Annonce
Lolland Falster 2020

Landmænd siger nej tak til aktier i sukkerkoncern

Formand Troels Frandsen fik på den udsatte generalforsamling i går mulighed for at orientere medlemmerne om blandt andet nej tak til aktiekøb i Nordic Sugar. Foto: Jan Knudsen

Tilbud til Danske Sukkerroedyrkere om medejerskab af Nordic Sugar afvises.

LOLLAND-FALSTER Tak for tilbuddet. Men nej tak.

Sådan lyder svaret fortsat fra Danske Sukkerroedyrkere, når det gælder muligheden for at blive medejere af den koncern, der køber og bearbejder deres roer: Nordic Sugar - og dermed også Nordzucker.

På generalforsamlingen hos sukkerroedyrkerne i Sakskøbing i går forklarede formand Troels Frandsen, Kettinge, detaljeret om baggrunden for foreningens nej tak på medlemmernes vegne.

Spørgsmålet blev aktuelt efter generalforsamlingen 2020, hvor Nordzucker-direktør Lars Gorissen åbnede for muligheden af medejerskab - som tilfældet i øvrigt er i Tyskland.

Formand Troels Frandsen fik på den udsatte generalforsamling i går mulighed for at orientere medlemmerne om blandt andet nej tak til aktiekøb i Nordic Sugar. Foto: Jan Knudsen

Indgående

- Vi har været meget konkrete i de efterfølgende drøftelser med Nordic Sugar, hvor man med baggrund i en værdifastsættelse på Nordic Sugar på to milliarder kroner tilbød en ejerandel på mellem 200-400 milllioner kroner til os. Og en plads i bestyrelsen. Vi har diskuteret sagen indgående og inddraget rådgivning. Men svaret er altså nej tak. I hvert fald i denne omgang, forklarer Troels Frandsen.

- 200-400 millioner kroner er mange penge, hvor vi som dyrkere skal investere i svært omsættelige aktier, fordi de er unoterede. Der er usikkerhed med et eventuelt senere salg af aktier - for eksempel hvis man stopper som roedyrker. Samtidig har ophør af kvoter og mindstepriser efter 2017 betydet, at indtjeningen for roedyrkere og sukkervirksomheder i EU er faldet. Så der er for os dyrkere ikke udsigt til et specielt attraktivt afkast på en investering i medejerskab, tilføjer formanden.

Han peger også på, at man ikke ønsker en sammenkædning mellem ejerskab og muligheden for at tegne roekontrakt.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Værste scenarie

- Og så må vi også konstatere, at en værdi på to milliarder kroner af Nordic Sugar er baseret på fortsat produktion af sukker. Det tror vi også på. Men hvis vi skal ind med en investering, så skal værste scenarie også indgå i vurderingen. Og vi ved, at værdien af en lukket sukkerfabrik er lig stort set nul, påpeger Troels Frandsen.

- Det er da positivt med en bestyrelsespost og eventuelt ekstra indsigt i Nordic Sugar. Men den mulighed kan ikke i sig selv begrunde en investering fra dyrkerne. Og vi skal også være opmærksomme på, at en bestyrelsespost også er underlagt en række regler om tavshedspligt, påpeger han.

Administrerende direktør i Nordic Sugar, Jesper Thomassen, der var gæst på generalforsamlingen i Sakskøbing Sportscenter i går, nøjedes med at konstatere til forsamlingen:

- Jeg ville gerne have haft jer med som ejere.

Læs også artiklerne "Solide udbytter men lave priser giver roedyrkere panderynker" og "Dalby bliver æresmedlem" i torsdagens Folketidende.

  • Formand Troels Frandsen fik på den udsatte generalforsamling i går mulighed for at orientere medlemmerne om blandt andet nej tak til aktiekøb i Nordic Sugar. Foto: Jan Knudsen
  • Formand Troels Frandsen fik på den udsatte generalforsamling i går mulighed for at orientere medlemmerne om blandt andet nej tak til aktiekøb i Nordic Sugar. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Efter flere forsinkelser: 30 millioner dyrt projekt kan endelig begynde

112

Bil i brand på motorvejen

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

Triumf i Silkeborg - perfekt slutspilsstart for NFH

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Lolland

Askø-beboere fik besøg fra Christiansborg i færgesag: - Dejligt at nogen gider lytte til os

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

112

Politiet med klar opfordring: Aftal det på forhånd

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Lolland

Efter voldsom brand: Militærmuseum genopstår

Sport

Skifteret giver NFC-konkurrents ejer frist til at komme med redningsplan

Lokal nyt

Venstre vil forlænge grænsekontrollem

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Nu skal pengene findes: Besparelser for 16 millioner kroner sendes i høring

112

Hundredvis blitzet - en kørte 147 km/t

Indland

Over 800 butikker vil donere overskudsmad i påsken

Lolland

Engang var den Danmarks bedste Aldi: Nu åbner den snart som Rema 1000

Lolland

Kæmpe kovending: Alligevel flertal for omfartsvej

Guldborgsund

Revyen solgte ud: - Nu skal vi lige komme os over chokket

Vejret

Lavtryk og regn besøger Danmark i påskedagene