Annonce
Folketingsvalg

LOKAL KLIMAMARCH: - DET HER BLIVER ET KLIMAVALG

"Klimahandling nu" lød det igen og igen gennem gaderne i Nykøbing søndag eftermiddag, hvor der blev startet en klimamarch fra Store Torv. Foto: Claus Hansen
Søndag var der slagord, klimafokus og fuld tryk på megafonen ved Nykøbings klimamarch.

NYKØBING: Med "Power To The People"-råb og slagord om "Klimahandling nu" tog Nykøbings klimamarch fart søndag eftermiddag med afgang fra Store Torv til Lille Torv. Undervejs var unge Salam El Youssef manden bag megafonen, der med stor entusiasme ikke lod nogen borgere eller beboere i gågaden være i tvivl om, hvad der var sat i gang i fra Store Torv.

Skulle det alligevel være tilfældet, kunne man jo altid spørge eller lytte til kandidaten Ulla Munksgaard, der stiller op for Alternativet i Storkreds Sjælland. Klimamarchen handlede først og fremmest om at sætte fokus på, at der skal klimahandling til. Og det vel at mærke nu og ikke i morgen, som det højlydt blev proklameret hele vejen gennem ned mod Lille Torv.

Det her bliver et klimavalg.

Ulla Munksgaard, kandidat for Alternativet

- Hvorfor er det så vigtigt med klimahandling nu? Kan vi ikke lige vente fire år mere med det? Nej, det kan vi selvfølgelig ikke. Det her bliver et klimavalg, lød det indledningsvist i klare vendinger fra Ulla Munksgaard, der også kom ind på de - oven på en nylig FN-rapport - nu meget omtalte 2,6 grader, som verdens temperaturer vil stige med, hvis der ikke sker noget drastisk.

Annonce

March, flyers og plakater

Folkets Klimamarch fandt i øvrigt sted i følgende byer søndag: København, Aarhus, Odense, Aalborg, Hillerød, Viborg, Helsingør, Ebeltoft, Odder, Silkeborg, Haderslev, Ærø og altså også Nykøbing F.

Flere hundrede frivillige kræfter har været inde over at planlægge årets mange klimamarcher på tværs af hele landet. Det har været i alt fra planlægningen af marcherne, uddeling af flyers, ophængning af plakater og arrangeringen af fælles afgange til diverse marcher.

Folkets Klimamarch havde på forhånd udvalgt tre politiske tiltag, som marchen særligt skulle skabe fokus på. De politiske tiltag handler om at omstille landbruget, gøre transporten og finanssektoren grøn samt nå den høje del af 2025-målet. Det er de tre klimakrav, som Klimabevægelsen har stillet.

- Det er afgørende, at vi her i valgkampens slutspurt viser politikerne, at den danske befolkning stadig kræver klimahandling. Vi skal gøre det klart for politikerne, at de bliver valgt ind på et grønt mandat, forklarede William Fly Bendix, der er medarrangør af Folkets Klimamarch, via en pressemeddelelse.

I Nykøbing blev klimamarchen i øvrigt rundet af med "landing" hos restauranten Mindbjergs i Jernbanegade.

Folkets Klimamarch

  • Folkets Klimamarch er en partipolitisk neutral begivenhed, som arrangeres af forskellige grupper af borgere, der er drevet af en følelse af ansvar for at skubbe verden i en mere socialt retfærdig og bæredygtig retning. Folkets Klimamarch er en del af den landsdækkende paraplyorganisation Klimabevægelsen i Danmark.
  • Klimabevægelsen arbejder med egne ord målrettet med at mobilisere befolkningen og vise den folkelige opbakning til ambitiøs og vidtrækkende klimapolitik. Klimabevægelsen handler på klimaforskernes utvetydige og alvorlige konklusioner og sørger for, at politikerne bidrager til at skabe en sikker fremtid. 
Klimabevægelsen
Annonce
Lolland

MASSER AF JULELYS OVER LOLLAND

Annonce
Annonce
112

ÆGTEPAR OPSØGT OG FORSØGT AFPRESSET I DERES EGET HJEM

Guldborgsund

BLINK, BLINK, SLUK: STRØMSVIGT VED JULETRÆS-TÆNDING

Lolland

LUFTFORURENING? KOMMUNE KUNNE IKKE LUGTE NOGET

Lolland

BYRÅDSMEDLEM SKIFTER PARTI OG GIVER S ABSOLUT FLERTAL

Vejr

OVERGANGEN TIL DECEMBER BYDER IKKE PÅ RIGTIGT VINTERLIGT VEJR

Lolland

- JEG PRØVEDE AT RÅBE OP, MEN JEG BLEV KASTET RUNDT

Guldborgsund

HER KAN DU SNART HENTE SUSHI

Håndbold

USKARPE NFH TABTE TIL ODENSE

Juletid

DET ER STADIG MULIGT AT SKAFFE JULEANDEN

Guldborgsund

KRIG OG KLIMAKRISE ER EN DEL AF PRISBELØNNET LOLLIKS HVERDAG

Lolland

JULEHJÆLP: REKORD-DONATION TIL REKORDMANGE ANSØGERE

Guldborgsund

PRIVATSKOLE GODKENDT AF MINISTERIUM

Guldborgsund

AMBITIØS UDVIKLINGSPLAN ER KLAR FOR FÆRGEHAVN

Erhverv

BUTIKKER FIK OVERRASKENDE TRAVLR PÅ BLACK FRIDAY

Lolland

LOKAL FORFATTER BEGÅR LOLLANDSK FORBRYDERALBUM

Guldborgsund

UNDERBUKSER OG SUND SKEPSIS KAN BESKYTTE MOD IT-SVINDEL

Annonce
Lolland

HVEM SKAL VÆRE ÅRETS Ø 2023?

Lolland

HVORDAN SER FREMTIDENS SKOLE UD?

Lolland

- UDVIKLINGEN SKAL KUNNE LØFTE NAKSKOV SOM ET STED AT BO OG BESØGE

Guldborgsund

FORENING HAR AMBITIONER FOR SÆRLIG MOTORSPORT

Guldborgsund

KOMMUNE GIVER LOV TIL NYT VANDVÆRK

Lolland

SHUBBER GAV KONCERT I 91-ÅRIGE ELSES STUE

Guldborgsund

72 NYE BOLIGER STÅR SNART KLAR

Annonce
Annonce