Annonce
Guldborgsund

LOKAL FOLKETINGS-KANDIDAT: - VI STÅR 100 PROCENT FAST PÅ AT VÆLTE REGERINGEN

Edris Qasimi bor i Sorø, arbejder i Næstved og stiller op til Folketinget for Radikale Venstres Guldborgsundkreds. Igennem sit arbejde mener han, at han kender til de udfordringer, som lokale borgere kan bruge hans hjælp til at løse. Og så er han blevet betaget af naturen i Guldborgsund. Foto: PR
Guldborgsund har fået en ny kandidat til Folketinget for Radikale Venstre. Han er med i partiets hovedbestyrelse og oplever lige nu en næsten skræmmende stilhed blandt politikere - formentlig en stilhed før stormen.

GULDBORGSUND: Edris Qasimi (R) husker stadig, hvordan mange mente, at Radikale Venstre havde ladet statsminister Mette Frederiksen (S) slippe for let, den dag i begyndelsen af juni, hvor partiet bad hende om at udskrive folketingsvalg senest 4. oktober. Eller at blive væltet og dermed tvunget til at gøre det.

Han forstod det ikke helt. I politik er det at fjerne sin støtte og være klar til at vælte en regering den største straf, som et parti kan tildele et andet, mener han.

- Vi traf den beslutning, fordi vi i Minkkommissionens rapport kunne se, at der ikke var noget juridisk at dømme hende for. Hun kan ikke dømmes ved en rigsret, for hun har ikke bevidst vildledt. Men der er en alvorlig politisk kritik af, at hun har drevet topstyring og truffet egenhændige beslutninger. Og selv om det ikke er ulovligt, så er det heller ikke ønskeligt politisk. Det ultimative er at vælte regeringen og markere, at den ikke kan fortsætte. Som et parti kan man ikke tildele en hårdere straf, siger han, der sidder med i hovedbestyrelsen og var med til at træffe beslutningen.

Annonce

Vi står til gengæld 100 procent fast på vores ord. Hvis hun ikke selv udskriver det valg senest 4. oktober, så bliver hun tvunget til at gøre det.

Edris Qasimi, folketingskandidat, Radikale Venstre

- Der er ikke nogen garanti for et andet resultat af en advokatundersøgelse, der i øvrigt kan være længe undervejs. Vi står til gengæld 100 procent fast på vores ord. Hvis hun ikke selv udskriver det valg senest 4. oktober, så bliver hun tvunget til at gøre det, siger han og tilføjer, at han forventer, at statsministeren viser format og selv trykker på knappen.

Samler kræfter

Tiden efter udmeldingen var præget af historier om pres fra baglandet, som Edris Qasimi ikke kan genkende.

Hans oplevelse var, at der var en enorm opbakning til at opfordre til et nyt valg, og han kunne blive vred på de ganske få personer, der spredte historier om det modsatte. Personer, som hellere havde set partiet bakke op om en uvildig advokatundersøgelse.

Nu er der blevet stille. Skræmmende stille, forklarer den nyvalgte Guldborgsundkandidat. Christiansborg er på sommerferie.

De holder ferie med deres familie og samler kræfter, så de kan tage tre eller fire uger ud ved den valgkamp, som de fleste forventer at se efter sommerferien.

Edris Qasimi er født i december 1987 og har boet i Sorø siden 2019 med sin kone og to børn på syv og to år. Han arbejder som adjunkt på Professionshøjskolen Absalon i Næstved og er uddannet i statskundskab fra Syddansk Universitet.

Annonce

Processen er fremskyndet

I de seneste tre-fire år har han udviklet en stor lyst til at stille op i landspolitik, og han fik besked om, at han kunne vælge mellem tre kredse, der manglede en kandidat.

Forberedelserne har været i gang i nogle måneder, for vi har jo vidst, at der kom et valg senest til næste år. Men vi har "speedet" processen op nu.

