Annonce
Lokal nyt

Klimaministeren vil ikke forholde sig til statsministerens melding

Statsminister Mette Frederiksen (S) var imødekommende, da De Radikales politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, under Folketingets afslutningsdebat på Christiansborg mandag spurgte til muligheden for at få undersøgt et alternativ til gasledningen. Men klimaminister Dan Jørgensen er tilsyneladende afvisende. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Dan Jørgensen har tilsyneladende ikke tænkt sig at følge op på det, Mette Frederiksen i afslutningsdebatten sagde om gasledningen.

LOLLAND-FALSTER: - Det synes jeg jo så, vi skal kigge på.

Sådan sagde statsminister Mette Frederiksen (S), da hun under Folketingets afslutningsdebat mandag aften blev bedt om at forholde sig til planen om en gasledning til Lolland-Falster. Mere konkret efterlyste De Radikales leder, Sofie Carsten Nielsen, at man ser på, om der er andre muligheder end at etablere gasledningen. Og det synes statsministeren altså, at man skal kigge på.

Folketidende har derfor spurgt klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen (S), om han nu vil sætte noget i værk. Det har udløst følgende skriftlige svar:

Annonce

”Beslutningen om at anlægge gasledningen står uændret. Gasledningen vil bidrage til en hurtig omstilling væk fra kul og olie og fastholdelse af lokale arbejdspladser.”

Var det tom snak?

Videre oplyser ministeriet, at Nordic Sugar klart har meldt ud, at virksomheden ikke anser elektrificering som en mulighed, og at regeringen derfor fortsat mener, at en gasledning er den rigtige løsning.

Det svar forholder sig ikke til statsministerens udmelding, så Folketidende spurgte, om svaret betyder, at der ikke vil blive kigget på et alternativ: Var det, Mette Frederiksen sagde på talerstolen, tom snak, eller blæser Dan Jørgensen på, hvad Mette Frederiksen sagde?

Det har Dan Jørgen og ministeriet ikke svaret på.

Annonce

Tilladelse givet

Hos De Radikale er klima-, energi- og forsyningsordfører Rasmus Helveg Petersen skuffet over Dan Jørgensens melding.

Vi vil gerne lave beslutningen om gasledningen om og var glade for den melding, Mette Frederiksen kom med, og vi er skuffede over, at de ikke mente det alvorligt.

Rasmus Helveg Petersen

- Vi vil gerne lave beslutningen om gasledningen om og var glade for den melding, Mette Frederiksen kom med, og vi er skuffede over, at de ikke mente det alvorligt. Det bliver jo dag for dag mere påtrængende at lave beslutningen om, siger han.

Rasmus Helveg Petersen så derfor gerne, at staten indledte en dialog med sukkerfabrikkerne om at finde en alternativ løsning.

- Der må være en dialog med dem, om der er noget, man kan gøre for at hjælpe dem i gang på en anden måde. Og jeg tror ikke, der er rigtig god økonomi i gasledningen for sukkerfabrikkerne, siger han med henvisning til den analyse, tænketanken Kraka offentliggjorde for nylig.

Annonce

En ny kritiker

Mens gasledningen altså fortsat skaber debat på Christiansborg, har en ny kritiker meldt sig på banen. Det er virksomheden Kosan Gas, der i en årrække har leveret flydende gas til sukkerfabrikkerne og gerne vil fortsætte med det.

- Hos Kosan Gas undrer vi os og synes, at det er ærgerligt, at det ikke virker til, at man har undersøgt muligheden for at gøre biogassen flydende direkte fra biogasanlægget. Man risikerer at bruge en masse penge på noget, der egentlig ikke er nødvendigt, siger Jannik Lund, kommerciel chef i Kosan Gas' danske afdeling, til mediet Energiwatch.

Annonce

Vil kunne spare penge

Her giver han udtryk for, at politikerne og embedsmændene har undervurderet den løsning som et alternativ.

- Man ville umiddelbart kunne spare en del penge på selve ledningen, og samtidig vil der ikke skulle bruges penge på at bygge nye gasledninger på Lolland, da en række virksomheder i forvejen får deres gas på lastbil, siger Jannik Lund også til Energiwatch.

Og imens er planlægningen af gasledningen i fuld gang. 13. maj gav Miljøstyrelsen således en miljøtilladelse til projektet. Den tilladelse kan der klages over frem til 10. juni.

Annonce
Annonce
Guldborgsund

SAKSKØBINGS HALDRØMME LEVER FORTSAT

Annonce
Guldborgsund

TIDLIGT UDE FOR AT FINDE DEN RETTE EFTERSKOLE

Annonce
Forsiden netop nu
Energikrise

- MAN SKAL OGSÅ LEVE

Indland

MYNDIGHEDER SÆTTER SIG SAMMEN FOR AT HÅNDTERE GASLÆK

Guldborgsund

SPEJDER ER NOGET, MAN ER

Guldborgsund

GRATIS ADGANG TIL ARRANGEMENTER RESTEN AF ÅRET

Guldborgsund

ÅBNER NY RESTAURANT MIDT I EN KRISETID

Energikrise

- VI ER RET OPTIMISTISKE PÅ LOLLAND-FALSTERS VEGNE

Fodbold

NFC-FORMAND: - STADIG FULD TILLID TIL CLAUS JENSEN

Guldborgsund

FOND MANGLER AFTAGERE TIL MILLION

Indland

BEREDSKABSNIVEAU HÆVET TIL NÆSTHØJESTE NIVEAU EFTER GASLÆK

Lolland

LETTET CAFÉEJER: NU KAN KUNDERNE BETALE MED KORT

112

KVINDE FASTKLEMT I SENGEHEST

Guldborgsund

MÅSKE HURTIGERE SAGSBEHANDLING I BYGGESAGER

Energikrise

- ALT BLIVER SLUKKET UNDTAGEN KØLESKABET

Annonce
112

ET OVERLÆS OG TO NARKOBILISTER

Guldborgsund

SOCIALUDVALG SKAL FINDE 28 MILLIONER

Lolland

- PÅ REKORDÅRET NÅEDE VI AT SÆLGE TRE TON SILD PÅ TRE KVARTER

Kultur

LIGE NU TRÆNGER VERDEN TIL LIDT SIKKERHED

Guldborgsund

- DET ER ALTID ET FREMSKRIDT, AT HAN ER LYDHØR

Indland

TERRORDØMT SPRINGER BYRET OVER I SAG OM ANERKENDELSE SOM AGENT

Varmestrid

VARMESTRID SÆTTES PÅ PAUSE

Royalt

DRONNING MARGRETHE FÅR OVERRAKT SPROGPRIS AF DEN NORSKE DRONNING

Annonce
Annonce