Annonce
Når jeg bliver gammel

Job for spændende til at kvitte

Nakskovs cykelruteprojekt er en af de opgaver, Palle Truelsen er stolt over. Foto: Jan Knudsen

83-årige Palle Truelsen går fortsat på arbejde hver dag.

NAKSKOV For 26 år siden fik Palle Truelsen en senioraftale med sin arbejdsgiver, Nakskov Kommune. Han blev mellemleder i stedet for at være teknisk direktør, eller som det hed før, stads- og havneingeniør.

En senioraftale er for mange det første skridt til at træffe beslutning om at fratræde, men sådan er det ikke gået for ingeniøren. Han fortsatte i 2007 med over i Lolland Kommune som konsulent på anlægsarbejder.

- Da der ikke var flere anlægsarbejder, fordi alt blev skåret ned til nul, tog jeg konsekvensen og sagde op, for jeg regnede ikke med, at jeg var den, de ville holde på, fortæller Palle Truelsen.

Så da han var omkring 75, gik han faktisk hjemme i Vestmosen og danderede den i et år, men fik i 2013 job hos arkitekt Philip Rasmussen i Nakskov og har arbejdet der siden.

Palle møder hver morgen og er en af virksomhedens skarpeste knive i skuffen med et stærkt blik for de innovative ingeniørløsninger, og det er ham, som kvalitetstjekker mange af virksomhedens infrastruktur- og klimatilpasningsprojekter rundt omkring i landet.

Til spørgsmålet om, hvordan han ser livet som gammel på Lolland, er det lakoniske svar:

- Det må vi jo se på til den tid. Det er jo ikke rigtig aktuelt nu. Jeg bliver 84 om to måneder og holder ikke op, med mindre at jeg bliver fyret. For jeg er med på mange sjove opgaver, og det er spændende, og hvis jeg kan give mit besyv med, er jeg glad for det.

- Jeg er med til at støbe kuglerne til mange projekter, og det vil jeg gerne blive ved med. Det gælder eksempelvis den fremskudte færgehavn ved Tårs, som absolut ikke er død, forsikrer Palle Truelsen.

- Den vil jeg da gerne lige se færdig, og nu arbejder vi for, at Sund & Bælt får lavet en vvm-redegørelse. Skagen Sandblæseri, der har vedligeholdt stålkonstruktionen på den gamle Storstrømsbro, mener, at stålkonstruktionen kan genbruges, og vedrørende vandgennemstrømningen i Storebælt har Covi, der lavede den første undersøgelse, sagt, at hvis man indregner Kystdirektoratets forudsigelser om vandstandsstigninger, vil den fremskudte havn ikke blokere for vandgennemstrømningen.

Palle Truelsen var med fra starten i udviklingen af Nakskovs cykelruteprojekt, hvor han var kommunens bygherrerepræsentant og således arbejdsgiver for arkitekt Philip Rasmussen, der tog initiativ til cykelsatsningen i Nakskov. Nu er rollerne vendt om.

Sidste år gennemførte Lolland Kommune og Vejdirektoratet en evaluering af projektet, som afdækkede nogle overbevisende resultater af den mangeårige indsats for at udvikle cykelrutenettet i Nakskov.

Det årlige antal ulykker med cyklister er reduceret fra 22 til 4. Cykelprogrammet har betydet, at byen har fået 17 kilometer ringsti rundt om byen, istandsat Havnegade, Vejlegade og Klostergade samt en smukkere indfaldsvej. Det er sket i et godt samarbejde med Park & Vej og Lolland Forsyning.

Disse erfaringer anvender Palle Truelsen og hans kollegaer ved andre cykelprojekter rundt omkring i Danmark. Håbet er også at få et projekt i Aalborg, hvor hans yngste datter bor og venter sig i øjeblikket, for så får han forhåbentlig set familien der lidt oftere.

Med fem børn, svigerbørn og 10 børnebørn i alderen 30 til 3, der er spredt ud over Danmark, er det noget, der ellers skal planlægges.

Fritiden bruger Palle Truelsen sammen med sin kone og får frisk luft på blandt andet diget ved sommerhuset i Hummingen - og som man siger i firmaet, så holder svaret på evig ungdom enten ude i cykelskuret eller i kælderen i form af en motionscykel.

- Ja, motionscyklen er god om vinteren, og når svømmehallen er lukket som nu, konstaterer Palle Truelsen, der ellers motionerer hjernecellerne ved at spille bridge, og som også er med i Rotary.

Til spørgsmålet, om han så også har været præsident, kommer Palle Truelsen til at grine:

- Ja, for 50 år siden, sprutter han.

Det bringer samtalen over på USA's nye præsidents alder, 78.

- Hvis Joe Biden er frisk og frejdig - og det ser han jo ud til at være - er det okay, at han er præsident, mener den 83-årige, der i øvrigt aldrig selv er blevet mødt af nogen form for aldersfascisme, hvor han er blevet diskrimineret på grund af sin alder.

Den fremskudte færgehavn vil Palle Truelsen gerne se færdig. Han har selv støbt kuglerne til den. Foto: Jan Knudsen
Palle Truelsen på arbejde i tegnestuen ByogLandskab. Foto: Jan Knudsen
  • Nakskovs cykelruteprojekt er en af de opgaver, Palle Truelsen er stolt over. Foto: Jan Knudsen
  • Den fremskudte færgehavn vil Palle Truelsen gerne se færdig. Han har selv støbt kuglerne til den. Foto: Jan Knudsen
  • Palle Truelsen på arbejde i tegnestuen ByogLandskab. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Mobning sendte Nicolai i misbrug: Nu går han landet rundt -  baglæns

112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Dølle

Landskendt komiker optræder på Dølle

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

112

Bil i brand på motorvejen

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan