Annonce
Erhverv

Klar til at hjælpe lokale  jobsøgende og virksomheder

Afdelingsleder for Anzet i Nina Skovby Lundkvist er afdelingsleder foran de nye kontorer på Herningvej. Foto: Lise Ravnkilde
Vikar- og rekrutteringsbureuet Anzet har fået lokaler i Nykøbing.

NYKØBING: Der mangler stadig at blive hængt billeder på væggene i kontoret på Herningvej, men vikar- og rekrutteringsbureauet Anzet, har for længst begyndt sit virke i afdelingen i Nykøbing.

Det er Nina Skovby Lundkvist fra Sakskøbing, der blev headhuntet til stillingen som afdelingsleder i bureauets nye afdeling i Nykøbing.

- Simon (Larsen, virksomhedens stifter) prikkede til mig, og vi fandt ud af, at der er god synergi i, at jeg har siddet på den anden side af bordet i mange år, fortæller hun.

Annonce

Nina Skovby Lundkvist har nemlig, siden hun blev færdiguddannet som produktionsingeniør for 20 år siden, arbejdet med produktionsledelse.

Vokset op i Sakskøbing

Hun er født og opvokset i Sakskøbing og flyttede til Odense for at tage sin uddannelse. Hun havde egentlig ikke forestillet sig, at hun skulle retur til Sakskøbing, men hendes første job var i Nakskov og hendes mand arbejdede i Vordingborg, så Sakskøbing lå lige tilpas.

Hun har indtil for nylig været vant til at være produktionschef og have mange mennesker under sig. Hun forstår derfor virksomhederne godt, når de søger nye medarbejdere.

- Det er vigtigt at forstå, hvad der fungerer og hvad der ikke fungerer. Hvem kan passe ind i netop dette team, og hvem kan ikke, fortæller hun.

Annonce

Kemien er vigtig

Nina Skovby Lundkvist har mange erfaringer med, at det ikke nødvendigvis er de faglige kvalifikationer, der vægter højest.

- Man kan have alle kurser, men det dur ikke, hvis kemien mangler. Hvis kemien er til stede, kan man opgradere medarbejderen med kurser, forklarer hun.

En af grundene til at hun lod sig lokke til at arbejde med rekruttering og vikarer hos Anzet, er firmaets politikker.

Annonce

Ordentlighed vigtig

- Vi vil være ordentlige, og vi bryster os af, at vi er gennemsyret af ordentlighed, siger hun

Det sker blandt andet gennem medlemskaber af Dansk Erhverv der har overenskomst med 3F, Dansk Industri og ikke mindst Vikarbureauernes Brancheforening. Brancheforeningen sørger for løbende at lave tilsyn, hvor det kontrolleres, at virksomheden overholder overenskomsterne.

Kunderne er blandt andet virksomheder, der ønsker at ansætte nye medarbejdere, men først vil se dem an, om de passer i virksomheden. Det kan også være virksomheder, hvis produktionsplaner svinger så meget, at de ikke vil fastansætte og fyre og fastansætte, men i stedet bruge vikarer, når der er tryk på.

Annonce

Vikarer af mange slags

Vikarerne er en blandet gruppe, unge, gamle, nogen der søger fastansættelse, nogen der ønsker at forblive vikarer.

En gruppe er de helt unge, der aldrig har haft et arbejde før og som gerne vil ind på arbejdsmarkedet.

- De skal måske lige hjælpes lidt i gang. Når jeg har dem til samtale, taler vi også om praktiske ting, som at man måske har brug for to madpakker, eftersom man har to pauser, fortæller Nina Skovby Lundkvist.

Andre hører til i gruppen 60+ der kan have svært ved at finde fast arbejde. Så bliver de vikarer i stedet.

- Når en virksomhed så har haft en 60+'er som vikar, finder de ud af, at de da sagtens kan ansætte en i den alder, fortæller hun.

For Nina Skovby Lundkvist handler det altid om at finde de gode match. Finde lige den person virksomheden har brug for, og finde lige det job der passer til personen.

Annonce

Tag fat i mig

Hun oplever ,at der er flere virksomheder, der mangler vikarer lige nu.

- Så man skal ikke være bleg for at tage fat i mig her i Nykøbing eller Anzet i Næstved. Og hvis man mangler medarbejdere kommer jeg gerne ud til en snak, siger Nina Skovby Lundkvist.

Hun er meget glad for, at hun i sin tid vendte tilbage til Sakskøbing. Hun brænder for Sydhavsøerne og for at være med til at udvikle området.

- Jeg flytter aldrig nord for Strømmen igen, slår hun fast.

Annonce

Savner infrastruktur

At der stadig er en del arbejdsløse på Lolland-Falster, mener hun i høj grad, er på grund af den dårlige infrastruktur.

- Jeg kan godt finde job til folk i for eksempel Horslunde eller Guldborg, men hvis ikke de har bil, kan de ikke møde til tiden, siger hun.

Hun kunne tænke sig, hvis der var en app-udvikler, der kunne finde ud af at lave en app, så man kunne finde flextransport til sit job.

- Man skal selv betale, men de fleste har jo faste mødetider, så det burde være muligt at koordinere noget samkørsel, mener hun.

Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce