En sommerhusejer har fået dispensation til at rive sommerhus ned og bygge et nyt.
FEJØ Ejerne af et sommerhus på Storemosevej på Fejø har fået dispensation fra Kystdirektoratet til at genopføre det.
Det gamle hus er fra 1933 og 65 kvadratmeter stort fordelt med 40 kvadratmeter i stueetagen og 25 kvadratmeter på en uudnyttet tagetage - derudover er der en kælder. Huset ligger så tæt på kysten, at det er omfattet af strandbeskyttelseslinjen. Inden for den linje må man ikke bare bygge, og derfor skal Kystdirektoratet sige god for, at der må opføres et nyt, hvis det eksisterende rives ned.
Den administrative praksis for denne type sager er, at der gives dispensation fra strandbeskyttelsen til - efter nedrivning - at genopføre et nyt sommerhus. Kravet er blot, at den eksisterende bygning ikke er så forfalden, at den ikke repræsenterer nogen værdi af betydning. Man kan altså ikke bare få lov at bygge nyt ovenpå en egentlig ruin.
Som udgangspunkt er det også en forudsætning, at bygningen opføres med omtrent samme placering, størrelse og karakter som den gamle, ligesom det er en betingelse, at den nye bygning anvendes til samme formål som hidtil.
Det er da også det, ejerne har søgt om: Det nye sommerhus skal opføres på nøjagtig samme placering som det eksisterende og bliver - ligesom det eksisterende - med træbeklædning og stråtag. Det bliver dog også en lille smule større og højere end det gamle, da det nye hus vil blive bedre isoleret. Og så skal tagetagen indrettes til overnatning.
Det er alt sammen inden for rammerne af den administrative praksis, skønner Kystdirektoratet. Så på baggrund af de oplysninger, direktoratet har modtaget i sagen om bygningens udformning og placering med videre, vurderer det, at der kan dispenseres.
Kystdirektoratet har i øvrigt også vurderet det ansøgte i forhold til international lovgivning om naturbeskyttelse og konkluderet, at der ikke er hensyn, der taler afgørende imod det ansøgte.
Kystdirektoratet understreger dog, at dispensationen kun gælder strandbeskyttelseslinjen - det kan også kræve andre tilladelser, før ejerne må gå i gang.