Annonce
Guldborgsund

Kapsejlads har fået partnerskabsaftale

Fra venstre bagerst er det formand for Bådklubben Guldborgsund, John Kildsgaard, formand for Toreby Sejlklub, Jan Krastrup, formand for Nysted Sejlklub, Jesper Walli Pedersen, formand for Sejl & Motorbådsklubben Grønsund, Finn Jørgensen samt formand for Guldborgland Bådelaug, Preben Kristensen. Forrest fra venstre er det udvalgsformand Martin Lohse og formand for Sejlforeningen Vikingen, Carl Erik Juel Hansen - alle samlet til underskrivelsen af partnerskabsaftalen omkring den internationale kapsejlads med start og mål fra i Nykøbing og med Guldborgbroen som logo. Foto: Claus Hansen

Den internationale kapsejlads Guldborgsund Baltic Race fik onsdag en partnerskabsaftale i hus.

GULDBORG En god start i en kapsejlads kan være altafgørende. Og en partnerskabsaftale mellem kommune og lokale sejlklubber er også vigtig, når en omfangsrig og spritny kapsejlads skal sættes i søen.

Med Guldborgbroen som baggrundstæppe blev der således smilet bredt onsdag eftermiddag, da den ene lokale sejlklubsformand efter den anden blev linet op foran Lagunen. En formand for Kultur, Fritid og Bosætningsudvalget var også med "i rammen".

Udvalgsformand Marin Lohse og direktør Alma Larsen samt styregruppemedlemmerne Carl Erik Juel Hansen, Jørgen Bojesen og Per Thomsen fra Guldborgsund Baltic Race ankom fra søen i Jørgen Bojesens flotte fartøj. Foto: Claus Hansen

Stort sejlersamarbejde

En velstruktureret kapsejlads. Fremvisning af en overraskende endnu ret så ukendt lokal kyststrækning. Et stort lokalt sejlersamarbejde.

Sådan lød nogle af eksemplerne på de helt centrale indgange i forhold til at beskrive, hvad Guldborgsund Baltic Race er for en størrelse, og hvad den nye store lokale sejlersatsning er rundet af.

- Man løber ikke sådan en vogn i gang på to minutter. Men vi kan allerede nu konstatere, at der er 16 tilmeldte, lød det indledningsvist fra formand for Sejlerforeningen Vikingen, Carl Erik Juel Hansen, ved onsdagens pressemøde på havnen i Guldborg.

Og for at sætte det indledningsvise tal i relief havde den nu fortidige lokalt afviklede og stort anlagte kapsejlads Vegvisir Race blot 12 både til start ud af 17 tilmeldte ved det første arrangement i 2017 i Guldborgsund Kommune.

Men selv om den tidligere store kapsejlads i Guldborgsund blev nævnt et par enkelte gange, var der i går ingen tvivl om, hvad det hele nu handler om. Guldborgsund Baltic Race 2021 er nu bakket op af en nyunderskrevet partnerskabsaftale.

Et kæmpe fælles løft i flok blandt seks lokale sejlklubber og -foreninger skal herefter bære de mange forberedelser frem til selve kapsejladsen, som finder sted 26. til 28. august.

Man kan finde meget mere information løbende ved at klikke ind på www.guldborgsund-baltic-race.dk, hvor man naturligvis også kan melde sig til. Der satses ikke mindst på også at tiltrække tyske sejlere, og de - sammen med alle andre - kan fra næste uge begynde at finde inspiration i den frem mod løbsstart tiltagende række af små film og indslag, der vil blive lagt ud hos Guldborgsund Baltic Race.

Her er det formand for Guldborgland Bådelaug, Preben Kristensen, der i selvsamme bådelaugs klublokale på havnen i Guldborg sørgede for at skære den store partnerskabs-lagkage ud til de fremmødte ved onsdagens pressemøde. Foto: Claus Hansen
Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce