Annonce
Femern

Lokalt studiemiljø med i nyt DTU-udspil

Indtil videre har man ikke fundet et specifikt sted, hvor residential college skal ligge. Foto: Anders Knudsen

Oprettelse af lokalt residential college kan skaffe lokalt uddannede ingeniører til Femern-byggeriet. Håbet er at være i gang fra næste år, fortæller rektor for DTU.

RØDBY Planerne for residential college i Rødby er med i nyt udspil fra DTU.

Residential college er et samarbejde mellem Danmarks Tekniske Universitet (DTU), Roskilde Universitet (RUC), Guldborgsund Kommune, Lolland Kommune samt det regionale og lokale erhvervsliv på Lolland-Falster og skal skabe nye muligheder for undervisning, forskning og erhverv.

- Hele residential college-ideen er noget, vi har besluttet at rulle ud i danske universiter-regi. Der vil være nogen, der åbner døren et eller andet sted og prøver at få etableret et samarbejde. Men når det er etableret, vil vi invitere de andre universiteter med til festen for at få et så spændende studiemiljø som muligt for at kunne tilbyde virksomheder og offentlige institutioner så mange kompetencer som muligt i det område, hvor vi prøver at lave et residential college, forklarer Anders Overgaard Bjarklev, der er rektor på DTU.

Det lokale residential college vil være tilknyttet Femern-projektet. Fra DTU's side er planen at kunne give studerende indenfor nogle af DTU's ingeniøruddannelser mulighed for at skrive speciale med udgangspunkt i projektet.

- Jeg håber, de første skridt kan tages i løbet af det kommende år. Og med første skridt taler vi om en håndfuld studerende. Vi har en ambition om, at det skal vokse sig større end de første skridt. Men skal vi have den volumen, vi drømmer om, hvor jeg ser for mig, at man har et halvt hundrede studerende, vil det kræve en del boliger og infrastruktur. Og det har vi ikke fuldstændigt endnu, fortæller Anders Overgaard Bjarklev.

- Men vi asfalterer lidt, mens vi kører, og håber at kunne få lavet nogle gode aftaler og finde nogle spændende projekter, som studerende kan tage. Og så få lavet nogle boliger til de første "pionerer", så vi kan komme i gang nu, fortsætter han.

Med residential college sigter man efter de studerende, som er i gang med den sidste del af deres uddannelse. Med den kontakt og de netværk, de studerende skaber under færdiggørelsen af deres speciale i residential college, er håbet også at kunne få de færdiguddannede ingeniører i arbejde lokalt.

- Lad os sige, at en studerende starter på Femern-projektet med sit projekt til sommer, så er vedkommende færdig til jul og er også færdiguddannet. Så har vi en færdiguddannet civil- eller diplomingeniør. Hvis han eller hun har gjort et godt stykke arbejde, og virksomheden er om sig, kan de være der med en ansættelseskontrakt inden, at vedkommende afleverer deres speciale hos os, og så være i arbejde i januar. Så det kan potentielt give højt uddannet arbejdskraft meget hurtigt. Og meget hurtigere, end hvis vi skulle starte helt fra bunden af. Der kigger vi på et tidsperspektiv på en syv-otte-ni år, og så er man jo færdig med Femern-forbindelsen, fortæller Anders Overgaard Bjarklev og fortsætter:

- Så vi skal rykke, og vi skal rykke hurtigt.

Residential college vil ikke kun være interessant for DTU under det nuværende Femern-projekt. Når projektet står færdigt, vil den kommende tunnelelementfabrik, der skal levere elementer til andre infrastrukturprojekter, fortsat kunne tiltrække nyuddannede ingeniører.

Udover planerne omkring Rødby har DTU i sit udspil også planer om residential colleges i Skive og på Bornholm samt oprettelse af et digital universitet og en ny læreruddannelse.

Med residential college-planerne vil der i første omgang være en håndfuld studerende tilknyttet Femern-projektet og dets virksomheder, men ambitionen er at nå op omkring 50, fortæller rektoren på DTU, Anders Overgaard Bjarklev. Foto: DTU
Annonce
Annonce
Guldborgsund

FORMAND FOR HANDICAPRÅD: HAR IKKE HØRT NOGEN RÅBE OP OM UNØDVENDIGE AMPUTATIONER

Annonce
112

NATLIGT INDBRUD HOS KØBMAND: POLITIET EFTERLYSER VIDNER

Annonce
Forsiden netop nu
Landbrug

STOR TILFREDSHED MED HØSTEN: - DET SER RIGTIG GODT UD

112

RØG FRA GARAGE-BRAND SPREDTE SIG TIL HUS

Guldborgsund

OPGAVE I UDBUD: HVEM SKAL LEVERE MAD OG DRIKKE TIL STUDERENDE?

112

TRE NARKOBILISTER STOPPET

112

FULD BILIST RAMTE AUTOVÆRNET

Lolland

RØDBY VÆRT FOR DM I GOKART - OG FORUDE VENTER EM

Guldborgsund

HEMMELIGT PROJEKT OM KUNST TIL SYDSPIDSEN

Guldborgsund

BØRNETALLET STIGER: PAVILLONER SKAL SKABE MERE PLADS I BØRNEHUS

Sport

KAMP MOD JURASTUDERENDE KAN FÅ JURIDISK EFTERSPIL

Lolland

FØRSTE SKOLEDAG: - VI ER KOMMET TIL MARIBO FOR BØRNENES SKYLD

Guldborgsund

FORMAND FOR BYLAV: - ET SKRÅPLAN AT LADE BYGNINGER FORFALDE, SÅ DE KAN RIVES NED

Lolland

FORÆLDRE TIL MULTIHANDICAPPET PIGE: KOMMUNEN STRAFFER OS FOR AT VÆRE KRITISKE

Lolland

BRAGENDE SUCCES: OPERAFESTIVAL VENDER TILBAGE

Annonce
Vejr

SOMMERVEJRET FORTSÆTTER: OP TIL 29 GRADER PÅ LOLLAND I WEEKENDEN

Sundhed og sygehus

REGION SJÆLLAND LAVER HANDLEPLAN: SKAL FOREBYGGE AMPUTATIONER

112

KVINDE RAMT AF BIL I FODGÆNGERFELT

112

TUK-TUK OG BIL I SAMMENSTØD - MAND KØRT PÅ SYGEHUSET

Guldborgsund

SE BILLEDERNE: BAKKESANGERINDER DANSEDE, STRUTTEDE OG GJORDE KINDERNE RØDE

112

BRÆNDENDE STJÅLET BIL SPÆRREDE VEJ - TO YNGRE MÆND SET LØBE VÆK

Femern

REGERINGEN OVERVEJER AT LADE TUNNELFABRIKKEN VED RØDBYHAVN BESTÅ EFTER FEMERN-BYGGERIET

Lolland

UDSAT FOR VOLD PÅ CAFÉTOILET

Annonce
Annonce