Annonce
Debat

Kampen for en ny Storstrømsbro fortsætter

Siden efteråret har jeg fået den ære at sidde i Folketinget. Det har været hårdt arbejde, men det er også en fantastisk oplevelse at mærke, hvordan man kan være med til at gøre en forskel for sit lokalområde.

Kort efter jeg blev valgt ind valgte regeringen sammen med resten af blå blok at udskyde byggeriet af en ny Storstrømsbro. Pengene var ellers sat til side, men på finansloven for 2016 var det åbenbart vigtigere at dele gaver ud til de rigeste.

Det synes jeg er rigtig ærgerligt! For Storstrømsbroen trænger for alvor til at blive skiftet ud, og samtidig vil lokalområdet være godt tjent med de arbejdspladser der kommer til, når broen skal bygges.

Men det er godt at se, hvordan civilsamfundet på Lolland-Falster for alvor kan rykke. Der er netop blevet samlet over 6.000 underskrifter, som støtter byggeriet af en ny Storstrømsbro. Den vilje til at gøre en positiv forskel, som blandt andre ’Quality Lolland-Falster’ og ’Lovestorm Lolland-Falster’ fører an med, gør en kæmpe forskel, når der bliver planlagt store projekter.

Inde fra borgen har jeg forsøgt at følge op på den kampgejst civilsamfundet kommer med. Jeg har blandt andet, i samarbejde med kaffeklubben med mine kollegaer Lennart Damsbo-Andersen, Marcus Knuth og René Christensen, arbejdet på alle de fronter der er i det parlamentariske arbejde. Der er ingen tvivl om, at når vi arbejder sammen i Folketinget på tværs af partifarve, så står vi meget stærkere. Og forhåbentlig kan vi alle lægge pres på, for at broen bliver bygget.

I næste uge, har jeg sammen med vores transportordfører Rasmus Prehn indkaldt Transportministeren og Finansministeren i samråd. De må simpelthen forklare hvorfor og hvad planen er, i tilfælde af, at broen bliver lukket igen.

Det har snart taget en måned for de to ministerier at finde en dato for samrådet og finansministeren har forsøgt flere gange at smyge sig uden om, men Rasmus Prehn og undertegnede har insisteret på, at finansministeren selvfølgelig skal med, da det er ham, der sidder på pengekassen.

Samrådet mener jeg også er vigtigt for at kunne forklare alle borgere på Lolland-Falster, hvorfor og særligt til de over 6.000 mennesker, der har skrevet under på, at de støtter en ny Storstrømsbro.

En ny Storstrømsbro er helt afgørende for, at holde udviklingen på Lolland-Falster på rette kurs. Og selvom regeringen er fodslæbende, så er jeg overbevist om, at med den vilje, der bliver vist Lolland-Falster, så vil regeringen tænke sig om to gange før de igen prøver at udsætte større anlægsarbejder.

Annonce
Annonce
Sport

Elma lavede 21 mål i rekordsejr

Annonce
Guldborgsund

Godt vejr betyder flere gæster

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Ældreminister fik gode råd fra frontpersonale

112

Ubudne gæster kom med vin og kage

Erhverv

Poul Nyrup besøgte lærlinge på Femern-byggeplads

Lolland

Opholdssted rykker ind i nedlagt skole

Guldborgsund

Klimaaktivister foran sukkerfabrikken: Det er ikke raketvidenskab, det her

Lolland

Landsbyordninger truet af lukning

Lolland

Maribo Varmeværk skifter formand i utide

Guldborgsund

Endnu en Scandlines-færge får rotorsejl

112

Politiet tilkaldt: Bevæbnet kvinde gik rundt på vej

Lokal nyt

DMI: Op til 25 grader på Lolland-Falster torsdag

112

93 klip i kørekort

Guldborgsund

Byrådsmøder sendes live på Facebook

Lolland

Er der en læge til stede? Nej, formentlig ikke

Annonce
Lolland

Masser af indbrud i biler

Lolland

Pussy Power i Reventlowparken

112

Tilbageholdt af kvinde: Knallertkører havde promille på 1,92

Lolland

Mange kæmper alene og taber kampen mod vægten

112

Mand truede med kniv

112

Politiets Dølle-rapport: Graffiti, kokain, billet-tyveri og ukvemsord

Lolland

Fart og en duft af dyre dråber

Sport

BK Thor-bryder besvimede ved NM

Annonce
Annonce