Annonce
Guldborgsund

- JEG VED ALDRIG, HVORDAN HISTORIEN ENDER

Gittemie Eriksen er især kendt for sine krimier, der foregår på Lolland, Falster og Sydsjælland. Nu er den sjette i serien på vej. Foto: Ingrid Riis
Forfatter Gittemie Eriksen fortæller om sin sjette krimi.

SAKSKØBING: - Jeg ved heller ikke, hvor det ender hende, når jeg sætter mig ned foran computeren og begynder at skrive. Det kommer næsten, som om jeg sidder og downloader det nogle gange, og det er lige så spændende for mig at se, hvordan det ender, som jeg håber, det er for læseren, konstaterer Gittemie Eriksen, der netop er udkommet med sin sjette krimi, "Opdaget".

Plottet foregår på Lolland-Falster. Det gør det altid, når retsmediciner Pia Holm og politikommissær Lars Andersen, krimiernes hovedpersoner, er på jagt efter sandheden. Og det er et meget overlagt valg, forklarer Gittemie Eriksen:

- Jeg er selv fra det nordlige Falster, og da jeg skrev min første krimi for mange år siden, så foregik den selvfølgelig her i området. Da jeg så prøvede at shoppe den rundt hos de forskellige forlag, fik jeg at vide, at den ikke kunne omhandle Lolland-Falster, og det forstod jeg ikke noget af - hvis svenske krimier kan skrive om Skærgården, som jo har et perfekt krimilandskab med store, øde områder med smuk natur, hvorfor skulle jeg så ikke kunne skrive om vores område, spørger Gittemie Eriksen retorisk.

Annonce

Rundt i genrerne

Hun endte med at publicere selv, og det er hun blevet ved med lige siden. For Gittemie Eriksen nyder at komme rundt i genrerne.

Hun satte sig i begyndelsen af sit forfatterskab for over et årti siden det mål, at hun gerne ville udgive bøger indenfor mere eller mindre alle genrer, og det er sidenhen blevet til krimierne, men også en børnebog og meget mere.

Det er lige så spændende for Gittemie Eriksen at skrive bøgerne, som det er for os andre at læse dem. Foto: Ingrid Riis
Annonce

Altid på Falster

Dagen før udgivelsen lånte hun det gamle rådhus i Sakskøbing for at fortælle lidt om nogle af de mange mord, hun skriver om i sine bøger.

Med en baggrund som cand.scient. og en stor forståelse for lægevidenskaben er der endog meget godt styr på det faktuelle, når krimiernes hoved- og bipersoner kradser af.

- Alle mine historier om retsmediciner Pia Holm og politikommissær Lars Andersen starter med et mord. I denne omgang foregår det i Fortidsmindeskoven på Falster. Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet har haft en rolig periode uden drab, men idyllen bliver ødelagt, da stationen får en melding om et drab på en ung pige i Fortidsmindeskoven på Østfalster.

Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet har haft en rolig periode uden drab, men idyllen bliver ødelagt, da stationen får en melding om et drab på en ung pige i Fortidsmindeskoven på Østfalster.

Gittemie Eriksen, forfatter
Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce