Annonce
Ugeavisen Lolland

Langø-folket støtter ny turistattraktion i gammel skole

Piotr Gasiorowski og Christine Leth-Møller foran Langø Forsamlingshus, hvor de forleden præsenterede deres planer for Langøs gamle skole som fremtidig turistattraktion. Foto: Lisbet Rasmussen
Ideen om at etablere restaurant og glamping ved Langøs nedlagte skole blev forleden præsenteret i en fyldt forsamlingshussal, hvor beboere gav deres fulde opbakning til projektet.

LANGØ: Klapsalverne var mange, da Christine Leth-Møller og Piotr Gasiorowski bredte deres planer om glamping og restaurant i landsbyens gamle skolebygning ud for Langøs beboere, som interesseret var mødt op til orienteringsmøde i forsamlingshuset tirsdag aften i sidste uge.

Her mødte de ud over Christine og Piotr repræsentanter fra Lolland Kommune, som kunne fortælle om tidsplanen og procedurerne omkring tilblivelsen af den lokalplansændring, der er nødvendigt grundlag for de nye planer på den gamle skole.

Christine og Piotr har planer om at åbne en restaurant og en lille glampingplads med opvarmede jurt-telte i samarbejde med Thomas Pedersen, TP Smede og Marineservice Aps, som ejer de bygninger, hvor Langø Skole førhen modtog elever.

Artiklen fortsætter efter annoncen

For dem, som ikke ved det, så er en glamping en sammentrækning af glamour og camping og dækker over en stadig stigende trend om at tilbyde anderledes og mere komfortable ophold på campingpladser, hvor gæsterne bor i lækre telte med opvarmning og diverse faciliteter. I Langøs glamping vil restaurant, som stadig er på tegnebordet og skal ligge i skolens gymnastiksal, en af de attraktioner, der vil være med til at gøre campingopholdet glamourøst.


Jeg har besøgt Barbados og mange andre smukke steder i verden; men intet sted er så dejligt som Langø

Piotr Gasiorowski

For restauranten, som der er tale om i Skolegården, bliver nærmest Langøs svar på Onsevigs Den fuldkomne Fisker, hvor den udsøgte og velsmagende mad lavet af lokale råvarer er i højsædet.

Christine Leth-Møller har da også arbejdet fire år på Den Fuldkomne Fisker og forud for det leveret grøntsager til "Fiskerens" køkken fra sit daværende økologiske gartneri i Horslunde.

Piotr Gasiorowski kommer fra Polen og har gennem mange år arbejdet som kok i både Irland og England. De sidste fire år i Danmark, hvor han er faldet pladask for Langø (og Christine).

- Jeg har besøgt Barbados og mange andre smukke steder i verden; men intet sted er så dejligt som Langø, siger Piotr, som lige nu er køkkenchef i Den Grønne Verden i Søllested.

Lange udsigter, desværre!

Langøs beboere gav udtryk for, at de syntes, at det er en god idé med restaurant og glamping ved byens gamle skolebygning som fremtidig turistattraktion. Særligt da det under orienteringen i forsamlingshuset kom frem, at der ikke er fare for, at det offentlige område, der ligger bag skolen og blandt andet bruges til legeplads og af spejderne, er i fare for at blive inddraget til glamping.

Det har nemlig været en frygt blandt nogle af Langøs beboere, da hele området omkring skolen inklusiv de kommunalt ejede steder, er omfattet af den lokalplansændring, som skal åbne for Christine og Piotrs planer.

Da det var på plads, var der ingen ende på Langø-folkets opbakning til Skolegården glamping og restaurant.

Artiklen fortsætter efter annoncen

God tid til forberedelse

Til gengæld var der stor utilfredshed i salen over udsigten til den lange sagsbehandling, kommunen har brug for i forbindelse med lokalplansændringen.

Med politisk behandling i indtil flere omgange og en høringsfrist på otte uger kan en ny lokalplan tidligst ligge klar til april næste år. Og det til trods for, at sagen har højeste prioritet i Lolland Kommune, som endda har afsat planlægger Nadja Rummelhoff Henningsen til primært at tage sig af Skolegårds-projektet.

Christine og Piotr har valgt at se den lange tidsfrist som en ekstra mulighed til at få tingene i orden.

- Vi skal ikke betale husleje til Thomas, før vi går i gang med selve projektet. Så vi har ikke brug for en masse penge til at starte med. Til gengæld kan vi bruge det næste år på at planlægge. Få lavet en køkkenhave, hvor vi kan dyrke vores egne grøntsager og få styr på alting, inden vi åbner til næste år, fortæller Piotr Gasiorowski.

  • NAK GLamping
    Piotr Gasiorowski og Christine Leth-Møller foran Langø Forsamlingshus, hvor de forleden præsenterede deres planer for Langøs gamle skole som fremtidig turistattraktion. Foto: Lisbet Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

112

105 taget i fartkontroller

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Guldborgsund

Lukker i protest: Ingen dialog, forståelse eller anerkendelse

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Indland

Vanvid: Seks syrebomber er kastet ind i skolegård i Esbjerg

Annonce
Annonce
Lolland

Aldi sælger ud: Nu kan du købe hele pivtøjet

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

Politik

Løsgængeren Lars Boje stifter nyt parti

112

Klip og bøder på Vestlolland

Rødby

Lalandia lander rekord-overskud: Overvejer udbygning

Sport

Landsholdsstjerner kommer til Falster

Guldborgsund

Jubler over Marys besøg: En kæmpe fornøjelse