Annonce
Lolland

Lettere at finde de rette lokaler

Huset i Nakskov er blevet renoveret og giver masser af mulighed for, at foreninger kan samles i lokalerne. Der er samtidig blevet lavet en handicaprampe op til døren, så adgangen er blevet væsentligt nemmere, Foto: Claus Hansen

Lolland Kommune har lavet præsentation af sine faciliteter i Foreningsportalen.

LOLLAND Står man som forening og har brug for et lokale til en aktivitet, kan det være svært at vælge det helt rette, når man kigger gennem de forskellige muligheder i Foreningsportalen, hvor man som forening booker plads. Kender man ikke hvert enkelt kulturhus eller de kommunale haller, er det vanskeligt at vide, hvordan de er indrettet.

Det har Lolland Kommune nu rådet bod på. I Foreningsportalen kan man se en præsentation af alt fra haller og kulturhuse til de åbne aktivitetscentre.

Løsningen blev præsenteret for kommunens Handicapråd på et møde med fritids- og kulturudvalget tidligere på måneden.

Ikke alene kan man som handicappet se, hvordan handicapvenligheden er på hvert enkelt sted, men man kan også gøre sig klog på, hvad de enkelte faciliteter indeholder.

De forskellige faciliteter er beskrevet med nogle få praktiske oplysninger og information om de enkelte steder, hvor man kan se, hvem man skal kontakte, hvis man vil vide mere om hallen, kulturhuset, eller hvad det nu er. Endelig er der til hvert sted produceret en lille film, som viser de lokaler, man kan bruge.

- Det er et kæmpe arbejde, som den kommunale administration har lavet, og det er faktisk et værktøj, man har efterspurgt i Handicaprådet i al den tid, som jeg har siddet som formand for fritids- og kulturudvalget, forklarer Tine Vinther Clausen (V).

Desværre var der, ifølge udvalgsformanden, ingen i Handicaprådet, som havde opdaget denne mulighed.

- For os er det en læring om, at vi skal være langt bedre til at markedsføre de ting, som vi laver til vores borgere. Måske havde Handicaprådet ikke regnet med, at vi efterkom dets ønske, men det lovede vi allerede sidste år.

På grund af coronaen, der lagde sig som en tung dyne over landet sidste år, var det tid for de kommunale medarbejdere til at lave de mange film til det nye foreningsværktøj.

- Nu håber jeg virkelig bare, at handicapforeningerne vil bruge siden, for det er et værktøj til dem og alle andre, som fortæller, hvad der er af faciliteter, og hvilken tilgængelighed de har, slår Tine Vinther Clausen fast.

Man kan blive meget klogere, ikke bare på de mange faciliteter, men også på den store vifte af foreninger, der i kommunen, ved at gå ind på foreningsportalen.

I Maribo Hallerne er der både indrettet handicaplift og handicaptoilet til kælderen, hvor billardklubben holder til - ligesom også vandrerhjemmets hytter har toilet og bad velegnet til handicappede. Foto: Anders Knudsen
Oversigten over faciliteterne i kommunen er meget omfattende, men dækker ikke svømmehallerne, så man kan ikke se, at der eksempelvis er hjælp at hente i Rødby Svømmehal som handicappet. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Annonce
Maribo

FOR OLE VAR PARKINSONS EN SMUK GAVE I EN GRIM INDPAKNING

Annonce
Lolland

KRITISERER REGLER, NOTA ER BUNDET AF

Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

FILMEN HOLY SPIDER ER INDSTILLET SOM DANSK OSCARKANDIDAT

Lolland

- VI VED, AT DET GØR EN STOR FORSKEL I FAMILIERNES LIV

Navne

FORFATTEREN KNUD SØRENSEN ER DØD

Turisme

MINISTER POSITIV OVERFOR IDE OM FERIERESORTER

Corona-virus

NY VARIANTVACCINE SKAL ERSTATTE NUVÆRENDE TILBUD I OKTOBER

Ungdomsliv

UDFORDRINGEN ER AT FÅ DE UNGE TIL AT DUKKE OP

Guldborgsund

SAKSKØBINGS HALDRØMME LEVER FORTSAT

Guldborgsund

TIDLIGT UDE FOR AT FINDE DEN RETTE EFTERSKOLE

Energikrise

- MAN SKAL OGSÅ LEVE

Indland

MYNDIGHEDER SÆTTER SIG SAMMEN FOR AT HÅNDTERE GASLÆK

Guldborgsund

SPEJDER ER NOGET, MAN ER

Guldborgsund

GRATIS ADGANG TIL ARRANGEMENTER RESTEN AF ÅRET

Guldborgsund

ÅBNER NY RESTAURANT MIDT I EN KRISETID

Annonce
Energikrise

- VI ER RET OPTIMISTISKE PÅ LOLLAND-FALSTERS VEGNE

Fodbold

NFC-FORMAND: - STADIG FULD TILLID TIL CLAUS JENSEN

Guldborgsund

FOND MANGLER AFTAGERE TIL MILLION

Indland

BEREDSKABSNIVEAU HÆVET TIL NÆSTHØJESTE NIVEAU EFTER GASLÆK

Lolland

LETTET CAFÉEJER: NU KAN KUNDERNE BETALE MED KORT

112

KVINDE FASTKLEMT I SENGEHEST

Guldborgsund

MÅSKE HURTIGERE SAGSBEHANDLING I BYGGESAGER

Energikrise

- ALT BLIVER SLUKKET UNDTAGEN KØLESKABET

Annonce
Annonce