Annonce
Lolland

Lollandsbanen bliver prøveklud for nyt design

Det bliver Desiro-togsæt fra Nordjylland, der senere i år indsættes på Lollandsbanen. Og så vil de skulle iklædes et helt nyt design, der siden kan udbredes til de nye batteritog, Lokaltog er ved at indkøbe. Foto: Mads Jensen/Scanpix Denmark

Når Lollandsbanen inden længe får nye togsæt, skal de bruges til test af et nyt design, som siden skal udbredes.

LOLLAND Når den nye køreplan træder i kraft til december, vil der køre nye tog på Lollandsbanen. Det er ikke de batteritog, der har været talt om måske at få indført, men en midlertidig løsning med tre togsæt, der lejes i Nordjylland.

De nye tog sættes i drift, fordi de nuværende ikke kan fungere med det nye signalsystem, der indføres på Nykøbing Station. Her kommer systemet ERTMS (European Railway Trafic Management System), der via radiosignaler kommunikerer direkte med de enkelte tog. Men det system er Banedanmark ikke klar til at få installeret i Lollandsbanens gamle IC2-tog før i begyndelsen af 2023, og derfor bliver der altså lejet nordjyske tog.

Tidligere har der været talt om at lave en rokade, hvor Lint 41-togsæt fra Odsherredsbanen og Tølløsebanen kommer til Lolland, mens Lollandsbanens tog så skulle derop, da Holbæk Station først tager ERTMS-systemet i brug i december 2024. Men nu er det altså i stedet planen at indsætte tre nordjyske Desiro-togsæt på Lolland.

Og de tre "nye" togsæt vil blive brugt til at teste et helt nyt design. Planen er, at togene på Movias lokalbaner skal have ens farver og udtryk, men det har de ikke i dag. Her skinner det stadig igennem, at lokalbanerne tidligere har haft forskellige ejere, og da det er relativt dyrt at male togsæt eller pakke dem ind i folie, har de fået lov at beholde de forskellige udtryk.

I dag har Lokaltogs togsæt ikke et ensartet design, men det skal de have hen ad vejen, efterhånden som nye togsæt indkøbes, eller gamle har behov for at blive malet eller folieret. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

47 symbolske prikker

Men nu er tiden altså kommet til at få givet togene et nyt udtryk. Et sammenhængende produktdesign skaber nemlig større genkendelighed blandt kunderne, vurderer Movia. Trafikselskabet indførte også sidste år et nyt design i form af en cirkel, der består af 47 prikker, som symboliserer Movias ejere - 45 kommuner og to regioner - og efterhånden som lejligheden byder sig, bliver det brugt på Movias materiel. Man kan allerede nu se prikkerne på de grønne sideruder på elbusser og havnebusser, ligesom det ses på flextrafik-bilernes gule døre.

Nu er Lokaltog som tidligere omtalt godt i gang med at indkøbe 18 nye batteritog, og de skal selvsagt have et tilsvarende design. Det er det design, der nu skal testes på de tre togsæt på Lollandsbanen, og hvis det bliver tilfredsstillende, vil det skulle udrulles til de nye tog. Og dermed, håber Movia, vil lokalbanerne blive knyttet tættere til Movias øvrige tilbud i form af busser, Flextrafik og så videre.

Det nye design er allerede blevet præsenteret for Lokaltogs medarbejdere, som på et af værkstederne har set et print i fuld størrelse. Men målet er også, at togpassagererne skal kunne komme med deres kommentarer - blandt andet på Facebook - i de næste to år, hvor designet testes. Og derefter kan designet så tilpasses, inden det implementeres på batteritogene.

Hvor længe, Desiro-togene skal køre på Lolland, er i øvrigt ikke besluttet. Måske flyttes de til en anden strækning, når IC2-togene er blevet opgraderet med ERTMS, og måske vil de fortsat skulle køre på Lolland.

I dag har Lokaltogs togsæt ikke et ensartet design, men det skal de have hen ad vejen, efterhånden som nye togsæt indkøbes, eller gamle har behov for at blive malet eller folieret. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Lolland

NY STANDER INDVIET: BORGMESTER-TESLAEN FIK FØRSTE LADNING

Annonce
Sport

Ny nedtur for Nykøbing FC

Annonce
Forsiden netop nu
Guldborgsund

TEATERFORESTILLING MÅ SKIFTE UD I ROLLEBESÆTNING

Revyshow

DE "GAMLE" FEJREDE REVYEN

Femern

TYSK MINISTER: TYSKERNE SKAL SE MERE POSITIVT PÅ FEMERN-PROJEKTET

Lolland

LOLLANDS BORGMESTER: - SIG MIG, HVAD ER DET FOR EN VERDEN, DE LEVER I?

Revyshow

REVY-VETERANER BLEV HÆDRET

Lolland

SE BILLEDERNE: UNGDOMSSKOLE SØRGEDE FOR LARM OVER LOLLAND

Sport

KLAR TIL KAMP: KREATØREN ER TILBAGE FOR NYKØBING FC

Revyshow

NYKØBING FALSTER REVYEN FEJRET I STORT SHOW

Lolland

KOMMUNE VIL LÆRE BORGERNE AT STYRE PRIVATØKONOMIEN

Lolland

KLAP PÅ SKULDEREN TIL SOFIES FORÆLDRE

Guldborgsund

NY LEDER AF LANDSBYORDNING: - ALLE BØRN KAN LYKKES

Guldborgsund

NY JERNBANEBRO BLIVER MERE END DOBBELT SÅ DYR SOM FØRST BEREGNET

Lokal nyt

BENAMPUTATIONER: REGION SJÆLLAND VIL GENNEMGÅ ALLE JOURNALER FRA 2019 TIL 2021

Annonce
112

ENDNU EN MARKBRAND - HALMPRESSER UDBRÆNDT

112

TRODS TØRKEN: DERFOR ER DER IKKE AFBRÆNDINGSFORBUD - ENDNU

112

MARKBRAND SPREDTE SIG TIL HALMBALLER PÅ NABOMARK

112

INDSAT I FÆNGSEL SLOG SIN ADVOKAT

Koncert

VIL DU SE MERE? FLERE BILLEDER FRA RADIOENS STORE KONCERT I NAKSKOV

112

STJÅLET BIL BRÆNDTE

Koncert

SE BILLEDERNE: - HVAD SÅ, NAKSKOV - ER I KLAR …

Lolland

DANMARKSPREMIERE PÅ NY LADESTANDER

Annonce
Annonce