Annonce
Lolland

Korshær holder varmestue i kirken

Korshærspræst Helle Lund, frivillig Steen Rasmussen og korshærspræst Kathrine A. Brorsen byder velkommen. Foto: Andreas Johansen

Kirkens Korshær i Nykøbing rykker hver onsdag i tidsrummet fra klokken 9 til 13 ind i Rødby Kirke for at mødes med folk over en kop kaffe, et stykke kage og en god snak om store og små emner.

RØDBY Den smukke rødstenskirke midt i Rødby danner hver onsdag rammerne om et nyt forsøg, Kirkens Korshær i Nykøbing har valgt at gøre sig. De kalder det for "Pop-up varmestue", og konceptet er ganske simpelt: Alle, der har lyst, kan få lov til at komme ind og få en kop kaffe, et stykke brød nede fra den lokale bager og en god snak med en af kræfterne bag varmestuen.

Det kan for eksempel være Steen Rasmussen, der sørger for at være med hver eneste onsdag. Han er pensioneret, og han nyder at gøre en forskel for andre, der har det svært.

- Der kommer misbrugere, psykisk syge, socialt udsatte og så bare dem, der er nysgerrige. En bred vifte af mennesker, der kunne bruge nogen at drikke en kop kaffe med og tage en god snak. Andet gør vi sådan set ikke. Det er spændende at være frivillig i sådan et projekt. Folk fortæller deres historier. De er nogle gange meget barske med misbrug, stoffer og alkohol, men det er spændende at få lov at hjælpe andre, der lever på kanten af samfundet, forklarer Steen Rasmussen over en kop varm Nescafé i kirkens lokaler.

Han har hele sit arbejdsliv arbejdet med noget helt andet, men har alligevel et særligt kendskab til de, der lever en utraditionel tilværelse.

- Jeg havde en søster, der døde for nogle år siden. Hun døjede med psykisk sygdom, så jeg har mødt mange skæbner på Oringe, Saxenhøj og sådan. Jeg har været vant til at møde mange forskellige mennesker, som minder om dem, jeg møder her. Det er ikke så fremmed for mig, fortæller Steen Rasmussen.

Helle Lund er både sognepræst og korshærspræst. Hun sørger også for at sidde i kirkens lokaler hver onsdag formiddag. Mange af de besøgende har hun nemlig selv guidet mod pop-up varmestuen.

- Der kommer ikke så mange om søndagen til gudstjenesterne her i Rødby. Men gennem mit virke har jeg mødt mange, som jeg har fortalt om pop-up varmestuen, og flere af dem er kommet forbi, har jeg set. Halvdelen af dem, der kommer, er nogle, jeg har mødt som præst.

Antallet af besøgende svinger mellem et par stykker og op mod 10.

- Jeg er glad for, at der allerede kommer nogen nu. Jeg er vant til, at ting tager lang tid, og vi er først lige gået i gang, forklarer Helle Lund.

Annonce
Annonce
Pilotstrejke

Lokalt par strandede i lufthavnen under SAS-strejke

Annonce
Fugleskydning

SØNDAGSJAGT PÅ FEM TRÆFUGLE

Annonce
Forsiden netop nu
112

SIGTET EFTER BRAND

Lolland

PØLSESNAK OM KRYDDERIER OG MEDISTER

Lotto

LOKAL LOTTOMILLINÆR

Badevand

TARMBAKTERIER I VANDET VED BADEANSTALT

Strejke

SAS: PILOTSTREJKE RAMMER OMTRENT 30.000 REJSENDE PER DAG

Lolland

HUN HAR VÆRET DØD I 200 ÅR - ALLIGEVEL FORTJENER HUN LIGTOG GENNEM SKOVEN

Beach Walk

FORBEREDELSERNE I FULD GANG

Field's

LOKAL MOR OG DATTER MIDT I SKUDDRAMA I FIELD'S

Filed's

BIOGRAFER HOLDER LUKKET GRUNDET SKYDERI I FIELD'S

112

BLEV VÆKKET AF BRANDALARM

Field´s

DE TRE DRÆBTE I FIELD'S ER TO 17-ÅRIGE OG EN 47-ÅRIG

Vejr

KØLIGT SOMMERVEJR VIL DOMINERE DEN KOMMENDE UGE

Field's

DET VED VI OM SKYDERIET I FIELD'S

Annonce
Field's

FIELD'S HOLDER LUKKET I MINDST EN UGE EFTER SKYDERI

landsstævne

STORSLÅET OG EFFEKTFULDT FARVEORGIE FRA EFTERSKOLERNE

landsstævne

EFTERSKOLEELEVER BEGEJSTREDE OVER OPLEVELSEN

Guldborgsund

KÆMPEBJØRNEKLO HAR VOKSET SIG STÆRK I TI ÅR MED BESPARELSE

Lokal nyt

En 22-årig dansk mand er anholdt efter skyderi i Fields

landsstævne

AFSLUTNING MED MANÉR: CARPARK NORTH, POPMUSIK OG GAMLE DANSKE SANGE

Lolland

OMBYGNING AF HAVNEBYGNING SKAL I UDBUD

Særlige steder

FLERE SÆRLIGE STEDER: KALLØGRÅ

Annonce
Annonce