Annonce
Lolland

- JEG HEDDER STADIG BARE BJARNE

Bjarne Hansen fik placeret Ridderkorset af Dannebrog på venstre side af brystet, som reglerne foreskriver. Kommunaldirektør Thomas Knudsen tog sig af det officielle nålearbejde. Foto: Jan Knudsen
Tidligere direktør i kommune blev tirsdag tildelt Ridderkorset af Dannebrog.

LOLLAND: Skønt tidligere direktør i Lolland Kommune (og Ravnsborg, Holeby samt Nysted kommuner) Bjarne Hansen nu med en vis ret kan kalde sig Ridder Bjarne, er det ikke en titel, han vil bruge, når han som formand for Horslunde Borgerforening kæmper for skolens overlevelse i lokalområdet.

- Nej, nej, jeg hedder stadig bare Bjarne Hansen. Det hed jeg før, det hedder jeg nu, og det hedder jeg også i fremtiden, smilede Bjarne, da Folketidende spurgte ham til det rød-hvide ordenstegn, der tirsdag eftermiddag lå i en rød æske i kommunaldirektør Thomas Knudsens hånd.

Knudsen kom lige frisk fra nålestikket på vaccinecentret i Nakskov, men måtte erkende, at det der med at styre sådan en nål, når den skal sættes på et revers, ikke er så nemt endda.

Annonce

Men på kom ordenstegnet, der er udformet som et kors med ordene "Gud og Kongen".

- Tillykke med det, Hansen, lød det håndfast fra den stikkende kommunaldirektør.

Thomas Knudsen har sammen med borgmester Holger Schou Rasmussen (S) indstillet Bjarne Hansen til Ridderkorset, for at ære Bjarnes arbejde for flere lollandske kommuner i 50 år i streg.

- Bjarne, du får det her af to årsager. For det første ved jeg, det er noget, du vil blive glad for. For det andet, er det noget, du i den grad har fortjent. Du har i den positive forstand af udtrykket været en solid samfundsstøtte i 50 år, sagde Thomas Knudsen ved overrækkelsen.

Gammel statut

De to embedsfolk Knudsen og Hansen kastede sig straks over at nærlæse ordensbestemmelserne, som kom med den lille røde æske.

Med svungne bogstaver redegøres der her for, hvordan og hvornår Ridderkorset af Dannebrog skal bæres.

- Okay, det er lidt ældre jura end det, jeg normalt plejer at kigge på. Det er et "ekstrakt af §30 i Dannebrogsordenens statutter af 1. december 1693", læste Bjarne med sammenknebne øjne bag brillerne.

- Jamen, var det ikke dengang, du var i Nysted Kommune?, grinede Thomas Knudsen, der læste op, at man må bære sin orden til militære højtideligheder, mindehøjtideligheder, jubilæumsfester og ved større familiefester.

- Jeg tror ikke, jeg vil bære den til familiefester. Så vil der nok falde nogle bemærkninger over det, smilede Bjarne, som takkede både kommunaldirektør og borgmester samt selvfølgelig Hendes Majestæt Dronningen for ridderkorset.

Annonce

Vil sige pænt tak

Bjarne Hansen har i forvejen et par ordener - blandt andet for 40 års tjeneste i det danske hjemmeværn. Men Ridderkorset bliver langt den fornemste, og skal som sådan sidde først for fra højre på venstre bryst, når sildesalaten skal luftes.

- Det er ikke som sådan statutten, der er det vigtigste. For mig er det vigtige, at det officielle Danmark har læst og set, at jeg over en længere periode har haft en arbejdsopgave i det kommunale. Jeg er meget glad for den, og jeg er meget stolt over at have fået den, sagde Bjarne Hansen, der også vil benytte lejligheden til at komme i audiens hos regenten for at takke for tildelingen ... som det sig hør og bør.

For mig er det vigtige, at det officielle Danmark har læst og set, at jeg over en længere periode har haft en arbejdsopgave i det kommunale.

Bjarne Hansen, nuudnævnt Ridder af Dannebrog

- Hvis og når de har en audiens, hvor der er ledigt, vil jeg sige til hende selv eller hendes stedfortræder, at jeg er meget glad for og meget stolt af at have fået det, sagde Bjarne Hansen.

- Jeg er royalist, og tror på de gamle værdier, som har været gældende for min opdragelse til nu. Jeg ved godt, at kongehuset ikke har en formel indflydelse overhovedet. Men jeg synes, det er en vigtig del af vores samfundsmodel, siger Bjarne, der stadig fungerer som konsulent for Lolland Kommune denne måned ud.

Men så er Bjarne Hansen klar til at nyde pensionen og sine mange nye projekter ... nu med "kors og bånd og stjerner" på.

Annonce
Lolland

MASSER AF JULELYS OVER LOLLAND

Annonce
Annonce
112

BUS UNDERSØGT: ÉN KUFFERT VILLE INGEN KENDES VED

112

ÆGTEPAR OPSØGT OG FORSØGT AFPRESSET I DERES EGET HJEM

Guldborgsund

BLINK, BLINK, SLUK: STRØMSVIGT VED JULETRÆS-TÆNDING

Lolland

LUFTFORURENING? KOMMUNE KUNNE IKKE LUGTE NOGET

Lolland

BYRÅDSMEDLEM SKIFTER PARTI OG GIVER S ABSOLUT FLERTAL

Vejr

OVERGANGEN TIL DECEMBER BYDER IKKE PÅ RIGTIGT VINTERLIGT VEJR

Lolland

- JEG PRØVEDE AT RÅBE OP, MEN JEG BLEV KASTET RUNDT

Guldborgsund

HER KAN DU SNART HENTE SUSHI

Håndbold

USKARPE NFH TABTE TIL ODENSE

Juletid

DET ER STADIG MULIGT AT SKAFFE JULEANDEN

Guldborgsund

KRIG OG KLIMAKRISE ER EN DEL AF PRISBELØNNET LOLLIKS HVERDAG

Lolland

JULEHJÆLP: REKORD-DONATION TIL REKORDMANGE ANSØGERE

Guldborgsund

PRIVATSKOLE GODKENDT AF MINISTERIUM

Indland

OLIEPRISEN DYKKER IGEN - BENZINPRIS LIGGER OMKRING NYTÅRSNIVEAU

Erhverv

BUTIKKER FIK OVERRASKENDE TRAVLR PÅ BLACK FRIDAY

Lolland

LOKAL FORFATTER BEGÅR LOLLANDSK FORBRYDERALBUM

Annonce
Guldborgsund

UNDERBUKSER OG SUND SKEPSIS KAN BESKYTTE MOD IT-SVINDEL

Guldborgsund

PÅ STOFFER MED VÅBEN I LASTBILEN

Guldborgsund

AMBITIØS UDVIKLINGSPLAN ER KLAR FOR FÆRGEHAVN

Lolland

HVEM SKAL VÆRE ÅRETS Ø 2023?

Lolland

HVORDAN SER FREMTIDENS SKOLE UD?

Lolland

- UDVIKLINGEN SKAL KUNNE LØFTE NAKSKOV SOM ET STED AT BO OG BESØGE

Guldborgsund

FORENING HAR AMBITIONER FOR SÆRLIG MOTORSPORT

Annonce
Annonce