Annonce
Lolland

Lokal opfinder i Løvens Hule

- Det føltes som om det tog fem minutter, men det tog en halv time inde foran løverne, fortæller Anders Brehm Pedersen om sin deltagelse i "Løvens Hule". "Løvens Hule" er en programserie, hvor håbefulde iværksættere får chancen for at præsentere deres forretninger for fem pengestærke serie-investorer, der sidder klar til at investere deres egne penge. Programmet bliver sendt hver torsdag fra klokken 20 til 21. Foto: DR/Carsten Andersen

Anders Brehm Pedersen fik ros for sin løgsætter i DRs tv-program "Løvens Hule".

NAKSKOV Opfinder Anders Brehm Pedersen fra Nakskov var i går aftes med i tredje episode af femte sæson af det populære tv-program "Løvens Hule", som for tiden bliver vist på DR1.

- Det var en spændende og rigtig god oplevelse, fortæller Anders Brehm Pedersen.

Han har kun godt at sige om mødet med løverne - også selvom de ikke kastede penge efter hans opfindelse, som er et praktisk stykke værktøj til at lægge blomsterløg, som sparer både tid og kræfter for såvel haveentusiaster som anlægsgartnere.

- Jeg var ikke spor nervøs, for jeg havde øvet mit pitch dagen før, og fordi jeg kom og smilede lidt og talte lollandsk, stille og roligt uden de store armbevægelser, blev løverne behagelige i forhold til, hvordan de ellers kan være, fortæller han.

Men Anders havde heller ikke mere end sin opfindelse på spil.

- Jeg har et godt job som servicetekniker på Vestas, så det var ikke min fremtid, der stod på spil, fortæller han og tilføjer, at han fik fortalt, at nogle af de tidligere deltagere var besvimet bag kulissen.

Anders derimod har bare udviklet løgsætteren, fordi han får "alle de der ideer", som trænger sig på. Det skete blandt andet, da han et meget regnfuldt efterår i 2016 - under en af flere ansættelsesperioder som anlægsgartner - lå på hænder og knæ og satte 22.000 blomsterløg på Birkevænget. Det blev starten på værktøjet Easy Plant, som laver perfekte huller i jorden, så man nemt kan lægge et løg, hvorefter værktøjet skubber jorden perfekt tilbage ovenpå løget, så det næsten ikke kan ses på plænen bagefter. I 2019 tog han patent på sin opfindelse i Danmark, blandt andet med god hjælp fra Opfinderrådgivningen.

Indtil videre har han solgt 20 styk. Men han drømmer slet ikke om at skalere produktionen op og blive selvstændig med Easy Plant. Han vil hellere sælge patentet og så videre til nye og flere opfindelser.

- Jeg gik derfor efter at få 150.000 kroner for min opfindelse - det er cirka det, jeg har investeret i patent, prototyper, messer og reklamer - og så 7,5 procent af omsætningen.

Men det var ingen af løverne interesserede i. De roste ideen og præsentationen, men de ville have opfinderen med oveni handlen.

- Nu håber jeg, at der er en fabrikant derude, som ser programmet og bliver interesseret i at købe mit patent, fortæller Anders Brehm Pedersen.

Investor Jan Lehrmann (til højre) købte dog én enkelt løgsætter. Den var til hans svigermor, som fyldte rundt. Foto: DR/Per Arnesen
Anders Brehm Pedersen hjemme i sit værksted på Fastings Allé i Nakskov, hvor han også er i gang med andre opfindelser til at gøre anlægsarbejdet lettere. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Annonce
Femern

Nyt supermarked kan blive lokal købmands redning

Annonce
Guldborgsund

Stemmer man ja eller nej, hvis man er i tvivl?

Annonce
Forsiden netop nu
Sport

LIVE: Nykøbing FC - AC Horsens

Lolland

Tak for kaffe - varmeregningen stiger med 83 procent på plejehjem

Guldborgsund

Formand jubler over lave ledighedstal: Endelig er vi på landsgennemsnittet

Dølle

Dølle-drabet: Politiet efterlyser video-optagelser

Sport

Jessen foran kontraktudløb: - Jeg elsker at være i NFC

Guldborgsund

Børn slog alarm om naturbrand

Lokal nyt

Indsatsen nedjusteres, men det er stadig muligt at blive vaccineret mod covid-19

Lolland

Mindre brand ved sundhedscenter

Lolland

Tyverier fra utallige køretøjer

Sport

Lokal racerkører har taget spidsen i årets Super GT-serie

Guldborgsund

Hurtig indsats fra beboere hindrede brand i at sprede sig

Lolland

Dannebrogsfaner "uønsket" ved dronningebesøget

112

Unge drenge brød ind i fitnesscenter og begik hærværk

Annonce
Sport

Elma lavede 21 mål i rekordsejr

Guldborgsund

Godt vejr betyder flere gæster

Lolland

Ældreminister fik gode råd fra frontpersonale

112

Ubudne gæster kom med vin og kage

Erhverv

Poul Nyrup besøgte lærlinge på Femern-byggeplads

Lolland

Opholdssted rykker ind i nedlagt skole

Guldborgsund

Klimaaktivister foran sukkerfabrikken: Det er ikke raketvidenskab, det her

Lolland

Landsbyordninger truet af lukning

Annonce
Annonce