Annonce
Erhverv

LOKALT TAGFIRMA VIL SATSE MERE PÅ HJEMMEBANEN

Projektdirektør i Primatag A/S, Michael Nielsen, ser muligheder i at udvikle tagleverandøren på Lolland-Falster, hvor virksomheden har rødder. Foto: Claus Hansen
Primatag A/S har stor succes med at levere bæredygtige tagløsninger til større projekter i hovedstadsområdet. Nu vil virksomheden vokse på hjemmebanen Lolland-Falster.

NYKØBING: Det går godt hos Primatag A/S i Toreby. Tagfirmaet har godt greb om opgaver med både store og komplicerede tagkonstruktioner med særligt fokus på bæredygtige materialer.

Tagspecialisten har haft travlt på det nye supersygehus i Hillerød med at anlægge en grøn gårdhave som en del af tagkonstruktionen, hvilket stiller særlige krav til tagets konstruktion og kvalitet.

Men netop den slags opgaver med fokus på bæredygtighed er firmaet fra Lolland eksperter i at løse.

Annonce

- Vi bliver ofte valgt til opgaver af forholdsvis teknisk og kompliceret karakter, hvor krav til klima og miljø er i højsædet. Sygehuset i Hillerød er et DGNB-projekt (bæredygtigheds-certificering, red.), der stiller mange krav til, hvilke materialer der må anvendes samt miljø, økonomi og sociale forhold. Vi bruger meget tid på at finde de rigtige løsninger og sørge for godkendelser eller søge efter alternativer, der kan leve op til kravene, siger projektdirektør i Primatag, Michael Nielsen.

Opruster lokalt

Virksomheden blev grundlagt i 1988 af Michaels far, Kurt Nielsen, og beskæftiger løbende mellem 80-100 tagdækkere og tømrere. I dag har cirka 15 ansatte deres daglige gang på Lolland-Falster og Sydsjælland, mens resten kører ud fra afdelingen i Greve.

Michael Nielsen vil dog gerne have fordoblet antallet af medarbejdere i Toreby.

- Vi har en historie på Lolland-Falster, og det er her, vi hører hjemme og er stolte af at være fra. Men der er rigtig mange, der ikke aner, hvem vi er, og det vil vi gerne gøre noget ved, siger Michael Nielsen.

Han ser lyst på fremtiden for byggeriet på Lolland-Falster, da han forventer, at den kommende Femern-forbindelse vil tiltrække en række virksomheder til Sydhavsøerne.

Primatag A/S

  • Virksomheden blev grundlagt i 1988 af Kurt Nielsen og voksede hurtigt til 40-50 mand. 
  • På grund af "kartoffelkuren" i Danmark, blev Tyskland det største arbejdsområde i virksomhedens første leveår.
  • Fra begyndelsen af 1990'erne voksede aktiviteterne i Danmark.
  • I dag har Primatag afdelinger i Toreby og Greve og beskæftiger mellem 80 og 100 medarbejdere.
  • Primatag lægger blandt andet tegltage, eternittage, skifertage, ståltage, tagpap og tagfolie.
Kilde: Primatag A/S

Derudover mener han, at Primatag har en række kompetencer inden for bæredygtigt byggeri, som der vil blive brug for på Lolland-Falster de kommende år.

- Man lærer virkelig noget som virksomhed ved at arbejde på landets største projekter. Man får noget viden, som der også vil være brug for hernede. Byggeriet bliver mere kompliceret og mere miljøvenligt. Det kræver særlige kompetencer, siger Michael Nielsen.

Annonce

Mere uddannelse

En anden vigtig gren inden for bæredygtighed er den sociale bæredygtighed. På det område er Primatag klar til at tage ansvar.

Ved siden af jobbet som projektdirektør er Michael Nielsen, som repræsentant for DI Dansk Byggeri, formand for det lokale uddannelsesudvalg på Celf’s tømrerlinje. Står det til ham, skal unge, der har svært ved at vælge uddannelse, have lettere ved at finde den rigtige uddannelse.

