Annonce
Lolland

Lokalplan er påklaget

Situation fra aftensalg og gratis opera på Axeltorv i sommer. Foto: Jan Knudsen

Teknisk direktør i Lolland Kommune, Bjarne Hansen: - Kommunen har ingen forventning om, at Planklagenævnet underkender lokalplanen.

NAKSKOV Her lige inden årsskiftet er lokalplanen for Axeltorv i Nakskov blevet påklaget til Planklagenævnet.

Det er ejerne af Daugbjerg A/S, der handler med kontorartikler, og som har adresse ved torvet, der har klaget via en advokat.

Klagen drejer sig om to forhold.

At kommunen ikke skulle have overholdt gældende lovgivning, og at den påtænkte lokalplan ikke muliggør vejadgang til forretningen, hvilket Daubjerg A/S finder er i strid med udstykningsloven.

Advokat Anders Brøndtved skriver til Nævnenes Hus, at det fremgår af lovgivning, at ændring af lokalplanområde ikke må søges ændret, forinden lokalplan er vedtaget.

"Uagtet dette har man, allerede efter fremsættelse af lokalplanforslag, valgt at igangsætte arbejdet med den nye lokalplan, blandt andet ved omfattende ledningsarbejde, fremskyndet af hensyn til den påtænkte torverenovering og tilrettelagt med udgangspunkt i projektforslaget som anført i lokalplanforslaget".

Advokaten nævner videre, at ledningsarbejdet har ødelagt den historiske brolægning, som Slots- og Kulturstyrelsen i høringssvar har påpeget som bevaringsværdig.

Den anden del af klagen går på, at den påtænkte lokalplan vil påvirke bylivet i Nakskov ved at have effekt på muligheden for at drive forretning.

"Mine klienter kan frygte, at gennemførelse af den påtænkte lokalplan vil kunne medføre, at mine klienter må lukke deres forretninger. Således synes den påtænkte lokalplan på ingen måde at være til Nakskovs eller Lolland Kommunes bedste," står der videre i klagen.

Til Planklagenævnet skriver advokaten blandt andet også:

"Under punktet vej- og adgangsforhold anfører man, "at parkeringspladsen midt på Axeltorv og kantstensparkeringen langs havnegadekarréerne nedlægges og erstattes med et åbent, fleksibelt byrum, med reference til torvets historiske oprindelse." Man agter på den baggrund at reducere antallet af parkeringspladser fra 43 pladser til 8 pladser, hvoraf én plads er handicapparkeringsplads. I argumentationen herfor anfører man, at der er 1.134 parkeringspladser fordelt på 27 parkeringsarealer i bymidten.

Man har i en parkeringsanalyse konkluderet, at der er et belægningsgennemsnit i dagtimerne på 85 procent, hvoraf fire pladser havde 100 procent belægning og 14 pladser høj belægning.

... min klient lever i høj grad af storsalg både i kvantum samt store varer og ikke af typiske strøgkunder, hvorfor den påtænkte lokalplan vil have endog særdeles store konsekvenser for min klient, idet der ikke vil være den samme tilgængelighed i forhold til at kunne hente varer i min klients butik.

Mine klienters interesser, herunder virkningerne for eksisterende erhverv, ses ikke afdækket i lokalplanen, hvilket jeg finder burde være sket i forbindelse med udarbejdelse af lokalplanforslaget".

Teknisk direktør i Lolland Kommune, Bjarne Hansen, siger, at kommunen ingen forventning har om, at Planklagenævnet underkender lokalplanen.

- Vi sender projektet i udbud og indgår en kontrakt med en entreprenør med forbehold om, at der er kommet en klage, og hvis vi bliver underkendt, må vi rette på antallet af p-pladser, siger Bjarne Hansen.

Forventningen er, at ombygningen af torvet kan påbegyndes i sensommeren.

Læs også "Tålmodighed med Toldboden"

Annonce
Annonce
Lolland

Rumænske Eduard elsker at spille fodbold i Maribo

Annonce
Lokal nyt

Indret haven til leg og øg biodiversiteten

Annonce
Forsiden netop nu
Lolland

Sandby Kirke får foræret en skov

Guldborgsund

De arbejder tæt sammen om patienterne: Nu skal samarbejdet også ind i studierne

Lolland

Udvalg vil have mere ud af støtten til store events

Lokal nyt

Jobpatruljen søger frivillige

Guldborgsund

Danmarks ældste cykelløb trak stadig mange deltagere

Guldborgsund

Plan om lejligheder i Midtpunktet på vej ud

Maribo

Sælger ud af lokalhistorien

Lolland

Den sidste trosse er smidt i land. EU's fiskekvoter har umuliggjort deres erhverv

Guldborgsund

Flemming Krøll forlader revyskole

112

Stjal jordstampere fra biler

Lolland

Hårde ord i lang debat om specialskoler

Lolland

S-politiker er ikke inhabil - foreløbig

Lolland

Dansk militært mesterskab i frit fald holdes lokalt

Annonce
Lolland

Debatterede forsvarsforbehold til kommende folkeafstemning

Guldborgsund

Et hårdt comeback efter corona

112

Lastbil tabte kul over længere strækning

Erhverv

Frimann Biler overtager forhandling af to bilmærker

Lolland

Turistkreds vil hædre to kvinder - lynhurtigt fundet via radio

Lokal nyt

Forventer øget smitte med corona senere på året

112

Spottede mand med gevær på banegård

Lokal nyt

Politikere vil have undersøgt mystisk dødsfald hos havørn til bunds

Annonce
Annonce