Annonce
Guldborgsund

JUL OG INFLATION ØGER PRES PÅ VOLDSRAMTE

Soroptimisterne har flere mærkedage i løbet af året. I øjeblikket er det vold modkvinder, der sættes i fokus med brug af orange tyl. Foto: Susanne Lose
Inflationen øger i øjeblikket presset på familier, hvor vold er en del af hverdagen og med julen om hjørnet og manglende kapacitet på det lokale krisecenter, er det mere end nogensinde nødvendigt, at have voldsramte i tankerne. Lige nu er Soroptimisterne med til at råbe op om det i byens gadebillede.

NYKØBING: Midt i alle de rød-grønne udsmykninger, stikker noget ud i gadebilledet. Orange tyl bundet om adskillige lygtepæle i Nykøbing fortæller, at Soroptimisterne i denne uge sætter fokus på vold mod kvinder.  Lokalafdelingen kan lørdag træffes på Lille Torv til en snak om emnet, men Folketidende tyvstarter med at ringe til én, der har voldsramte kvinder og mænd inde på livet, Kristina Madsen, leder af krisecenteret.

Hun har dog ikke for godt tid til at tale med Folketidende. Som vi skrev for små 14 dage siden er der stort pres på Krisecentret. Allerede dengang havde hun afvist fire på et døgn og i den forgangne uge er Kristina Madsen oppe på yderligere seks afvisninger. Men er der flere voldsramte kvinder end normalt?

- Jeg har ikke haft tid til at tale med kolleger andre steder, så jeg ved ikke hvad der sker rundtomkring, men for eksempel har "Lev uden Vold" haft en stigning i antallet af henvendelser på deres linje fra august til nu og det stemmer overens med, hvad vi oplever. Jeg havde ledige pladser i sommer, men dét, vi har oplevet siden, har været helt uhørt. For vores vedkommende er det fordelt ligeligt på mænd og kvinder og er det folk i arbejde, er det ikke så ligetil bare at placere dem andre steder i landet, lyder det.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Jeg havde ledige pladser i sommer, men dét, vi har oplevet siden, har været helt uhørt.

Kristina Madsen, leder af krisecentret

Vigtige for os

Selvom krisecenteret er i færd med at udvide det akutte beredskab, er det ikke en proces, som kan afhjælpe situationen lige nu. Men Soroptimisternes indsats ekstrem vigtig for krisecentret, tilføjer Kristina Madsen, der vil være til stede på Lille Torv lørdag for at støtte op om arrangementet.

- De understøtter en masse initiativer og deres genbrugsbutik og generelle internationale organisation er meget vigtige for os. Det er super vigtigt for os, at de tænker på os, særligt i en tid med inflation.

For inflationen spiller efter alt at dømme en rolle i det billede, der lige nu tegner sig på krisecentret.

-Volden ændres ikke. Den er der hele tiden, men når folk derude bliver mere pressede, kommer den stærkere til udtryk. Alle mærker, at de har færre penge på grund af de stigende priser på strøm og varme. Når man i forvejen er ramt, er den slags med til at forstærke stemningen i hjemmet. Det er klart. Så der er en stigende tendens til fysisk vold derude og vi får sager, som er mere krævende, også i forhold til politisager, understreger Kristina Madsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Hård jul forude

Det er derfor også med en vis bekymring, hun ser ind i den kommende juletid.

-  Julen er bare en særlig tid, som kan være forbundet med smerte, ensomhed og afmagt. Forrige år indskrev vi voldsramte direkte fra skadestuen juleaften. Det er en eskalerende højtid, hvor nogle træffer beslutningen om, at i år skal det ikke være en jul, som den plejer at være. Det smerter mig at tænke på, for vi ville gerne have ledig kapacitet til julen, men det tegner ikke til det, forklarer Kristina Madsen, der på nuværende tidspunkt forventer at have 23 børn under taget til jul.

På lørdag er Soroptimisterne som nævnt til stede med kaffe og kage på Lille Torv til en snak om kampagnen, der skal sætte spot på vold mod kvinder. Det foregår fra klokken 11-14.

Er du udsat for vold i hjemmet? Lev uden Vold kan kontaktes på deres hotline 1888.

I oktober opgjorde Lev Uden Vold antallet af henvendelser og sammenlignede med de to foregående år. Foto: Lev Uden Vold 
  • Soroptimisterne har flere mærkedage i løbet af året. I øjeblikket er det vold modkvinder, der sættes i fokus med brug af orange tyl. Foto: Susanne Lose
  • I oktober opgjorde Lev Uden Vold antallet af henvendelser og sammenlignede med de to foregående år. Foto: Lev Uden Vold 
Annonce
Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Annonce
Annonce
Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Annonce
Annonce
Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lolland

Stor åbningsfest: - Jeg skal bare købe toiletpapir

Indland

Boligmarkedet er stadig på lavt blus efter marts-fremgang

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen