Annonce
Musik

Klaverfest på Kumus

Åbningskoncert og flygelindvielse bliver med Daumants Liepiņš på flyglet. Foto: Alex Damjan
Ensemble Storstrøms sensommerfestival 16.-18. september bliver en klaverfest, hvor ensemblets nye Steinway koncertflygel indvies, og gæstesolister deltager i tre dage med koncerter, der kredser om flyglet.

FUGLSANG: Klaver med mer’ hedder Ensemble Storstrøms sensommerfestival på Kumus 16.-18. september.

Her lover ensemblechef Maj Kullberg en ambitiøs festival, hvor publikum kan opleve førsteklasses intim kammermusik i en inspirerende atmosfære og i omgivelser, der emmer af historie, musik, billedkunst og natur.

- Vi har fundet forskellige indfaldsvinkler til klavermusikken med nye arrangementer af soloklaverstykker af Shostakovich og Schubert samt stykker af Ravel, Gershwin, Debussy og Dvořák. Kærlighedshistorien om komponisten Chopin og forfatteren George Sand fortælles af skuespilleren Sonja Richter og pianisten Daumants Liepiņš, et ungt stortalent fra Letland, som også skal spille firhændigt på det nye flygel med ensemblets pianist Jakob Westh, siger Maj Kullberg.

Annonce

Sonja Richter bliver festivalens gennemgående fortæller med flere gode klaver-historier i ærmet, og programmet forsøger således at komme 360 grader rundt om klavermusikken både som midtpunktet i kammermusikværker og som soloinstrument.

Nye lommekoncerter

Ensemble Storstrøms sensommerfestival byder også på nyskrevne violinkoncerter i lommeformat, skabt i ensemblets ”pocket concertos” projekt. De opføres af ensemblet og violinsolisten Niklas Walentin.

Det er en årlig tilbagevendende tradition, at sensommerfestivallen forbinder de tre institutioner, som befinder sig på Fuglsang i en samlet helhedsoplevelse med musik, kunst, natur og den historiske herregård.

Naturen spiller en vigtig rolle på Fuglsang og ligeledes i ensemblets kunstneriske fokus. Derfor indvier ensemblet under sensommerfestivalen sine klanglige vandringer, som er en musikalsk vandring i naturen med musik, knyttet til Fuglsang, spillet af Ensemble Storstrøm og bundet sammen af DJ Katrine Ring. I år er det med danske sange.

Alle koncerterne afholdes i Ensemble Storstrøms koncertsal i KUMUS, den klanglige vandring begynder og slutter foran Fuglsang Kunstmuseum. Billetter købes via Ensemble Storstrøms hjemmeside.

Fredag 16. september klokken 19.30: Åbningskoncert og flygelindvielse med Daumants Liepiņš og Jakob Westh med værker af Maurice Ravel, Claude Debussy og George Gershwin. Sonja Richter læser op om Gershwin.

Lørdag 17. september klokken 14.30: Fortællekoncert, hvor skuespiller Sonja Richter læser op af En Vinther på Mallorca. Daumants Liepiņš spiller værker af Frederic Chopin.

Lørdag 17. september klokken19.30: De tre B’er. Bach, Beethoven og Brahms. Jakob Westh spiller soloværker af de tre komponister.

Søndag 18. september klokken 12: Gratis klanglig vandring med danske sange fremført af Ensemble Storstrøm og bundet sammen af ensemblets fløjtenist Svend Melbye og D.J. Katrine Ring. Afgang fra Fuglsang Kunstmuseum.

Dj Kathrine Ring binder en musikalsk vandring i naturen sammen. Foto: Privat


Sonja Richter bliver festivalens gennemgående fortæller. Foto: Privat
Annonce
Annonce
Gasledning

200 LODSEJERE BERØRES AF GASLEDNINGEN

Annonce
Sammenhold

GNISTEN OG SAMMENHOLDET LEVER STADIG

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

- VI BLEV JO KASTET HOVEDKULDS UD I BESTYRELSESARBEJDET

Guldborgsund

HOS BRIAN BLOMSTRER DRØMMEN

Lolland

Milliondyr brand fortsætter endnu

Sport

TEAM SYDHAVSØERNE SKUFFER HJEMME

Guldborgsund

SANGKRAFTCENTER ÅBNER

Lolland

NAKSKOV FJORDDAGE SKAL NYTÆNKES

112

STORT TYVERI FRA KÆLDER

112

UNGE MÆND DØMT FOR STRIBEVIS AF FORBRYDELSER

Guldborgsund

FÆNGSEL LAVER MAD UD AF HUSET

Kunst

VIGTIG UDSTILLING AF DEN LILLE STORE BILLEDHUGGER

112

BACON- OG PEPPERONI-TYV PÅ SPIL

Familie

NYT NETVÆRK FOR FAMILIER MANGLER EN MEGET VIGTIG ESSENS

112

33-ÅRIG DØMT FOR BEDRAGERI PÅ FACEBOOK

Annonce
Lolland

- DET ER ALVORLIGT

Kunst

KVINDELIG KUNSTNER MED HESTEKRÆFTER

112

PÅVIRKET KANLLERTKØRER PÅ NATLIG BRO-TUR

Fællesskab

STOR INTERESSE FOR SENIORBOFÆLLESSKAB

112

BRÆNDESTABEL VIL BRÆNDE HELE NATTEN

112

STORT TRÆPILLE-TYVERI FRA VILLA

Corona-virus

STIGENDE SMITTETAL

Lolland

ALPAKAER STAK AF

Annonce
Annonce