Annonce
Guldborgsund

KUN SEKS BLEV OPTAGET - MEN LANGT FLERE SØGTE IND

Joan Høgstedt Larsen er uddannelsesleder for det nye uddannelsescenter under Kriminalforsorgen i Nykøbing. Seks elever er begyndt i august, og man håber at se flere elever ved næste optagelsesrunde i det nye år. Foto: Jan Knudsen 
Et optag på seks elever på ny uddannelse under Kriminalforsorgen er ikke et udtryk for en smal interesse, forklarer kriminaldirektør. Mange flere søgte ind, men kom ikke igennem nåleøjet.

NYKØBING: Knap havde eleverne på en spritny uddannelsesinstitution fundet sin plads i klasselokalet, før spørgsmålet opstod i flere medier: Er seks elever nok, når man havde håbet på 25?

Men søgningen var faktisk større, forklarer direktør for Kriminalforsorgen, Ina Eliasen, ved den officielle åbning af uddannelsescentret mandag formiddag.

- Vi er pernitne med, hvem der kommer ind, og disse elever er derfor kommet igennem et nåleøje. Kun én ud af fem ansøgninger godtages, for vi stiller store krav. Især har vi store menneskelige krav til eleverne. Og det er et vigtigt signal at sende til dem, der er kommet igennem. Det er ikke noget, man bare lige gør, siger hun, der dog ikke har det konkrete ansøgertal for uddannelsen i Nykøbing.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Er man meget ung og uerfaren, kommer man ikke igennem. Det er et job, der kræver en stærk psyke.

Mette Adamsen, uddannelsesleder, Kriminalforsorgen

Ansøgerne bliver testet både fysisk, sprogligt og mentalt. Og inden alt det skal de bestå alt det basale som at være mindst 21 år, have en ungdomsuddannelse bag sig, være europæisk statsborger og have en temmelig ren straffeattest.

- Har man været straffet, skal det være for meget, meget lidt og imens man var ganske ung. Har man haft med stoffer at gøre, kan man ikke komme ind, forklarer uddannelsesleder for de fire danske uddannelser til fængselsbetjent, Mette Adamsen.

29 år i gennemsnit

Kommer man igennem her, venter en fysisk test, der kræver, at man er i god form. Blandt andet indgår der en bib-test, som flere har stiftet bekendtskab med i deres skoletid, der er en test i armbøjninger, og derudover skal man have en god koordinationsevne, som man også testes i.

Det er vigtigt at være hurtig, hvis man nu skulle stå i en situation, hvor man både skal bruge sin politistav og forsvare sig selv.

Selvfølgelig kan det lade sig gøre. Al begyndelse er svær, men sammen med Kriminalforsorgen og de tre omgivende kommuner skal vi nok komme op i nærheden af de 25 elever, når næste optag går i gang.

Simon Hansen (S), borgmester, Guldborgsund

Herefter skal man udfylde to onlinetests, hvorefter man vil blive inviteret til et to timer langt interview, hvor ens psykiske robusthed prøves af.

- Er man meget ung og uerfaren, kommer man ikke igennem. Det er et job, der kræver en stærk psyke, siger Mette Adamsen og tilføjer, at gennemsnitsalderen for eleverne er 29 år, når de optages.

En del er dermed ældre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Al begyndelse er svær

Simon Hansen, borgmester i Guldborgsund, har vænnet sig til diskussionerne om, hvorvidt kommunen nu også ligger for langt væk, og om folk overhovedet kan finde hertil.

- Selvfølgelig kan det lade sig gøre. Al begyndelse er svær, men sammen med Kriminalforsorgen og de tre omgivende kommuner skal vi nok komme op i nærheden af de 25 elever, når næste optag går i gang, siger han.

Eleverne på uddannelsen til både fængselsbetjent, transportbetjent og værkmester tilbringer deres skoletid i VUC Storstrøms lokaler på Bispegade, hvor de begyndte for 14 dage siden.

  • NYK Joan Høgstædt Larsen 5
    Joan Høgstedt Larsen er uddannelsesleder for det nye uddannelsescenter under Kriminalforsorgen i Nykøbing. Seks elever er begyndt i august, og man håber at se flere elever ved næste optagelsesrunde i det nye år. Foto: Jan Knudsen 
Annonce
Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Sport

Jakob Larsen efter afklapsning: - Det blev mere grimt end nødvendigt

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken