen
Fra Michelin-stjerner til restemad. Simone har en meningsfyldt hverdag hos Kirkens Korshær.

NYKØBING: - Du må undskylde, hvis jeg farer frem og tilbage hele tiden, tirsdag er den dag på ugen, hvor jeg har allermest travlt, er det første, der kommer over læberne på Simone Bundgaard Mistarz, da vi sætter os ned i Kirkens Korshærs varmestue på Jernbanegade i Nykøbing for at tale om hendes arbejde.

Hun lyver ikke - hun farer frem og tilbage for at holde styr på alt det, der bare helt organisk opstår omkring hende denne formiddag.

Sådan er jobbet som varmestueassistent: Der er hele tiden noget at holde styr på.

Artiklen fortsætter efter annoncen

- Jeg er vel en slags blæksprutte her. Jeg sørger for, at alting bare glider nogenlunde, og jeg skurer toiletter, laver mad og alt midt imellem, forklarer Simone Bundgaard Mistarz.

Læs også: Vil til kamp mod unges ensomhed

Evnerne i køkkenet kommer oftest til udtryk, når der er lidt skæve retter på menuen. Foto: Anders Knudsen

Kok eller mekaniker

Jobbet har hun haft siden foråret 2020, hvor hele verden gik lidt i stå.

Men hun kommer med en baggrund, der nok er lettere aparte - Simone er nemlig uddannet kok.

- Da finanskrisen ramte der i 2008, fandt jeg ud af, jeg skulle have mig en uddannelse indenfor noget praktisk. Og det stod mellem automekaniker og kok - og fordi kokkeuddannelsen startede først, blev det den, jeg startede på. Og det er måske ikke så skidt, for jeg har jo altid godt kunnet lide at spise mad, så selvfølgelig kan jeg også lide at lave den, forklarer Simone og trækker på smilebåndet.

Da finanskrisen ramte der i 2008, fandt jeg ud af, jeg skulle have mig en uddannelse indenfor noget praktisk. Og det stod mellem automekaniker og kok - og fordi kokkeuddannelsen startede først, blev det den, jeg startede på.

Simone Bundgaard Mistarz, varmestueassistent, Kirkens Korshær
Artiklen fortsætter efter annoncen

Ren verdensklasse

Beslutningen om at begynde på uddannelsen som kok fortrød hun ikke.

Den førte hende over spisesteder i Ribe, København og ikke mindst Færøerne, hvor hun tog en sæson på restaurant Koks, der i dag har to af de meget prestigefyldte Michelin-stjerner.

- Jeg fik tilbudt at komme derop, og det sagde jeg heldigvis ja til. Jeg var med på holdet, da vi fik den første stjerne, forklarer Simone.

Det handler om at få tingene til at glide - det betyder, at Simone klarer det, der nu skal klares. Foto: Anders Knudsen
Artiklen fortsætter efter annoncen

Frivilligheden hersker

Det er ikke helt den samme jobbeskrivelse, hun har i dag.

Tirsdag står den på flæskesteg med det hele - og det er ikke den uddannede kok, der står bag kødgryderne, nej, det er de frivillige kræfter, der trækker læsset.

- Jeg er mest i køkkenet, når vi skal lave noget, der måske er lidt uden for det sædvanlige. Jeg står for det der med at lave en vegetarret eller rydde lidt op i tingene, når det er fredag. Så får jeg lov. Men det vigtigste er de frivillige kræfter - uden dem kunne vi ikke få det her til at hænge sammen, forklarer Simone Bundgaard Mistarz.

Køkkenet er omdrejningspunktet i varmestuen, men det er ikke dér, Simone spenderer det meste af sin tid. Det er mellem de frivillige og brugerne.

- Der sker altid noget her - sådan vil det være. Man møder ind, og så er det ellers bare at rulle med de ting, der kommer. Der er ikke to dage, der er ens, og det er skægt.

- Og det er dejligt, at jeg faktisk har tid til at have et liv. Det har man ikke, når man arbejder 70 eller 80 timer på en restaurant, forklarer Simone Bundgaard Mistarz.

  • Nyk Simone 20
    Simone Bundgaard Mistarz er uddannet kok, men bruger meget af sin dag på at koordinere indsatsen i Kirkens Korshær. Foto: Anders Knudsen
  • Nyk Simone 14
    Evnerne i køkkenet kommer oftest til udtryk, når der er lidt skæve retter på menuen. Foto: Anders Knudsen
  • Nyk Simone 08
    Det handler om at få tingene til at glide - det betyder, at Simone klarer det, der nu skal klares. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op