Annonce
Guldborgsund

Latinerkvarter har fået farver

Foto: Flemming Keith Karlsen

BILLEDSERIE: Nykøbing-stræde har fået en overhaling med den farverige pensel

NYKØBING Folk, der har slået vejen et smut forbi hyggelige Store Kirkestræde i Latinerkvarteret i de sidste par dage, har fået sig lidt af en overraskelse.

Den smalle handelsgade har nemlig fået en farverig overhaling med den brede malerpensel.

Stenene, der gennem mange år har ligget i gaden, skal skiftes ud med nogle andre i 2020 som et led i den store renovering af Torvet, så i et samarbejde mellem Latinerkvarteret, Multicenter Syd, ColourPlus og ikke mindst Guldborgsund Kommune er der blevet udtænkt en plan.

Der er nemlig ikke spenderet en eneste krone på at gøre Store Kirkestræde farverig. Samarbejdet, der er kommet i stand mellem de mange involverede parter, bygger nemlig på frivillighed hele vejen rundt.

Anne-Lise Becker, ejer af Ruzicka i Store Kirkestræde nummer fire, fortæller om samarbejdet:

- Vi har vores egen lille forening af handlende her i Latinerkvarteret, som prøver at kæmpe imod detailhandlens udfordringer med næb og klør. Det gør vi blandt andet ved at være kreative. Vi fik en ide om at male de efterhånden gamle og slidte sten ude i Store Kirkestræde. Det søgte vi penge til hos kommunen, men fik afslag.

Men selv om de ikke fandt midlerne hos Guldborgsund Kommune, fortsatte de erhvervsdrivende i Latinerkvarteret med at tænke kreativt.

- Vi er som selvstændige vant til at håndtere modgang og udfordringer, så i stedet for at sætte os ned og vente tog vi kontakt til Multicenter Syd. Måske ville de være med til at lave noget, var tanken, fortæller Anne-Lise Becker.

Og det ville de. Derfra blev Nykøbing F. Malerlaug involveret, og de skabte en kontakt til malerforretningen ColourPlus. Så gik det pludselig stærkt.

- ColourPlus var villige til at donere alt materiale, der rent faktisk skulle bruges i projektet. Vi har fået malerruller, tape, grunder og en masse maling, forklarer Peter Pitsch, der er kunstmaler og har hjemme i Store Kirkestræde 1C.

Han har været tovholder på projektet og står bag de kreative valg, der pryder stenene i gaden. Går alt efter planen, så står gaden klar til Late Night på fredag.

En af de studerende fra Multicenter Syd, der virkelig har fået svinget den store malerrulle siden mandag formiddag, er Chanel Nuang-sit. Og det har været en god oplevelse, fortæller hun.

- Det har været rigtig hyggeligt. Folk smiler og vinker til os, og det er dejligt med noget frisk luft, siger Chanel Nuang-sit.

De sidste felter bliver malet onsdag, og Peter Pitsch hiver efter planen malertapen af torsdag.

Ifølge kunstmaleren blev der brugt mere end 100 liter grunder, da der lørdag blev lagt første lag. Og de mange liter maling og grunder er sponsoreret af ColourPlus i Nykøbing. De ser nemlig gerne, at der kommer nogle flere malere i området.

- Det er altid sjovt at være med i sådan et innovativt projekt og lave noget sjov i gaden, så der er kun gode ting at sige om det. Og hvis vi kan være med til at skubbe lidt på at lave nogle lærepladser, så er vi glade for det, fortæller Kenneth Max Andersen fra ColourPlus.

Udover grunder og maling blev også malerruller og alt, hvad der ellers kræves til projektet, sponsoreret af ColourPlus. Og det er Anne-Lise Becker, ejer af Ruzicka i Store Kirkestræde, glad for.

- Uden samarbejdet mellem alle de involverede parter havde vi aldrig været i stand til at gøre sådan noget her. Og jeg håber, de unge fra Multicenter Syd har haft en god oplevelse, for vi er rigtig glade for deres arbejde, siger Anne-Lise Becker.

Latinerkvarteret arbejder hårdt for at være Nykøbings hyggeligste handelsområde, fortæller hun.

- Vi vil gerne gøre noget ekstra, for at folk kommer herned, fordi det er hyggeligt. Vi kan enten gøre noget eller se vores butikker dø, slutter hun kontant.

Chanel Nuang-sit var en af de elever, der svingede malerrullen mandag til onsdag. Det gjorde hun med glæde. Foto: Flemming Keith Karlsen
De hvide streger, der deler farverne, kommer efter planen til at stå knivskarpt, når malertapen fjernes. Foto: Flemming Keith Karlsen
Store Kirkestræde blev malet i perioden mandag til og med onsdag. Her arbejdede elever fra Multicenter Syd på at lave et geometrisk mønster i udvalgte farver. Mønstret er udtænkt i samarbejde med kunstmaler Peter Pitsch, der også har forretning i Latinerkvarteret. Foto: Flemming Keith Karlsen
Foto: Flemming Keith Karlsen
Foto: Flemming Keith Karlsen
Foto: Flemming Keith Karlsen
Foto: Flemming Keith Karlsen
Foto: Flemming Keith Karlsen
Foto: Flemming Keith Karlsen
Annonce
Annonce
Lolland

NY STANDER INDVIET: BORGMESTER-TESLAEN FIK FØRSTE LADNING

Annonce
Sport

Ny nedtur for Nykøbing FC

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

TEATERFORESTILLING MÅ SKIFTE UD I ROLLEBESÆTNING

Revyshow

DE "GAMLE" FEJREDE REVYEN

Femern

TYSK MINISTER: TYSKERNE SKAL SE MERE POSITIVT PÅ FEMERN-PROJEKTET

Lolland

LOLLANDS BORGMESTER: - SIG MIG, HVAD ER DET FOR EN VERDEN, DE LEVER I?

Revyshow

REVY-VETERANER BLEV HÆDRET

Lolland

SE BILLEDERNE: UNGDOMSSKOLE SØRGEDE FOR LARM OVER LOLLAND

Sport

KLAR TIL KAMP: KREATØREN ER TILBAGE FOR NYKØBING FC

Revyshow

NYKØBING FALSTER REVYEN FEJRET I STORT SHOW

Lolland

KOMMUNE VIL LÆRE BORGERNE AT STYRE PRIVATØKONOMIEN

Lolland

KLAP PÅ SKULDEREN TIL SOFIES FORÆLDRE

Guldborgsund

NY LEDER AF LANDSBYORDNING: - ALLE BØRN KAN LYKKES

Guldborgsund

NY JERNBANEBRO BLIVER MERE END DOBBELT SÅ DYR SOM FØRST BEREGNET

Lokal nyt

BENAMPUTATIONER: REGION SJÆLLAND VIL GENNEMGÅ ALLE JOURNALER FRA 2019 TIL 2021

Annonce
112

ENDNU EN MARKBRAND - HALMPRESSER UDBRÆNDT

112

TRODS TØRKEN: DERFOR ER DER IKKE AFBRÆNDINGSFORBUD - ENDNU

112

MARKBRAND SPREDTE SIG TIL HALMBALLER PÅ NABOMARK

112

INDSAT I FÆNGSEL SLOG SIN ADVOKAT

Koncert

VIL DU SE MERE? FLERE BILLEDER FRA RADIOENS STORE KONCERT I NAKSKOV

112

STJÅLET BIL BRÆNDTE

Koncert

SE BILLEDERNE: - HVAD SÅ, NAKSKOV - ER I KLAR …

Lolland

DANMARKSPREMIERE PÅ NY LADESTANDER

Annonce
Annonce