Annonce
Politik

Kun én plads i regionsrådet til LF

Claus Bakke (V) fra Nykøbing får ikke genvalg til regionsrådet. Dermed er der kun ét medlem fra Lolland-Falster i det nye regionsråd. Foto: Flemming Keith Karlsen

Lolland-Falsters repræsentation i regionsrådet er endnu en gang blevet reduceret

REGION SJÆLLAND Den siddende regionsrådsformand Heino Knudsen (S) fra Nakskov bliver eneste valgte kandidat fra Lolland-Falster i regionsrådet fra 1. januar 2022.

Ved det foregående valg blev Heino Knudsen og Claus Bakke (V) fra Nykøbing valgt ind, mens Mette Vallentin (SF) blev førstesuppleant. Da hendes partikollega Torben Haack fra Køge døde efter kort tids sygdom, overtog hun i juli i år hans plads.

Men hverken Claus Bakke eller Mette Vallentin har fået stemmer nok til en plads i regionsrådet, så Heino Knudsen er fra 1. januar ene om at repræsentere Lolland-Falster i Region Sjælland. Han fik til gengæld også et historisk godt valg med over 50.000 personlige stemmer.

Hvis man går to valg tilbage, var Lolland-Falster repræsenteret med otte medlemmer i regionsrådet, så det er noget af en tilbagegang, landsdelen har oplevet på relativt kort tid.

Og det vækker stor ærgrelse blandt de lokale kandidater.

56-årige Claus Bakke har siddet i regionsrådet i de to sidste valgperioder, og han betegner det ligefrem som en katastrofe for Lolland-Falster.

- For mit eget vedkommende er jeg selvfølgelig enormt ked af det, og for Venstre Guldborgsund og Lolland-Falsters vedkommende er jeg meget mere ked af det. For Lolland-Falster er det en katastrofe, for der er jo ingen repræsentant nu syd for Vordingborg bortset fra Heino Knudsen, som jo skal overskue det hele selv, hvis han ikke får noget hjælp, og der er ingen hjælp at hente nu. Alt, hvad der har med Region Sjælland at gøre i vores område, er jo nu overladt til andre, siger en tydeligt skuffet Claus Bakke, som i øvrigt også ryger ud af byrådet i Guldborgsund.

Han nævner distriktspsykiatrien i Maribo som et konkret eksempel på, at det har gjort en forskel at have lokale kandidater i regionsrådet.

- Distriktspsykiatrien var landet i Vordingborg, hvis ikke vi var nogen, der havde sagt, at det går ikke. Det er det, der er perspektivet nu. Det er en katastrofe, siger Claus Bakke.

Hvorvidt det er Heino Knudsen, som med sit flotte valg har støvsuget stemmer fra de andre lokale kandidater, ved han ikke.

- Men det er besynderligt, at borgerne på Lolland-Falster ikke bakker mere op om deres lokale kandidater. Guldborgsundlistens stunt med at stille op til regionsrådsvalget er også en selvødelæggende manøvre, som jeg simpelthen ikke kan forstå, siger Claus Bakke.

Mette Vallentin har fået 1.056 stemmer, hvilket ikke er nok til at komme ind i regionsrådet. Hun må derfor nøjes med at være førstesuppleant for nu tredje gang.

- Det er jeg selvfølgelig møgærgerlig over. Specielt når jeg har været med til at forhandle konstitueringsaftalen, så det er lidt surt, siger Mette Vallentin.

Hun peger på, at det nok blev afgørende, at der var to kandidater fra Guldborgsund opstillet for SF.

- Man skulle nok have nøjedes med én, så var det nok lige gået, siger hun.

- Det er ærgerligt for vores område, at vi ikke bliver repræsenteret bedre, end vi gør. Det er nok det, der ærgrer mig allermest. Men det er der ikke så meget at gøre ved. Vi må prøve i samlet flok at være lidt mere strategiske næste gang, siger Mette Vallentin.

Annonce
Annonce
Nordfalster

Ny uddeler er fundet til Super Brugsen

Annonce
Guldborgsund

Færre på højskole i foråret

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

Lokale oddere har fået nye hængebroer

Lokal nyt

Priserne er høje: Det er gyldne rapstider

Sport

Nick Szwiec: Vi skal tillade os at drømme stort

Sport

Ung ukrainsk flygtning spiller i NFC: - Fodbold er mit liv

Guldborgsund

Lille ønske om mere ro bliver til kæmpe-naturpark

Guldborgsund

Kædeforretning genåbner stor butik: Nu er vi mere rustede til konkurrencen

Lokal nyt

Folketidende Podcast: De lokale hjælper ukrainerne, fordi de slet ikke kan lade være

Guldborgsund

Indbrud i biler fra kommunen

Guldborgsund

Hel by skal have nye gadelamper

Erhverv

Øernes Revision overtager Revisionscentralen

Guldborgsund

Kommunale byggeprojekter udskydes: Vi følger prisudviklingen tæt

Lolland

Lollandske sportsforeninger oplever fortsat medlemsflugt

Lolland

Netværk føler sig sat udenfor døren

Annonce
Guldborgsund

Boligselskab udskyder renoveringer for op mod 300 millioner kroner

112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

112

Bølge af indbrud i biler fortsætter

Annonce
Annonce