Annonce
Field's

LOKAL MOR OG DATTER MIDT I SKUDDRAMA I FIELD'S

Janni Willadsen og hendes datter var i København for at tage til koncert, men inden da ville de spise i Field's. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau Scanpix
”Der bliver skudt, ned på gulvet …”

- Pludselig hørte vi tre skud og nogle skrig. Så var der stille i nogle sekunder - og så var der en, der råbte, ”der bliver skudt, ned på gulvet ...”

Sådan lyder ordene fra Janni Willadsen dagen efter det meget dramatiske skuddrama i shoppingcentret Field's søndag sidst på eftermiddagen, hvor en mand dræbte tre personer og sårede endnu flere.

Nogle timer forinden var Janni Willadsen glad og forventningsfuld sammen med datteren Liv draget fra Falster mod hovedstaden for at overvære koncerten med superstjernen Harry Styles i Royal Arena tæt ved Fields. Bilen var parkeret - og der var tjekket ind på et nærliggende hotel.

Annonce

- Inden koncerten skulle vil have noget at spise i Dalle Valles restaurant i Field's. Og det var her, at skuddene pludselig lød meget tæt på. Vi lagde os ned på gulvet, og kort efter søgte jeg og min datter ud i restaurantens køkken og baglokaler. En ansat spurgte ”hvad sker der?”. Og jeg svarede, at der blev skudt tæt på os, fortæller Janni Willadsen.

Hun vurderer, at der var omkring 150 spisende i restauranten - og mange søgte tilflugt samme sted som Janni Willadsen og datteren.

Åbnede dørene til fryserne

- Det var barskt. Folk tænker, ”hvornår bliver vi pløkket?”. Vi sidder bare og venter. Og frygter at blive ramt. Vi aner jo på det tidspunkt ikke, hvor mange gerningsmænd, der måske går rundt derude med våben. Midt i angsten er folk hjælpsomme over for hinanden. Der er meget varmt i lokalet, så de ansatte henter vand og åbner dørene til fryserne, så vi kan få varmegraderne bragt ned. Kæmpe ros til de ansatte i Dalle Valle for deres håndtering, siger Janni Willadsen.

Efter 20 minutters venten lyder pludselig brandalarmen i hele shoppingcentret.

Personalet var meget påpasselige med kun at lukke nogle ind, som de var sikre på, var fra politiet, fortæller Janni Willadsen. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

- Nogle bliver bange og siger, ”vi skal ud nu”, men personalet holder os tilbage og fortæller, at branddørene er forsvarligt lukkede. Omkring 45 minutter til en time efter skuddene kommer en af politiets indsatsledere ud til os. Personalet er meget påpasselige med kun at lukke nogle ind, som de er sikre på er fra politiet. Indsatslederen siger, at vi skal gå ud i restauranten igen, men holde os væk fra vinduerne. Snart efter er der meget kampklædt politi omkring os. Og vi skal gå i gåsegang med god afstand mellem hinanden ned til biografen på etagen under restauranten. Undervejs passerer vi en af de dræbte personer. Vedkommende var dækket til, men der var meget blod ...

Annonce

Kunne ikke beskytte datter

Janni Willadsen og hendes datter bliver sammen med de øvrige evakuerede guidet over til den nærliggende metrostation.

- Men vi føler os ikke trygge. Tænker stadig, om der mon er flere gerningsmænd. Så vi søger væk fra området. Og ender til sidst helt nede ved DR Byen. Der kommer nogle venner og henter os. På det tidspunkt er der gået omkring to og en halv time, fra skuddene lød. Og sent i aftes var vi så hjemme på Falster, fortæller Janni Willadsen.

Hun kontaktede i aftes på telefon Offerrådgivningen og fik snakket om de voldsomme begivenheder. Senere vil Janni Willadsen og hendes datter opsøge det krisecenter, som er oprettet nær lufthavnen.

- Vi er rystede. For mit vedkommende handler det om følelsen af ikke at kunne beskytte min datter ordentligt og være i en situation uden at have kontrol over den. Det er meget ubehageligt. Jeg håber aldrig nogensinde at ende i sådan en situation igen, lyder det fra Janni Willadsen.

Er du fra Lolland-Falster og har været tæt på søndagens dramatiske begivenheder i og ved Fields, så kontakt gerne Folketidende på nyhedsdesk@folketidende.dk

Janni Willadsen og de andre i restauranten blev ledt ud i gåsegang. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson / Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Femern

FEMERN-BYGGERI MED I NYT NATIONAL GEOGRAPHIC-PROGRAM

Annonce
Guldborgsund

350 STILLEDE TIL START: CYKLER FOR MILLIONER RULLEDE FALSTER RUNDT

Annonce
Forsiden netop nu
Femø Jazz Festival

PUNKTUM FOR I ÅR - DATOEN ER SAT FOR NÆSTE ÅRS FEMØ JAZZ

Lokal nyt

SKOLEELEVERNE KAN FORVENTE TØRSKOET OG SOLRIG SKOLESTART

Guldborgsund

EJER AF UDPINT BYGNING: - PÅ SIGT KUNNE VI GODT FINDE PÅ AT RENOVERE DET

Lolland

FJORDDAGE MED DET VILDESTE PROGRAM NOGENSINDE

Guldborgsund

FÆLLESKØKKENET DRØMMER OM AT HJÆLPE LOKALE PRODUCENTER VIDERE

Lolland

BORGMESTERVIKAR MED KONTOR I BAGHAVEN

Sport

ANFØRER DUMMEDE SIG I NFC-NEDERLAG

Guldborgsund

TIDLIGERE HOSPITAL SAT TIL SALG

Guldborgsund

SEJLERFORMAND: KOMMUNEN VIRKER TIL AT HAVE IS I MAVEN

Lolland

SKAL SKABE LIV OG GLÆDE FOR ENSOMME KRÆFTRAMTE

Lolland

FULDT HUS PÅ IDRÆTSEFTERSKOLE: HESTE OG 196 ELEVER ER KLAR

Guldborgsund

VIL KLIMASIKRE HAVNEFRONT MED RØDT PLANKEVÆRK

Lolland

SKOLERS STØRSTE ØNSKE: ET ÅR UDEN CORONA-RESTRIKTIONER

Annonce
Sport

CLAUS JENSEN FRYGTER IKKE VEJLE

Guldborgsund

CAFETERIA GENÅBNER SOM RESTAURANT

Guldborgsund

ÅBNE KIRKER ER POPULÆRE: TURISTERNE MYLDRER IND

Istid

DOMMEN ER AFSAGT: TAG TIL MARIELYST ELLER MARIBO FOR AT FÅ DEN BEDSTE IS

Guldborgsund

EFTER OTTE TIMER PÅ SKADESTUEN KØRTE MORTEN HJEM UDEN AT HAVE SET EN LÆGE

Skolestart

POLITIET HOLDER ØJE VED SKOLERNE: - PAS PÅ DE NYE I TRAFIKKEN

Guldborgsund

REGNVAND PLAGER SOMMERHUSEJER: NÅR VAND SKILLER VANDENE

Erhverv

OVERBEVIST OM, AT MEDARBEJDERE FLYTTER MED TIL TREKRONER

Annonce
Annonce