Annonce
Lokal nyt

Længere rejsetid ender på ministerens bord

Med stoppet for kørsel af togbusser vil DSB først betjene strækningen igen, når Femernforbindelsen er færdig i 2029. Foto: Anders Knudsen

Brev til minister fra regionen og de lokale kommuner kræver hurtig forbindelse.

Region Sjælland, Lolland og Guldborgsund Kommuner ønsker den statslige tog(bus)-forbindelse mellem Rødbyhavn og Nykøbing opretholdt.

Mens togbusserne i dag bruger 47 minutter på turen til Rødbyhavn, skal passagerer med den nye køreplan, som træder i kraft i den kommende weekend, i stedet bruge buslinjen 720R med skifte i Maribo på Lollandsbanen. Denne kombination af bus og lokalbane tager 80 minutter langt fra de 23 minutter togturen tog inden den blev erstattet af togbusser.

Når Femernforbindelsen engang står færdig, vil den nye station ”Lolland” ved Holeby blive sidste stop for togene på Lolland siden, inden de kører under tunnelen til Tyskland.

I sidste uge meldte Udvalget for regional udvikling i Region Sjælland ud, at man ville tage kontakt til transportminister Benny Engelbrecht (S) og forlange, at DSB skal opfylde sin opgave i forhold til passagerne.

Nu melder også de to lokale borgmestre sig ind i kampen sammen regionsrådsformand Heino Knudsen og formand for Udvalget for Regional Udvikling i Region Sjælland Peter Jacobsen.

Sammen har de sendt et brev til transportminister Benny Engelbrecht med krav om, at der også i den kommende køreplan bliver mulighed for en direkte forbindelse mellem Nykøbing og Rødbyhavn.

- Det er stærkt utilfredsstillende og på ingen måde rimeligt, at man fjerner et tilbud, uden at sætte et andet i stedet – og slet ikke, når det er med kort varsel og uden tidshorisont. Områdets pendlere og andre rejsende har i forvejen i lang tid været tvunget til at leve med længere rejsetid, alternative ruter og ekstra skift, og vi har brug for at have en hensigtsmæssig offentlig transport, der kan binde vores region sammen – også når der er sporarbejde, siger Heino Knudsen.

Han håb er, at transportministeren vil se positivt på en alternativ løsning, hvor man som minimum kan tilgodese områdets pendlere med en togbus i lige linje i de tidlige morgen- og sene eftermiddagstimer.

I Lolland Kommune mener borgmester Holger Schou Rasmussen, at både lokale unge og Femernbyggeriet rammes af den besværlige transport.

- Rødbyhavn lægger netop nu jord til danmarkshistoriens største byggeri. Med tusindvis af ekstra arbejdspladser på Femern er det vigtigt at sikre, at de mange medarbejdere, gæster og samarbejdspartnere har mulighed for at komme til og fra området med en hurtig, fleksibel og klimavenlig kollektiv transport, uden at det kræver en dagsrejse, siger borgmesteren.

Hans kollega i Guldborgsund Kommune borgmester John Brædder er bekymret for, at den manglende direkte forbindelse, vil betyde færre unge under uddannelse.

- Vi ved, at en lang transport let kan være en barriere, når de unge skal vælge uddannelse, og vi har derfor brug for attraktive, offentlige transportmuligheder for at tiltrække og fastholde flere unge i vores uddannelsestilbud lokalt, siger John Brædder.

DSBs nye køreplan træder i kraft på søndag 12. december.

Her kan du læse brevet som er sendt til transportministeren KLIK HER

Annonce
Annonce
Dronningen kommer på besøg

HVILKE MINDER HAR DU FRA DRONNINGEBESØG PÅ LOLLAND-FALSTER?

Annonce
112

TYVERI FRA BYGGEPLADS

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

HAJKUTTERE SENDT AFSTED MED BULDER OG BRAG

Guldborgsund

VINDER BROBYGGERI TIL EN HALV MILLIARD OVER GULDBORGSUND

Guldborgsund

NU BEGYNDER NÆSTE ETAPE AF ASFALTARBEJDET PÅ FARØBROERNE

Sport

AFRIKANSK MESTER KLAR TIL AT SENDE LOKAL BOKSER I GULVET

Lolland

STRØMMEN ER VENDT TILBAGE PÅ ASKØ

112

ÅRSAG KLARLAGT: VOLDSOM BRAND BLEV UDLØST AF KORTSLUTNING

Guldborgsund

SKOLELEDERE: DET NYE SKOLEÅR SKAL BYDE PÅ OPLEVELSER

Guldborgsund

DET ER HØJSÆSON FOR KATTEKILLINGER I NØD

Folketingsvalg

VALGET NÆRMER SIG: VIL DU VÆRE MED I VORES VÆLGERPANEL?

Lolland

TRODS UNDERSKUD: REVY KÆMPER VIDERE

Femern

FEMERN A/S OMLÆGGER LOKALE VEJE

Storstrømsbroen

STORSTRØMSBROEN TRÆKKER ITALIENSK KÆMPE I MINUS

Lolland

SÅ ER PROGRAMMET FOR Ø-BESØGET KLAR: HER KAN DU SE DRONNINGEN

Annonce
Sport

POLMAN SIDDER OVER I FØRSTE TESTKAMP FOR NFH

Vejr

HEDEBØLGE PÅ VEJ: DAGTEMPERATURER OVER 25 GRADER EN HEL UGE FREM

Guldborgsund

FORMAND FOR HANDICAPRÅD: HAR IKKE HØRT NOGEN RÅBE OP OM UNØDVENDIGE AMPUTATIONER

Sport

NYKØBING FC TRAK SUPERLIGAMANDSKAB I POKALEN

112

NATLIGT INDBRUD HOS KØBMAND: POLITIET EFTERLYSER VIDNER

Landbrug

STOR TILFREDSHED MED HØSTEN: - DET SER RIGTIG GODT UD

112

RØG FRA GARAGE-BRAND SPREDTE SIG TIL HUS

Guldborgsund

OPGAVE I UDBUD: HVEM SKAL LEVERE MAD OG DRIKKE TIL STUDERENDE?

Annonce
Annonce