Annonce
Lokal nyt

Lærlinge fik tilbudt ny læreplads

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lærlinge kom i klemme, da Bandholm Hotel lukkede. Et online nødråb gik viralt og skaffede nye lærerpladser. Nu ventes på afgørelse.

I sidste uge så det rigtig sort ud for 20-årige Caroline Pyndt Jensen og 31-årige Fieillona Juul Greve Reesen, Det skriver Fagbladet 3F.

De to receptionistelever har været i lære på det firestjernede Bandholm Badehotel på det nordlige Lolland, men hotellet er for tiden lukket og i alvorlige økonomiske problemer på grund af coronaepidemien og manglende gæster. Derfor skrev de et opslag på det sociale netværk LinkedIn med en bøn til alle hoteller på Sjælland og øerne om hjælp til at få en ny læreplads:

“Vi håber inderligt, at der er nogle i denne fantastiske branche, som kan hjælpe os med at gennemføre vores uddannelse. Vi har kæmpet os vej igennem et hårdt forløb med corona og nedlukninger, og det har taget blod sved og tårer at komme hertil, men vi giver ikke op! Det ville betyde alverden for os, hvis I vil dele dette opslag, så vi kan komme ud på den anden side med smil på læben og et svendebrev i hånden,” skrev Caroline Pyndt Jensen og Fieillona Juul Greve Reesen blandt andet.

Opslaget gik viralt, og muligheden for at gennemføre deres uddannelse ser i dag meget lysere ud for de to kvinder.

- Det har været helt vildt. Allerede da vi lagde opslaget ud, begyndte vi at få e-mails og henvendelser. Det er nu blevet set af over 80.000 mennesker, og der er utrolig mange, som har delt det. Opbakningen har været meget overvældende, siger Caroline Pyndt Jensen.

Efter opslaget blev hun kontaktet af Kurhotel Skodsborg. Det førte først til et virtuelt møde via internettet, så en invitation til et fysisk møde, og i dag har Caroline Pyndt Jensen fået lovgivning på en læreplads på kurhotellet i Nordsjælland.

Fieillona Juul Greve Reesen er blevet tilbudt en ny læreplads på hotel Comwell i Sorø.

- Jeg er normalt ikke typen, der deler den slags på de sociale medier, men jeg glad for, at vi gjorde det. Jeg er rørt og meget positivt overrasket over, hvordan folk har reageret. Det er fantastisk, siger hun.

Problemerne for de to receptionistelever er dog ikke helt løst endnu.

Fieillona Juul Greve Reesen begyndte i begyndelsen af januar på sit andet og sidste hovedforløb på en EUD erhvervsuddannelse. Caroline Pyndt Jensen, der går på EUX, begyndte torsdag 13. januar på det andet af tre hovedforløb på sin erhvervsuddannelse.

Kravet til dem begge er dog, at de skal have en læreplads for at få lov til at gennemføre skoleforløbene.

- Jeg er reelt stadig ansat på Bandholm Badehotel, så det er lidt presset, siger Caroline Pyndt Jensen.

I slutningen af december sidste år fik Caroline Pyndt Jensen, Fieillona Juul Greve Reesen og resten af de lidt over 40 ansatte på Bandholm Badehotel, hvoraf godt halvdelen er 3F’ere, at vide, at de ikke kunne få deres løn.

Hotellets økonomiske problemer har været beskrevet i Folketidende og andre lokale og landsdækkende medier, og 3F Guldborgsund indgav tirsdag i sidste uge en konkursbegæring mod driftsselskabet bag hotellet på grund af den manglende udbetaling af løn.

Faglig sekretær Lena Blak Eriksen, Privat Service, Hotel & Restauration og Søfart i 3F Guldborgsund, venter nu på en afgørelse fra skifteretten.

- Det er en møgsituation for Caroline, Fieillona og vores andre medlemmer på hotellet. Alle vil gerne have deres løn, og Caroline, Fieilliona og de andre lærlinge vil gerne have mulighed for at gøre deres uddannelser færdige, siger Lena Blak Eriksen.

- Men de er taget som gidsler, indtil der falder en afgørelse i skifteretten, og de ved, om de kan blive fritstillet. Alternativt skal hotellet være med til at indgå en gensidig ophævelse af deres uddannelseskontrakter, siger hun.

Annonce
Annonce
Lolland

TO SOGNE LÆGGES SAMMEN EFTER PRÆSTESTRID

Annonce
Kultur

STJERNE-DIRIGENT OG BIGBAND INDTAGER BY

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

TO BOLIGBLOKKE SKAL RIVES NED

Rejsegilde

NY STADIONHAL BLIVER DYRERE END VENTET

Gaslækager

ENERGISTYRELSEN: OVER HALVDELEN AF GASSEN ER UDE AF RØRLEDNINGER

Energikrise

FJERNVARMEKUNDER KAN ÅNDE LETTET OP

Gaslækager

RUSLAND VIL HAVE SAG OM GASLÆKAGER TAGET OP I FN'S SIKKERHEDSRÅD

Energikrise

JULESTJERNERNE LYSER KUN I FÅ TIMER

Gaslækager

MYNDIGHEDER INDKALDER TIL BRIEFING OM GASLÆKAGER ONSDAG - FØLG LIVEBLOG

Lolland

SNART KAN DU KOMME I INFRARØD SAUNA

Royalt

PRINS JOACHIMS BØRN MISTER PRINSESSE- OG PRINSETITLER

112

UNG BUTIKSTYV STAK AF, FØR POLITIET NÅEDE FREM

112

FORMODET FALSK BANKMAND ANHOLDT

Lolland

TRYKKET STEMNING: LILLE PLEJEHJEM TRUET AF LUKNING

Indland

SOL OG VIND SKAL HJÆLPES PÅ VEJ MED MIDLERTIDIGE ELMASTER

Annonce
Håndbold

NFH FORLÆNGER MED CHEFTRÆNEREN

112

STOPPET MED 1.700 KILO I OVERLÆS AF GRØNTSAGER

Guldborgsund

LOKAL MINKAVLER VIL IKKE HAVE DYR I BURENE IGEN

Lolland

SKEPTISK BYRÅD GODKENDTE PARTNERSKABSAFTALE

Guldborgsund

ÆLDRE SAGEN SØGER FLERE SKOLEVENNER

Erhverv

DANSKE NETBUTIKKER MANGLER MÆRKNING AF FARLIGE VARER

112

MAND FUNDET DØD I HAVNEBASSIN

Gasledning til LF

SELSKAB KLAPPER I OM GASLEDNINGEN

Annonce
Annonce