Annonce
Lolland

Korshær holder varmestue i kirken

Korshærspræst Helle Lund, frivillig Steen Rasmussen og korshærspræst Kathrine A. Brorsen byder velkommen. Foto: Andreas Johansen

Kirkens Korshær i Nykøbing rykker hver onsdag i tidsrummet fra klokken 9 til 13 ind i Rødby Kirke for at mødes med folk over en kop kaffe, et stykke kage og en god snak om store og små emner.

RØDBY Den smukke rødstenskirke midt i Rødby danner hver onsdag rammerne om et nyt forsøg, Kirkens Korshær i Nykøbing har valgt at gøre sig. De kalder det for "Pop-up varmestue", og konceptet er ganske simpelt: Alle, der har lyst, kan få lov til at komme ind og få en kop kaffe, et stykke brød nede fra den lokale bager og en god snak med en af kræfterne bag varmestuen.

Det kan for eksempel være Steen Rasmussen, der sørger for at være med hver eneste onsdag. Han er pensioneret, og han nyder at gøre en forskel for andre, der har det svært.

- Der kommer misbrugere, psykisk syge, socialt udsatte og så bare dem, der er nysgerrige. En bred vifte af mennesker, der kunne bruge nogen at drikke en kop kaffe med og tage en god snak. Andet gør vi sådan set ikke. Det er spændende at være frivillig i sådan et projekt. Folk fortæller deres historier. De er nogle gange meget barske med misbrug, stoffer og alkohol, men det er spændende at få lov at hjælpe andre, der lever på kanten af samfundet, forklarer Steen Rasmussen over en kop varm Nescafé i kirkens lokaler.

Han har hele sit arbejdsliv arbejdet med noget helt andet, men har alligevel et særligt kendskab til de, der lever en utraditionel tilværelse.

- Jeg havde en søster, der døde for nogle år siden. Hun døjede med psykisk sygdom, så jeg har mødt mange skæbner på Oringe, Saxenhøj og sådan. Jeg har været vant til at møde mange forskellige mennesker, som minder om dem, jeg møder her. Det er ikke så fremmed for mig, fortæller Steen Rasmussen.

Helle Lund er både sognepræst og korshærspræst. Hun sørger også for at sidde i kirkens lokaler hver onsdag formiddag. Mange af de besøgende har hun nemlig selv guidet mod pop-up varmestuen.

- Der kommer ikke så mange om søndagen til gudstjenesterne her i Rødby. Men gennem mit virke har jeg mødt mange, som jeg har fortalt om pop-up varmestuen, og flere af dem er kommet forbi, har jeg set. Halvdelen af dem, der kommer, er nogle, jeg har mødt som præst.

Antallet af besøgende svinger mellem et par stykker og op mod 10.

- Jeg er glad for, at der allerede kommer nogen nu. Jeg er vant til, at ting tager lang tid, og vi er først lige gået i gang, forklarer Helle Lund.

Annonce
Vm i fodbold

VM: DANMARK MOD AUSTRALIEN

Annonce
Annonce
Lokal nyt

LOKAL BANK ADVARER MOD SVINDLERE

Guldborgsund

VELUX FONDEN MED STOR STØTTE TIL LOKAL MUSLINGE-DYRKNING

Lokal nyt

FOLKETIDENDE FÅR NY CHEFREDAKTØR

Lokal nyt

MARKANT KURSSKIFTE: DR DROPPER DISNEY SJOV

Håndbold

NFH-SPILLER I FAMILIEFEJDE

Femern

FEMERNBYGGERI KOSTER 15,5 MILLIONER OM DAGEN

Lokal nyt

LÆGEVAGTENS TELEFONBØVL LØST

Sport

KAN HAN SLÅ VINGEGAARD OG VIKTOR? LOKAL ATLET NOMINERET TIL STOR HÆDERSPRIS

112

MÅLTE 450 - UDDELTE KUN BØDER

Lolland

SORTERING AF SKRALD FRA APRIL 2023

Lolland

RESTAURANTER KONKURS

Lokal nyt

DONORER FÅR NÆPPE KOMPENSATION

Lolland

SLUT MED HJEMMELAVET HAVREGRØD TIL ÆLDRE

Lolland

OPBAKNING TIL NY HAL

Lokal nyt

LOLLAND-FALSTER FÅR NYE DOMMERSPIRER

Lolland

REVY FÅR EN SIDSTE ØKONOMISK HÅNDSRÆKNING

Annonce
Guldborgsund

BORGERMØDE BLIVER AFGØRENDE FOR KLIMA-Ø

Håndbold

NFH SMIDER BOMBE: SÆLGER STJERNESPILLER

Guldborgsund

RENÉ CHRISTENSEN ER BLEVET ANSAT

Erhverv

PÅ VEJ TIL LOLLAND OG FALSTER: NU ER DE KØBT AF SHELL FOR MILLIARD-BELØB

112

EFTER UHELD: VEJ GENÅBNET

Indland

3,7 FERIEMILLIARDER VENTER BARE PÅ AT BLIVE UDBETALT

Indland

BORGERE KAN IKKE FÅ LOV AT BETALE GÆLD: OMUBUDSMAND GÅR IND I SAGEN

Annonce
Annonce