Edris Qasimi, folketingskandidat, Radikale Venstre

- Jeg valgte Guldborgsund. Jeg har mange studerende fra området og taler meget med dem og kender til deres udfordringer med at tage en uddannelse. Derudover har jeg kendt til den radikale gruppe fra Guldborgsund, der er blandt de mest engagerede i hele landet. Gruppen er ikke særlig stor, men de er veloplyste og virkelig nogle ildsjæle. Så jeg er blevet taget enormt godt imod, og jeg har besøgt området mange gange efterhånden, forklarer han.

Det er første gang, at Edris Qasimi stiller op til Folketinget. Han kom til Danmark i 2004 og måtte vente til 2016, før han fik statsborgerskab.

- Indtil nu har jeg været med som frivillig, når der har været valgkamp.

Nu er han forberedt på sin egen valgkamp. Plakater er bestilt, og han er i gang med at skrive og designe flyers og brochurer.

- Forberedelserne har været i gang i nogle måneder, for vi har jo vidst, at der kom et valg senest til næste år. Men vi har "speedet" processen op nu.

Annonce
Annonce
Femern

FEMERN-BYGGERI MED I NYT NATIONAL GEOGRAPHIC-PROGRAM

Annonce
Guldborgsund

350 STILLEDE TIL START: CYKLER FOR MILLIONER RULLEDE FALSTER RUNDT

Annonce
Forsiden netop nu
Femø Jazz Festival

PUNKTUM FOR I ÅR - DATOEN ER SAT FOR NÆSTE ÅRS FEMØ JAZZ

Lokal nyt

SKOLEELEVERNE KAN FORVENTE TØRSKOET OG SOLRIG SKOLESTART

Guldborgsund

EJER AF UDPINT BYGNING: - PÅ SIGT KUNNE VI GODT FINDE PÅ AT RENOVERE DET

Lolland

FJORDDAGE MED DET VILDESTE PROGRAM NOGENSINDE

Guldborgsund

FÆLLESKØKKENET DRØMMER OM AT HJÆLPE LOKALE PRODUCENTER VIDERE

Lolland

BORGMESTERVIKAR MED KONTOR I BAGHAVEN

Sport

ANFØRER DUMMEDE SIG I NFC-NEDERLAG

Guldborgsund

TIDLIGERE HOSPITAL SAT TIL SALG

Guldborgsund

SEJLERFORMAND: KOMMUNEN VIRKER TIL AT HAVE IS I MAVEN

Lolland

SKAL SKABE LIV OG GLÆDE FOR ENSOMME KRÆFTRAMTE

Lolland

FULDT HUS PÅ IDRÆTSEFTERSKOLE: HESTE OG 196 ELEVER ER KLAR

Guldborgsund

VIL KLIMASIKRE HAVNEFRONT MED RØDT PLANKEVÆRK

Lolland

SKOLERS STØRSTE ØNSKE: ET ÅR UDEN CORONA-RESTRIKTIONER

Annonce
Sport

CLAUS JENSEN FRYGTER IKKE VEJLE

Guldborgsund

CAFETERIA GENÅBNER SOM RESTAURANT

Guldborgsund

ÅBNE KIRKER ER POPULÆRE: TURISTERNE MYLDRER IND

Istid

DOMMEN ER AFSAGT: TAG TIL MARIELYST ELLER MARIBO FOR AT FÅ DEN BEDSTE IS

Guldborgsund

EFTER OTTE TIMER PÅ SKADESTUEN KØRTE MORTEN HJEM UDEN AT HAVE SET EN LÆGE

Skolestart

POLITIET HOLDER ØJE VED SKOLERNE: - PAS PÅ DE NYE I TRAFIKKEN

Guldborgsund

REGNVAND PLAGER SOMMERHUSEJER: NÅR VAND SKILLER VANDENE

Erhverv

OVERBEVIST OM, AT MEDARBEJDERE FLYTTER MED TIL TREKRONER

Annonce
Annonce