Vi skal tage fat i de unge, give dem en fair chance og hjælpe dem ordentligt videre i deres karrierevalg.

Michael Nielsen, projektdirektør, Primatag A/S

- Mit største ønske er, at vi får flere uddannelsesmuligheder til Lolland-Falster- Meget gerne tagdækker-uddannelsen. Det skærer mig i hjertet, når jeg ser alle de her unge mennesker, som har svært ved at vælge retning, fordi mulighederne kan være svære at overskue, siger Michael Nielsen.

- Vi skal tage fat i de unge, give dem en fair chance og hjælpe dem ordentligt videre i deres karrierevalg. Der er brug for dygtige håndværkere, og vi skal være stolte af at være håndværkere. Det er et spændende og alsidigt job, som giver høj faglig viden og åbner et utal af muligheder efterfølgende, siger Michael Nielsen.

Annonce

Ønsker stærkt netværk

For at blive mere synlige på hjemmebanen Lolland-Falster vil Michael Nielsen og Primatag nu øge fokus på virksomhedens kommunikation og forsøge at få skabt bedre kontakt til de lokale kollegaer i byggebranchen.

- Der er sket generationsskifte i mange af de lokale virksomheder, og der er nok en smule kontakt, der er gået tabt i processen, så jeg vil meget gerne udvide netværket lokalt, siger Michael Nielsen.

Annonce
Erhverv

SKOLE RAMT AF MILLION-UNDERSKUD: FARVEL TIL 14 MEDARBEJDERE

Annonce
Annonce
112

KNALLERTKØRER FORSVANDT EFTER SAMMENSTØD

Lolland

STARTER VINDMØLLESAG OM IGEN

Indland

MIUSIKEREN HUGO HELMIG ER DØD, 24 ÅR

Lolland

LOKAL REVY HENTER BADEHOTELLET-SKUESPILLER

112

TO MÆND SIGTET FOR SERIE AF BUTIKSTYVERIER

Lolland

SPAREDE ALT FOR MANGE PENGE

Lolland

HOLGER SCHOUS KRAV FÅR OPBAKNING FRA FREDERIKSBERG

Vejr

DMI VARSLER KEDELIG WEEKEND MED SKYDÆKKE OG GLATTE VEJE

Varmestrid

FRIFINDELSE AF MARIBO VARMEVÆRK ANKET

Lokal nyt

STADIG ET UDSAT BOLIGOMRÅDE

Lokal nyt

NYE PENSIONSREGLER FRA NÆSTE ÅR: DET BETYDER DET FOR DIG

Lokal nyt

SKADEDYR LUKKER BUTIK PÅ STOR TANKSTATION

Lokal nyt

SÅDAN TØRRER DU TØJ TIL VINTER

Guldborgsund

MALERI PÅ VEJ UD AF LANDET - NU VIL FUGLSANG HAVE PUBLIKUMS HJÆLP TIL AT KØBE DET

Guldborgsund

VÆR PÅ VAGT: SPILMISBRUG KAN STARTE TIDLIGT

Lolland

MØD MANDEN DER SKABTE EN HELT NY VALUTA

Annonce
112

SIGTET FOR FIELD'S-SKYDERI BLIVER FRIVILLIGT BAG TREMMER

112

RØG FRA PILLEFYR SATTE BRANDFOLK I ARBEJDE

Indland

CORONA HAR FÅET FLERE AF SAMFUNDETS SVAGESTE TIL AT MISTRIVES

Lokal nyt

SKIFTER DE ANDEBY UD MED LOLLAND-FALSTER?

Musik

Julekoncert på Fuglsang

Guldborgsund

VELUX FONDEN MED STOR STØTTE TIL LOKAL MUSLINGE-DYRKNING

Lokal nyt

HØJESTERET: EKSBANKDIREKTØR SKAL BETALE 231 MILLIONER

Annonce
Annonce