Annonce
Guldborgsund

Latinerkvarter har fået farver

Foto: Flemming Keith Karlsen

BILLEDSERIE: Nykøbing-stræde har fået en overhaling med den farverige pensel

NYKØBING Folk, der har slået vejen et smut forbi hyggelige Store Kirkestræde i Latinerkvarteret i de sidste par dage, har fået sig lidt af en overraskelse.

Den smalle handelsgade har nemlig fået en farverig overhaling med den brede malerpensel.

Stenene, der gennem mange år har ligget i gaden, skal skiftes ud med nogle andre i 2020 som et led i den store renovering af Torvet, så i et samarbejde mellem Latinerkvarteret, Multicenter Syd, ColourPlus og ikke mindst Guldborgsund Kommune er der blevet udtænkt en plan.

Der er nemlig ikke spenderet en eneste krone på at gøre Store Kirkestræde farverig. Samarbejdet, der er kommet i stand mellem de mange involverede parter, bygger nemlig på frivillighed hele vejen rundt.

Anne-Lise Becker, ejer af Ruzicka i Store Kirkestræde nummer fire, fortæller om samarbejdet:

- Vi har vores egen lille forening af handlende her i Latinerkvarteret, som prøver at kæmpe imod detailhandlens udfordringer med næb og klør. Det gør vi blandt andet ved at være kreative. Vi fik en ide om at male de efterhånden gamle og slidte sten ude i Store Kirkestræde. Det søgte vi penge til hos kommunen, men fik afslag.

Men selv om de ikke fandt midlerne hos Guldborgsund Kommune, fortsatte de erhvervsdrivende i Latinerkvarteret med at tænke kreativt.

- Vi er som selvstændige vant til at håndtere modgang og udfordringer, så i stedet for at sætte os ned og vente tog vi kontakt til Multicenter Syd. Måske ville de være med til at lave noget, var tanken, fortæller Anne-Lise Becker.

Og det ville de. Derfra blev Nykøbing F. Malerlaug involveret, og de skabte en kontakt til malerforretningen ColourPlus. Så gik det pludselig stærkt.

- ColourPlus var villige til at donere alt materiale, der rent faktisk skulle bruges i projektet. Vi har fået malerruller, tape, grunder og en masse maling, forklarer Peter Pitsch, der er kunstmaler og har hjemme i Store Kirkestræde 1C.

Han har været tovholder på projektet og står bag de kreative valg, der pryder stenene i gaden. Går alt efter planen, så står gaden klar til Late Night på fredag.

En af de studerende fra Multicenter Syd, der virkelig har fået svinget den store malerrulle siden mandag formiddag, er Chanel Nuang-sit. Og det har været en god oplevelse, fortæller hun.

- Det har været rigtig hyggeligt. Folk smiler og vinker til os, og det er dejligt med noget frisk luft, siger Chanel Nuang-sit.

De sidste felter bliver malet onsdag, og Peter Pitsch hiver efter planen malertapen af torsdag.

Ifølge kunstmaleren blev der brugt mere end 100 liter grunder, da der lørdag blev lagt første lag. Og de mange liter maling og grunder er sponsoreret af ColourPlus i Nykøbing. De ser nemlig gerne, at der kommer nogle flere malere i området.

- Det er altid sjovt at være med i sådan et innovativt projekt og lave noget sjov i gaden, så der er kun gode ting at sige om det. Og hvis vi kan være med til at skubbe lidt på at lave nogle lærepladser, så er vi glade for det, fortæller Kenneth Max Andersen fra ColourPlus.

Udover grunder og maling blev også malerruller og alt, hvad der ellers kræves til projektet, sponsoreret af ColourPlus. Og det er Anne-Lise Becker, ejer af Ruzicka i Store Kirkestræde, glad for.

- Uden samarbejdet mellem alle de involverede parter havde vi aldrig været i stand til at gøre sådan noget her. Og jeg håber, de unge fra Multicenter Syd har haft en god oplevelse, for vi er rigtig glade for deres arbejde, siger Anne-Lise Becker.

Latinerkvarteret arbejder hårdt for at være Nykøbings hyggeligste handelsområde, fortæller hun.

- Vi vil gerne gøre noget ekstra, for at folk kommer herned, fordi det er hyggeligt. Vi kan enten gøre noget eller se vores butikker dø, slutter hun kontant.

Chanel Nuang-sit var en af de elever, der svingede malerrullen mandag til onsdag. Det gjorde hun med glæde. Foto: Flemming Keith Karlsen
De hvide streger, der deler farverne, kommer efter planen til at stå knivskarpt, når malertapen fjernes. Foto: Flemming Keith Karlsen
Store Kirkestræde blev malet i perioden mandag til og med onsdag. Her arbejdede elever fra Multicenter Syd på at lave et geometrisk mønster i udvalgte farver. Mønstret er udtænkt i samarbejde med kunstmaler Peter Pitsch, der også har forretning i Latinerkvarteret. Foto: Flemming Keith Karlsen
Foto: Flemming Keith Karlsen
Foto: Flemming Keith Karlsen
Foto: Flemming Keith Karlsen
Foto: Flemming Keith Karlsen
Foto: Flemming Keith Karlsen
Foto: Flemming Keith Karlsen
Annonce
Lolland

SORTERING AF SKRALD FRA APRIL 2023

Annonce
Annonce
Lolland

RESTAURANTER KONKURS

Lolland

SLUT MED HJEMMELAVET HAVREGRØD TIL ÆLDRE

Lolland

OPBAKNING TIL NY HAL

Lolland

REVY FÅR EN SIDSTE ØKONOMISK HÅNDSRÆKNING

Guldborgsund

BORGERMØDE BLIVER AFGØRENDE FOR KLIMA-Ø

Sport

NFH SMIDER BOMBE: SÆLGER STJERNESPILLER

Guldborgsund

RENÉ CHRISTENSEN ER BLEVET ANSAT

Erhverv

PÅ VEJ TIL LOLLAND OG FALSTER: NU ER DE KØBT AF SHELL FOR MILLIARD-BELØB

Indland

VINTERVEJR SENDER ENERGIPRISER PÅ HIMMELFLUGT I DECEMBER

112

EFTER UHELD: VEJ GENÅBNET

Lokal nyt

REGION SJÆLLAND UDVIDER UNDERSØGELSE AF BENAMPUTATIONER

Indland

3,7 FERIEMILLIARDER VENTER BARE PÅ AT BLIVE UDBETALT

Indland

S VIL STEMME IMOD EGET LOVFORSLAG OM BØRNETILSKUD TIL UDSATTE

Indland

BORGERE KAN IKKE FÅ LOV AT BETALE GÆLD: OMUBUDSMAND GÅR IND I SAGEN

Lolland

NAKSKOV SIKRET REVY IGEN NÆSTE SOMMER

Guldborgsund

HÅBER AT SLIPPE AF MED MILLIONGÆLD

Annonce
Lolland

SKOLE REJSTE PENGE TIL INFLATIONSRAMTE FORÆLDRE

112

225 TAGET I FARTKONTROLLER

Lolland

FLERE TONS FOR TUNG VAREBIL

112

VÆRTSHUS SOLGTE ALKOHOL TIL MINDREÅRIGE

Guldborgsund

BLINK, BLINK, SLUK: STRØMSVIGT VED JULETRÆS-TÆNDING

Lolland

LUFTFORURENING? KOMMUNE KUNNE IKKE LUGTE NOGET

Lolland

BYRÅDSMEDLEM SKIFTER PARTI OG GIVER S ABSOLUT FLERTAL

Annonce
Annonce