Annonce
Sommer på Sydhavsøerne

Kan man drømme det, kan man skabe det

Finn Arnesen til drive-in-koncert med Carpark North på sukkerfabrikken i Nykøbing. Foto: Privatfoto

Folketidende spørger denne sommer i artikelserien "Sommer på Sydhavsøerne - 2020" en stribe aktører inden for turisme-, underholdnings- og restaurationsbranchen med videre om deres sommer.

Finn Arnesen,

Galleri Finnermann

­

Hvilken betydning har hele corona-situationen haft for dig og din forretning/virksomhed?

- For mig personligt har covid-19 betydet ekstra hensyn, afstand og delvis lukning af mine gallerier - og dermed forsvandt mit indtægtsgrundlag delvist. Jeg har normalt en malerskole med cirka 40 tilmeldte elever, som kommer en gang om ugen for at lave kunstværker/male og for at få hjælp til at male, vælge farver og afslutte et abstrakt maleri. Mine fire hold blev lukket omkring 10. marts og blev først åbnet igen i slutningen af april med maksimalt 10 deltagere ad gangen. Mine elever har så fået ekstra uger i maj måned, så dette har delvis kompenseret for de manglende indtægter i marts og april. Heldigvis har jeg oplevet en del kunder, som har fulgt mig på de sociale medier, og som har kontaktet mig i perioden med covid-19 for at købe nye værker til deres hjem. Så alt i alt har det gjort, at jeg næsten har holdt min omsætning, og jeg har pt. ikke søgt hjælp i de støttepakker, som regeringen har tilbudt.

­

Hvordan forventer du, at sommeren 2020 bliver på Sydhavsøerne?

- Sommeren 2020 bliver super på Sydhavsøerne. Mange vælger at holde deres ferie hjemme i skønne Danmark, og med de fine oplevelser, man kan nyde her på Lolland-Falster, og med de mange superskønne strande og et ferieland, som ikke findes bedre andre steder, så tror jeg på, vi får en super sommer på Sydhavsøerne. Min fornemmelse siger mig, at sommerhusene på Lolland-Falster bliver besat af danskerne, som i år vil opleve det danske sommerland med strand, sand, lækker sommermad, hygge og familieliv.

­

Hvor meget arbejder du om sommeren?

- Jeg arbejder altid, og absolut lige så meget om sommeren som om vinteren. Jeg har jo normalt musik og tapas - med udgangspunkt i lokale råvarer - bag mit galleri om sommeren. Dette har pt. ikke været muligt på grund af covid-19. Jeg har derfor kastet mig ud i en renovering af mit haveområde bag galleriet, således laves der nu en sansehave med mulighed for at gå ned i en gammel bunker, som også findes på grunden. Der bliver også opsat keramik i storformat, herunder et tårn på cirka 8 til 10 meter i højden beklædt med farverig keramik af Finnermann. Desuden bliver der også lavet billeder og krukker til de fem gallerier, som sælger kunst af Finnermann - så der er absolut mange bolde i luften hele sommeren hos Finnermann, og en arbejdsuge på 40 til 60 timer er normalt.

­

Hvordan kobler du af?

- Jeg står op hver morgen, kigger i spejlet og tænker, at jeg er heldig, for jeg laver lige det, jeg har lyst til. Jeg føler ikke, at jeg går på arbejde, og dagen går som en leg - en leg med mig selv - så på en måde kobler jeg jo af hele tiden. Jeg har dog også et stort ego, som af og til skal tilfredsstilles, og dette ego tænker da også store tanker og drømmer ting og sager. Som en klog person sagde: Hvis man kan drømme det, så kan man også skabe det eller gøre det, så det giver mig et naturligt drive til også at få gjort det, som jeg drømmer om, og gerne nu i dag. Jeg kobler af, når jeg rejser, og når jeg er i mit elskede sommerhus i Marielyst.

­

Hvad skal du læse eller høre i løbet af sommeren?

- Jeg er ikke den store læser af bøger generelt, medmindre det er kunstbøger, som omhandler personer, som var med i Cobragruppen. Så jeg læser gerne bøger, som handler om Asger Jorn, Carl-Henning Pedersen, Mogens Balle, Knud Nielsen, Ejler Bille med videre, men også bøger om Kirkeby og Richard Mortensen læser jeg gerne.

- Romaner læser jeg aldrig, og mange informationer og inputs får jeg fra Facebook, Instagram og Pinterest, og jeg læser ligeledes gerne boligblade og indretningsblade og ser haveudsendelser på TV2 Fri. Her til sommer er det et must at læse to bøger af en lokal forfatter ved navn Frederik Schütt.

- Han har begået to bøger, hvor jeg har været så heldig at lave illustrationer til. "Lystige lollandske løgnehistorier 1" og 2'eren, som hedder "Vandvejen til Månen." Disse to bøger kommer til at følge mig her til sommer.

- Jeg har også været til drive-in-koncert med Carpark North på sukkerfabrikken i Nykøbing - en super oplevelse sammen med min gamle håndværkerbil, som nu har fulgt mig i mange år, og sammen med gode venner. Det var en skøn sommeraften med god musik.

­

Hvilken sommermenu gør din mave glad - og hvad skal der helst i dit glas på en god sommeraften?

- Jeg kan godt lide stærk mad og laver det også gerne selv. Så jeg spiser meget thai og indisk mad med stærke krydderier.

- Men en rigtig dejlig sommeraften piller jeg gerne fjordrejer fanget i lokalområdet og en god kartoffelmad med nye kartofler fra Bøtø med dild, mayo og salt.

­

Hvor på Sydhavsøerne har du tilbragt en god feriedag?

- Jeg har haft en dejlig tur rundt om Borremosen ved Virket med medbragt picnickurv. Et skønt naturområde med masser af dyr, som bevæger sig frit rundt i naturen. Men der er jo masser af muligheder for at nyde en feriedag på Lolland-Falster. Et andet mindre kendt område er Bavnehøj Fritidsområde på Nordfalster, som omfatter det yderste område af en endnu aktiv grusgrav "Nørre Vedby Grusgrav."

- Området er kommunalt ejet. Der er en spændende geologisk historie at udforske, og området har et rigt fugleliv. Der er faciliteter til rådighed, som må bruges, toiletter, en sti for gående, cyklende og ridende hele vejen rundt om grusgraven, i alt fire kilometer, tre hytter, en infohytte, en fuglekiggerhytte og en grillhytte, en skovlabyrint, shelterplads med en stor og en mindre shelter, multlokum og bålplads med uopskåret brænde - og der må fiskes i søerne.

- Så her tager jeg gerne hen for at nyde solnedgang, vand og natur sammen med min kæreste og et godt glas rosévin.

. Foto: Privatfoto
. Foto: Privatfoto
. Foto: Privatfoto
. Foto: Privatfoto
Annonce
Lokal nyt

FOLKETIDENDE FÅR NY CHEFREDAKTØR

Annonce
Annonce
Lokal nyt

MARKANT KURSSKIFTE: DR DROPPER DISNEY SJOV

Håndbold

NFH-SPILLER I FAMILIEFEJDE

Femern

FEMERNBYGGERI KOSTER 15,5 MILLIONER OM DAGEN

Lokal nyt

LÆGEVAGTENS TELEFONBØVL LØST

Sport

KAN HAN SLÅ VINGEGAARD OG VIKTOR? LOKAL ATLET NOMINERET TIL STOR HÆDERSPRIS

112

MÅLTE 450 - UDDELTE KUN BØDER

Lolland

SORTERING AF SKRALD FRA APRIL 2023

Lolland

RESTAURANTER KONKURS

Lokal nyt

DONORER FÅR NÆPPE KOMPENSATION

Lolland

SLUT MED HJEMMELAVET HAVREGRØD TIL ÆLDRE

Lolland

OPBAKNING TIL NY HAL

Lolland

REVY FÅR EN SIDSTE ØKONOMISK HÅNDSRÆKNING

Guldborgsund

BORGERMØDE BLIVER AFGØRENDE FOR KLIMA-Ø

Lokal nyt

LOLLAND-FALSTER FÅR NYE DOMMERSPIRER

Håndbold

NFH SMIDER BOMBE: SÆLGER STJERNESPILLER

Guldborgsund

RENÉ CHRISTENSEN ER BLEVET ANSAT

Annonce
Erhverv

PÅ VEJ TIL LOLLAND OG FALSTER: NU ER DE KØBT AF SHELL FOR MILLIARD-BELØB

Indland

VINTERVEJR SENDER ENERGIPRISER PÅ HIMMELFLUGT I DECEMBER

112

EFTER UHELD: VEJ GENÅBNET

Lokal nyt

REGION SJÆLLAND UDVIDER UNDERSØGELSE AF BENAMPUTATIONER

Indland

3,7 FERIEMILLIARDER VENTER BARE PÅ AT BLIVE UDBETALT

Indland

BORGERE KAN IKKE FÅ LOV AT BETALE GÆLD: OMUBUDSMAND GÅR IND I SAGEN

Lolland

NAKSKOV SIKRET REVY IGEN NÆSTE SOMMER

Annonce
Annonce