Annonce
Ugeavisen Lolland

Lolland er hårdest ramt af gældsinddrivelse

Der er ikke mange håndører tilbage, når Gældsstyrelsen først tager rigtigt fat. Og det kan mærkes hos de erhvervsdrivende. Foto: Daniel Brøns
Ugeavisen har talt med flere forretningsdrivende, der oplever, at kunderne er presset af gældsinddrivelse fra Gældsstyrelsen. Og tallene viser, at Lolland er hårdest ramt i hele Danmark.

LOLLAND: Mange bryder sig ikke om at tale om, at det går dårligt. Især ikke erhvervsdrivende, der skal have et godt forhold til deres bank, men Ugeavisen har på det seneste mødt flere, der oplever, at kunderne er ekstremt hårdt presset økonomisk, fordi Gældsstyrelsen inddriver op imod hele indkomsten, så man slet ikke har noget at leve af.

Og tallene tyder på, at der er noget om snakken. Hele 22 procent af borgerne på Lolland har gæld til Gældsstyrelsen, og det er det højeste tal i Danmark. Næst på listen ligger Ishøj, mens en lidt mere sammenlignelig kommune som Vordingborg ligger nummer 9 på listen med 19 procent skyldnere – samme tal som i Guldborgsund Kommune.

Interessant i den forbindelse er naturligvis, om Lollikkerne samtidig har evnen til at betale tilbage. Og på det punkt ser det også skidt ud. Gennemsnitsindkomsten i 2020 var på Lolland 288.817 kroner, og da den gennemsnitlige gæld var 134.474, skylder hver gældsramt person altså 46.5 af den gennemsnitlige årsindkomst.

Annonce

Gennemsnitsindkomsten i 2020 var på Lolland 288.817 kroner, og da den gennemsnitlige gæld var 134.474, skylder hver gældsramt person altså 46.5 af den gennemsnitlige årsindkomst.

Kun to kommuner i Danmark har en ringere indkomst. Den ene er Læsø, hvor 16 procent har gæld til det offentlige. Her er den gennemsnitlige indkomst 287.421 og gælden pr. skyldner 77.181. Altså en gæld på cirka 27 procent af årsindkomsten. På Ærø ser det lidt værre ud, idet 18 procent skylder penge. Her ligger den gennemsnitlige gæld pr. skyldner på hele 46,9 procent af gennemsnitsindkomsten – altså marginalt dårligere end på Lolland, men da andelen af skyldnere er 18 mod 22 på Lolland, vil en rimelig konklusion være, at Lolland er det hårdest inddrivelses-ramte kommune i Danmark.

I Gældsstyrelsen kan medarbejderne i kommunikationsafdelingen som udgangspunkt ikke udtale sig om selv offentligt tilgængelige fakta til pressen.

Styrelsens presseafdeling afviser dog ikke de nævnte tal, og bekræfter, at det er korrekt, at inddrivelsen af gæld er vokset år for år siden Gældsstyrelsen blev stiftet i 2018.

På styrelsens hjemmeside kan man læse, at man kan blive trukket helt op til 40 procent i lønnen, hvis man har gæld til det offentlige. Det skulle dog – ifølge medarbejderen – være muligt at søge om at nedsætte eller undlade at betale af på gælden, hvis man indsender et budget, der dokumenterer, at man ikke har muligheden for at betale.

Der findes ifølge presseafdelingen ikke umiddelbart tal hos Gældsstyrelsen, der går mere i dybden med, hvordan gælden på Lolland er fordelt i forhold til indkomstgrupper – og evnen til at betale.

Den unavngivne medarbejder bekræfter dog, at har man luft i økonomien – eller mulighed for at skabe luft ved eksempelvis at sælge sin bil eller en dyr luksusbolig, så vil man komme til at betale.

Og det pres kommer i sidste ende til at kunne mærkes hos detailhandlen, håndværkere og andre, som de gældsplagede borgere tidligere har benyttet sig af.

Annonce
Annonce
Sport

REKORDMANGE PIGER PÅ FODBOLDSKOLE

Annonce
Engestofte

BRØDNØRD I NYT POP OP-BAGERI

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

UTILFREDSE LEJERE HAR SAVNET EN ELEVATOR I FIRE MÅNEDER

Gymnasier

OVERVEJER FUSION AF GYMNASIER

Corona

PLEJEPERSONALE BLIVER IGEN OPFORDRET TIL CORONATEST

Erhverv

ÅRETS LÆREPLADSPRIS GIK TIL MSE

landsstævne

LOKALE VALGTE NOGET DE ALDRIG HAVDE PRØVET FØR: BIATHLON

Marielyst

STØVER DEN STORE SAKS AF

landsstævne

RØDBYS BADMINTON HERRER VANDT ALLE DERES KAMPE

Festival

FEJREDE FØDSELSDAG PÅ VILDE VULKANER

Sport

NY TURNERINGSSTRUKTUR BEKRÆFTET

Femern

TRODSER ARBEJDSRETTEN: 500 BYGNINGSARBEJDERE FORTSÆTTER STREJKE

Skolebyggeri

- JEG VIL GERNE VÆRE SKOLEDRENG IGEN, HVIS JEG FIK LOV TIL AT GÅ HER

Guldborgsund

KOMMUNE ADVARER BORGERE OM SPAMMAIL I OMLØB

Lolland

TOUR DE FRANCE GIVER UDSOLGTE AFGANGE PÅ LOKAL FÆRGERUTE

Annonce
Minksagen

REGERINGEN VIL GENNEMGÅ KRITIK AF EMBEDSMÆND

Tour de France

STORSKÆRMS-ARRANGEMENT FLYTTES INDENDØRS

Landsstævne

GLÆDER SIG TIL AT SLUTTE MED ET BRAG

Bikemeet

- JA, DET ER VARMT. VI HAR JO EN KVART KO OM NAKKEN!

112

PRØVELØSLADT MAND FÆNGSLET FOR VOLD

Jogsøgning

NU ER DET FORBUDT AT SPØRGE TIL ALDER UNDER JOBSØGNING

Lokal nyt

DMI VARSLER AFTENREGN OVER TOUR DE FRANCE-RYTTERNE

112

23 TAGET I FARTKONTROL

Annonce
Annonce