Annonce
Lolland

Lollands mest livlige bedemænd åbner

Kennet Kjeldsen (tv) er sammen med Michael Skov Nielsen i gang med at forny bedemandsbranchen. Foto: Daniel Brøns
Gravsted i butikken med pynt til årstiden. Unikt designede kister og urner. Samt kirkealter med gratis stearinlys - og en tår kaffe med eftertanke i sofahjørnet. Velkommen til en bedemandsforretning med liv i.

RØDBY: Måske den mest livsbekræftende kiste i Verden fanger straks øjet, når man træder ind ad døren hos ”Begravelsestjenesten” i Rødby, hvor bedemand Kennet Kjeldsen sammen med sin forretningspartner Michael Skov Nielsen den 1. maj åbner officielt.

Kisten er lavet af den kendte rødbymaler Per Emmike Rasmussen, der har udsmykket kisten til sig selv med glade motiver fra især naturen på Lolland på siderne – og med himlen og fuglene for oven. Og overalt i lokalet er væggene prydet med især landskabsbilleder fra kunstneren, der i dag stadig maler lidt og bor på plejehjemmet Blomsterparken.

- Han har altid været stolt af at vise sin kunst frem, så de pårørende har set det som en mulighed for at ære ham og hans værker, siger Kennet Kjeldsen, der de seneste måneder har haft meget travlt med at male, lægge gulvtæpper og finde de helt rigtige ting til indretningen, såsom originale kirkebænke, et alter, religiøs kunst – samt en grav med gravsten, som vil blive pyntet op til årstiden løbende.

Annonce

Endelig er der naturligvis en gigantisk udstilling af urner og kister, så det er nemt for de efterladte at få et overblik.

- Det er aldrig helt det samme at kigge i et katalog, så jeg er glad for at få et sted, hvor man kan træffe den helt rigtige beslutning og ikke bliver skuffet, siger Kennet Kjeldsen, der også selv har designet en af kisterne i udstillingen.

Sorggruppe og transport

De to iværksætteres idéer stopper dog ikke ved de flotte lokaler, hvor man kan finde de to bag skrivebordet. Kennet kører mest ud, og så vil Michael stå for meget af det sociale liv omkring forretningen, hvor han er ved at etablere en sorggruppe.

- Det findes jo også ved kirkerne, men vi vil gerne lave noget mere uformelt, som ikke behøver at være så sørgeligt. Det skal være et mødested, hvor efterladte også har tid til at grine og hygge sammen, siger Michael Skov Nilsen, der også har en forretning med Flextrafik ved siden af – dog ikke så ofte med ham selv som chauffør.

- Jeg kører mest lokalt i min lille tuk-tuk – og det gør jeg gerne lejlighedsvis og gratis for de ældre på plejehjemmene her i byen, hvis de har brug for en lille udflugt eller ikke kan komme ud og handle på anden vis, siger Michael Skov Nielsen, der på den måde bliver set i bybilledet af de andre lokale.

Annonce

Billige med prisen

Både Michael og Kennet erkender, at de er meget ambitiøse med deres projekt, som kan være tidskrævende, men som Kennet Kjeldsen siger:

- Jeg vil hellere gå linen fuldt ud og lave den forretning, som jeg virkelig ønsker mig, end at gøre det halvt og gå og fortryde, at jeg ikke tog chancen, siger bedemanden, der har prissat en standard-begravelse til det samme som de andre i markedet.

- Forskellen er totaloplevelsen og øget valgfrihed. Vi lytter rigtigt meget til de efterladte og søger at skabe en god og glad oplevelse. For en begravelse er naturligvis sorg, men det er også glæden over, at et liv er gået godt og har været med til at skabe så meget godt for andre. Det er en fokus, som vi gør alt for at fastholde, siger han.

Der er åbent hus søndag 1. maj fra klokken 10 til 15.

Et kig ind i Begravelsestjenesten i Rødby. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Lokal nyt

Folketidende Podcast: De lokale hjælper ukrainerne, fordi de slet ikke kan lade være

Annonce
Guldborgsund

Indbrud i biler fra kommunen

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

Hel by skal have nye gadelamper

Erhverv

Øernes Revision overtager Revisionscentralen

Guldborgsund

Kommunale byggeprojekter udskydes: Vi følger prisudviklingen tæt

Lolland

Lollandske sportsforeninger oplever fortsat medlemsflugt

Lolland

Netværk føler sig sat udenfor døren

Guldborgsund

Boligselskab udskyder renoveringer for op mod 300 millioner kroner

112

Dyrt kikkertsigte stjålet

Femern

Inflationen kan presse Femern-projektet

Lolland

Kedelig stemning i landsby efter præstestrid

Maribo

Flormelistågen sænkede sig over byen

Sport

Lokal bokser afvæbnede mand med kniv

Guldborgsund

Ansatte oplevede trusler og vold: Nu har sygehus vundet pris for bedste psykiske arbejdsmiljø

112

Bølge af indbrud i biler fortsætter

Annonce
Indland

Lægeformand: 1500 ekstra kolleger vil løse mangel i yderområder

Guldborgsund

Sagde ja til at afløse Lisbet Dahl: Pernille Schrøder fik fem dage til at lære en hel revy

Indland

Sundhedsaftale sikrer op til 25 nærhospitaler og mere almen praksis

Lolland

Beboer afværgede brand

Lolland

Kongelig sommerballet på havnekaj

Vejret

Efter to sommerdage trækker køligere luft ind over landet

Lolland

Så sin bil forlade indkørslen

Guldborgsund

20 år med hospitalsklovnen Karla: Hun gør en stor forskel

Annonce
Annonce