Annonce
Lolland

Lettere at finde de rette lokaler

Huset i Nakskov er blevet renoveret og giver masser af mulighed for, at foreninger kan samles i lokalerne. Der er samtidig blevet lavet en handicaprampe op til døren, så adgangen er blevet væsentligt nemmere, Foto: Claus Hansen

Lolland Kommune har lavet præsentation af sine faciliteter i Foreningsportalen.

LOLLAND Står man som forening og har brug for et lokale til en aktivitet, kan det være svært at vælge det helt rette, når man kigger gennem de forskellige muligheder i Foreningsportalen, hvor man som forening booker plads. Kender man ikke hvert enkelt kulturhus eller de kommunale haller, er det vanskeligt at vide, hvordan de er indrettet.

Det har Lolland Kommune nu rådet bod på. I Foreningsportalen kan man se en præsentation af alt fra haller og kulturhuse til de åbne aktivitetscentre.

Løsningen blev præsenteret for kommunens Handicapråd på et møde med fritids- og kulturudvalget tidligere på måneden.

Ikke alene kan man som handicappet se, hvordan handicapvenligheden er på hvert enkelt sted, men man kan også gøre sig klog på, hvad de enkelte faciliteter indeholder.

De forskellige faciliteter er beskrevet med nogle få praktiske oplysninger og information om de enkelte steder, hvor man kan se, hvem man skal kontakte, hvis man vil vide mere om hallen, kulturhuset, eller hvad det nu er. Endelig er der til hvert sted produceret en lille film, som viser de lokaler, man kan bruge.

- Det er et kæmpe arbejde, som den kommunale administration har lavet, og det er faktisk et værktøj, man har efterspurgt i Handicaprådet i al den tid, som jeg har siddet som formand for fritids- og kulturudvalget, forklarer Tine Vinther Clausen (V).

Desværre var der, ifølge udvalgsformanden, ingen i Handicaprådet, som havde opdaget denne mulighed.

- For os er det en læring om, at vi skal være langt bedre til at markedsføre de ting, som vi laver til vores borgere. Måske havde Handicaprådet ikke regnet med, at vi efterkom dets ønske, men det lovede vi allerede sidste år.

På grund af coronaen, der lagde sig som en tung dyne over landet sidste år, var det tid for de kommunale medarbejdere til at lave de mange film til det nye foreningsværktøj.

- Nu håber jeg virkelig bare, at handicapforeningerne vil bruge siden, for det er et værktøj til dem og alle andre, som fortæller, hvad der er af faciliteter, og hvilken tilgængelighed de har, slår Tine Vinther Clausen fast.

Man kan blive meget klogere, ikke bare på de mange faciliteter, men også på den store vifte af foreninger, der i kommunen, ved at gå ind på foreningsportalen.

I Maribo Hallerne er der både indrettet handicaplift og handicaptoilet til kælderen, hvor billardklubben holder til - ligesom også vandrerhjemmets hytter har toilet og bad velegnet til handicappede. Foto: Anders Knudsen
Oversigten over faciliteterne i kommunen er meget omfattende, men dækker ikke svømmehallerne, så man kan ikke se, at der eksempelvis er hjælp at hente i Rødby Svømmehal som handicappet. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Annonce
Femern

KÆMPESTEN PÅ OMKRING 60 TONS FUNDET VED UDGRAVNINGEN TIL FEMERNTUNNEL

Annonce
112

FULD SEJLER ANHOLDT - SEJLEDE IND FORAN ANDRE

Annonce
Forsiden netop nu
Lokal nyt

REFA MSK PÅ ANKLAGEBÆNKEN

112

HUND DØD EFTER OVERFALD

Nordlys

DET SMUKKESTE NORDLYS OVER SYDHAVSØERNE

Lolland

KOSTER 4,2 MILLIONER KRONER AT FLYTTE TO FORENINGER

Vejr

ENDELIG EN GOD OMGANG REGN

Guldborgsund

- DET HAR FAKTISK VÆRET OVERVÆLDENDE

Guldborgsund

BYLAUG FIK OPBAKNING TIL AT RÆKKE UD TIL GRØNNE INVESTORER

Guldborgsund

PIPHANSENS DYR SKAL HAVE NYE HJEM

Guldborgsund

LUKNING AF GÅGADE UDFORDRER TAXIER MED GANGBESVÆREDE KUNDER

112

BUSPASSAGER MED ULOVLIG KNIV

sport

EFTER VERBAL KRIG: MARK O. MADSEN HAR FÅET MODSTANDER OG DATO

Lolland

MARIBO DUFTER AF MIDDELHAVET: - DET GIVER LIGE BYEN ET PIFT

Politik

FORETRÆKKER VALG INDEN NYT FOLKETINGSÅR

Annonce
Erhverv

LOLLANDS BANK FORNUFTIGT GENNEM FØRSTE HALVÅR

Lolland

KOMMUNE IMPORTERER ARBEJDSKRAFT TIL ÆLDREPLEJEN

Politik

INGEN KANDIDATER SYD FOR NÆSTVED

Sport

UBESEJRET BOKSER OG DEBUTANT MELDES KLAR

Lolland

BEBOERE DROPPER KAMPEN FOR AT FÅ PRÆST TILBAGE

112

STJÅLET BIL STANDSET - TRE SIGTET FOR TYVERI

Guldborgsund

DEBAT OM 48 METER HØJ MAST: - FOR MEGET FOKUS PÅ DET NEGATIVE

Guldborgsund

HEDEBØLGE KAN SLUTTE MED TORDEN OG SKYBRUD

Annonce
Annonce