Annonce
Erhverv

Klar til produktion af husbåde

En af fordelene ved husbåden er, at hele taget er indrettet til terrasse. Stern Hausboots model AquaCasa12 har eksempelvis 52 kvadratmeter tag- og terrasseareal. Foto: Stern Hausboot
Stern Hausboot er rykket ind i de tomme fabrikshaller på Orehoved Havn, hvor produktionen af husbåde går i gang i april.

NORDFALSTER: Fabrikshallerne på Orehoved Havn, som tidligere husede Jupiter Plast, har stået tomme siden 2017, men nu kommer der endelig aktivitet på stedet igen.

Den tyske producent af husbåde Stern Hausboot har købt de cirka 8.000 kvadratmeter store produktionshaller, hvor Jupiter Plast tidligere producerede komponenter til vindmølleindustrien.

Jupiter Plast lukkede fabrikken, da man valgte at flytte produktionen til Polen.

Annonce

Stern Hausboot med hovedsæde på Femern i Tyskland vælger derimod at udvikle virksomheden ved at udvide med produktion af feriehusbåde i Danmark ud fra et nyt nordisk designkoncept.

Stern Hausboot har eksisteret siden 2011 og har produceret i omegnen af 100 husbåde, men nu skal produktionen altså skaleres voldsomt op i Danmark, hvor virksomheden regner med at kunne producere 100 husbåde om året.

- Den 14. april bliver de første pontoner leveret fra Tyskland, og så kan vi så småt gå i gang med produktionen af de første husbåde, fortæller Bernd Muckenschnabel, direktør og medejer af Stern Hausboot.

Den 14. april bliver de første pontoner leveret fra Tyskland, og så kan vi så småt gå i gang med produktionen af de første husbåde.

Bernd Muckenschnabel, direktør og medejer af Stern Hausboot

Oven på pontonerne bliver husbåden bygget op på en stålramme som et modulbyggeri.

Man kan blandt andet se husbådene i Kragenæs Havn, hvor en husbåd her er ved at blive hejst på plads. Foto: Regin Lund-Rasmussen

Brug for personale

Regin Lund-Rasmussen bliver produktionsleder for aktiviteterne i Danmark, og han regner med, at der i første omgang skal bruges omkring 50 medarbejdere, som vil blive ansat løbende hen over den kommende tid.

- Men nu skal vi lige starte op. Lige nu har vi en jobannonce ude, hvor vi søger en varmemester. Lige så snart jeg får dato på næste sending pontoner, smider jeg jobansøgninger ud på tømrere og arbejdsmænd. Jeg har en idé om, at jeg skal starte op med seks tømrere og to arbejdsmænd, varmemesteren og måske en hjælper. Så er der to tømrere i forvejen og mig, siger Regin Lund-Rasmussen, som selv begyndte i virksomheden i juli sidste år.

- Vi startede op ved Bandholm, men lokalerne egnede sig ikke til husbådsproduktion, og derfor er vi rykket til Orehoved, siger produktionslederen.

Han er en anelse bekymret for, om det nu lykkes at skaffe den nødvendige arbejdskraft i en tid, hvor det er en mangelvare.

- Selvfølgelig er jeg nervøs for, om vi kan skaffe arbejdskraft, for kan vi ikke få de folk, vi skal bruge, kan vi heller ikke producere det antal husbåde, som vi har planlagt. Men så må vi kigge andre veje. Der er både folk fra Skandinavien og folk sydfra, der er interesseret i at komme til Danmark og bygge husbåde, siger Regin Lund-Rasmussen.

Husbådene vil blive produceret fire dage om ugen fra mandag til onsdag fra klokken 7.00 til klokken 16.15.

- Det er attraktivt, for når du går hjem torsdag, føler du virkelig, at du har weekend, når du har tre fridage. Første gang jeg søgte en tømrer, fik jeg ansøgninger helt oppe fra Nordjylland udelukkende på grund af den firedages arbejdsuge, fortæller Regin Lund-Rasmussen.

Det er i produktionshallerne på Orehoved Havn, som tidligere husede Jupiter Plast, at der nu skal bygges feriehusbåde. Foto: Jan Knudsen
Annonce

God stand

Han fortæller, at produktionshallerne er i virkelig god stand, så der ikke er brug for en gennemgribende renovering, inden produktionen kan begynde.

- Produktionshallerne er i fantastisk god stand. Vi har nogle varmerør, der bliver skiftet, fordi det har stået stille siden 2017. Men det er peanuts i forhold til, hvad det kunne være, siger Regin Lund-Rasmussen.

Produktionshallerne er i fantastisk god stand.

Regin Lund-Rasmussen, produktionsleder, Stern Hausboot

Han håber, at Stern Hausboot på sigt kan få tilladelse til at etablere nogle bådebroer på stedet, så der kan laves en form for udstilling af husbådene.

Annonce

Stor efterspørgsel

Ifølge direktør Bernd Muckenschnabel er der stor efterspørgsel på feriehusbådene:

- I Tyskland kører vi på maks. produktionskapacitet, så de næste ni måneder er vi udsolgt i Tyskland, selv om vi i år har forøget produktionen med 50 procent. Så vi har meget brug for at udvide produktionen i Danmark.

Bernd Muckenschnabel har en fortid som direktør for Novasol i Danmark, og han ser et stort potentiale i feriehusbådene.

- Danmark har været ledende med at opfinde poolsommerhuse, som har revolutioneret den danske udlejningsbranche, og jeg mener, at husbådene igen vil revolutionere udlejningsbranchen. Danmark egner sig fantastisk til husbåde, som en af de store, maritime feriebolignationer i Europa, siger Bernd Muckenschnabel.

Sådan kan en feriehusbåd se ud indeni. Husbåd-modellen AquaCasa12 har for eksempel bad og toilet, køkken-alrum og fire-fem sengepladser fordelt på to soveværelser. I alt 35 kvadratmeter opholdsareal og 52 kvadratmeter tag- og terrasseareal. Foto: Stern Hausboot
Annonce

Søger liggepladser

Derfor er Stern Hausboot også på udkig efter liggepladser i marinaer, da mange kunder gerne vil købe husbåden inklusive en liggeplads.

Samtidig kan husbåde være et supplement ved campingpladser og andre ferieanlæg ved vandet og tiltrække flere især tyske turister.

Bernd Muckenschnabel ser derfor frem til, når Femern-forbindelsen åbner.

- Det er vi meget fortrøstningsfulde omkring. Det er fremtiden. Hvis du bor i Hamborg, får du kun kort kørsel til Lolland-Falster og Sjælland, så forbindelsen giver et kæmpe økonomisk kraftcentrum i Europa lige fra Hamborg til Malmø, og det vil styrke samarbejdet mellem vores medarbejdere på Femern og Falster, siger Bernd Muckenschnabel.

Annonce
Annonce
112

KILOMETERVIS AF KABLER STJÅLET

Annonce
112

STJAL OPVASKEMASKINE

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

- JEG ER KLART BLEVET BEDRE TIL AT HOLDE FOKUS

Guldborgsund

- STEMMEN ÆNDRER SIG, NÅR MAN BLIVER ÆLDRE

Lolland

FOLK STRØMMEDE TIL LILLE LANDSBY

112

RENDEGRAVER RAMTE BRO OVER MOTORVEJ

Guldborgsund

ET SKUD OPTIMISME TIL KULTURNAT

Lolland

- JEG ER BLEVET BUDT INDENFOR I HJEMMENE

Femern

POSITIVE NABOER PÅ VISIT HOS STOR MASTODONT

Udland

MENNESKEPYRAMIDER ER TILBAGE EFTER CORONA

112

STJAL ESPRESSOMASKINE

Uddannelse

NY AFTALE SKAL ØGE MULIGHEDER FOR UNGE UDEN UDDANNELSE

Guldborgsund

HUSKUNSTNERE HÅBER PÅ FORLÆNGELSE

Indland

KOFOD EFTER MØDE MED AMBASSADØR: RUSSISK ADFÆRD FORDØMMES STADIG

Guldborgsund

HETERONORMATIV GRIS OG SOLCELLER I TAGSTEN

Annonce
Indland

DET STORE OPGØR MED FORTIDENS KEMISYNDER ER I GANG

112

STJAL 300 LITER DIESEL

Udland

ALLE I RUSLANDS UNDERHUS STEMMER FOR ANNEKTERING

Guldborgsund

100 BIOGRAFÅR SKAL FEJRES

Udland

KIM KARDASHIAN FÅR BØDE FOR KRYPTO-REKLAME

112

TØMTE PULVERSLUKKER UNDER INDBRUD

Gaslækager

ØDELAGT NORD STREAM 2-RØRLEDNING LÆKKER FORTSAT GAS

112

SINDSSYG OG UDVIST IRAKER FÅR LOV TIL AT REJSE IND I DANMARK IGEN

Annonce
Annonce