Annonce
Guldborgsund

JULEOPTOG KØRER DERUDAD - JULEBELYSNING I PIT

Sidste år tog Brandmuseet i Nykøbing prisen for det mest fantasifulde indslag i landsdelens største juleoptog med denne corona-brandsprøjte. Igen i år er der juleoptog 18. december i Sakskøbings gader - sandsynligvis også med traditionelle julebelysning kørende ikke mindst i de mørke timer. Arkivfoto: Anders Knudsen
I torsdags var der møde hos Sakskøbing Handelsstandsforening, hvor de ventede beregninger af el-udgifterne til byens store julebelysning var på dagsordenen. Det bliver ikke størrelsen af dem, som eventuelt kommer til at bremse det store juleri i den juleglade østlollandske købstad.

SAKSKØBING: Der er blevet snakket meget om julebelysning i den seneste tid hos Sakskøbing Handelsstandsforening. Ikke mindst set i forhold til de stigende elpriser.

Derfor var der da også set med spænding frem til det seneste møde i handelsstandsforeningen, hvor beregningerne på de forventede udgifter til at holde den traditionelle store flotte julebelysning i Sakskøbings gader kørende gennem november og december var på dagsordenen.

Under 10 kroner

Så det er ikke pengene til det, det kommer an på, når vi stadig overvejer, hvad vi helt præcist gør i forhold til den kommende juletid.

Jan H. Petersen, handelsstandsformand

- Beregningerne viser, at det altså kommer til at koste under 10 kroner i timen at holde julebelysningen i byen kørende. Så det er ikke pengene til det, det kommer an på, når vi stadig overvejer, hvad vi helt præcist gør i forhold til den kommende juletid. Vi tænker stadig meget over, hvilke signaler der ligger i at have julebelysningen kørende, hvis der på den anden side render børn rundt i børnehaverne med huer og dragter på indendørs. Vi tænker os fortsat om frem til omkring den 1. november, og det er stadig planen, at vi starter op for byens julebelysning den 18. november, fortæller formand for Sakskøbing Handelsstandsforening Jan Herluf Petersen.

Grunden til de umiddelbart lave timeudgifter til at holde julebelysningen kørende er den udskiftning til LED-pærer, som handelsstandsforeningen har foretaget gennem de senere år.

Netop på grund af den lave udgift - som der i øvrigt har meldt sig en lokal sponsor til at betale for - er det på ingen måde pengene til at holde julebelysningen kørende i Sakskøbings gader, som der er overvejelser omkring.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Vigtigt i en trist og mørk tid

- Det er altså kun signalværdien, det handler om. Men når det er sagt, så er det også sindssygt vigtigt, at der er noget julebelysning at kigge på, når vi hen i den mørke november og december. Ellers bliver det hele altså lidt for trist. Og så kan det da godt være, at vi ender med at droppe julebelysningen eksempelvis om formiddagen og så have den kørende fra 15 til 21 eller 16 til 20, mener handelsstandsformanden.

Men intet er som sagt endeligt afgjort endnu i forhold til Sakskøbings traditionelle julebelysning fuld af juleguirlander, nisser og kæmpe julemand på Torvet.

Sikkert er det dog, at der igen i år trilles, skubbes og køres et kæmpe juleoptog gennem byens gader.

Det bliver søndag 18. december, og første tilmelding tikkede såmænd ind fra Åbent Landbrug allerede 28. december sidste år.

Om det i år kan blive til en tangering eller en forbedring af rekorden på 41 deltagende indslag, må tiden vise.

Det må den også i forhold til, om Sakskøbings butikker - som meldt ud andre steder i landet - går hen og slukker for lyset i større eller mindre grad hen over vinteren.

Skulle det blive tilfældet, kunne det med handelsstandsformandens egne ord bidrage til, at flere folk måske trak strømstikket til computeren og gik ud for at handle lokalt i de "oplyste" timer i en svær tid for mange detailbutikker.


  • Sidste år tog Brandmuseet i Nykøbing prisen for det mest fantasifulde indslag i landsdelens største juleoptog med denne corona-brandsprøjte. Igen i år er der juleoptog 18. december i Sakskøbings gader - sandsynligvis også med traditionelle julebelysning kørende ikke mindst i de mørke timer. Arkivfoto: Anders Knudsen
Annonce
Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Annonce
Annonce
112

Hunde redder kvinde fra kraftig brand

112

Efter voldsomt overfald: Politiet kommer med nyt om 15-årig drengs tilstand

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

112

15-årig overfaldet: Fire personer anholdt

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op

Guldborgsund

Jyder tabte i Højesteret: Guldborgsund Kommune vinder strid om millioner

Lokal nyt

Kæmpe-lukning får konsekvenser: Fyringer rammer også lokalt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Annonce
Annonce
112

National politienhed ransager på Falster: Sag af særlig grov karakter

Lokal nyt

Efter slagteri-lukning: Frygter at lokale svineavlere stopper

Indland

Afspærringer omkring Børsen opretholdes indtil mandag morgen

Indland

Danish Crown lukker Ringsted-slagteri og nedlægger 1200 job

Lolland

Rundt på gulvet over stor donation

Sport

Maribo-dreng skifter til dansk traditionsklub

112

Blev opdaget: Solgte narko på byens torv midt om dagen